Log in

Τα «καμπανάκια» άρχισαν να χτυπούν για την πιο «YOLO» κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Έξι μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει στο δικό της κόσμο. Χωρίς στρατηγική για το μέλλον της χώρας, αρκείται σε πολιτικές κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα, προκαλώντας παράλληλα το δημόσιο αίσθημα με εκδηλώσεις κόστους 12.000 ευρώ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!

Γράφει ο: 

Πρόκειται ίσως για την πιο...”YOLO” (You Only Live Once) κυβέρνηση της μεταπολίτευσης σε μια κρίσιμη καμπή για την πορεία της χώρας, η οποία μπορεί να ξεμπέρδεψε με τον εφιάλτη των μνημονίων, έχει όμως μπροστά της να αντιμετωπίσει ένα νέο τοπίο προκλήσεων ιδίως στα εθνικά θέματα και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής εν γένει.

Στο Μαξίμου και στο Υπουργείο Εξωτερικών μετά και τη Διάσκεψη του Βερολίνου για το Λιβυκό ζήτημα “στρουθοκαμηλίζουν” και παρά τις ενδείξεις μια πιο “ενεργητικής διπλωματίας” απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη Τουρκική προκλητικότητα, η ελληνική εξωτερική πολιτική επί ημερών κυβέρνησης Μητσοτάκη πορεύεται χωρίς πυξίδα και σχέδιο.

Μέχρι και οι φιλοκυβερνητικοί αρθρογράφοι ανησυχούν και μιλούν για “άγαρμπη προσγείωση” Μητσοτάκη στην πραγματικότητα μετά την “ανεμελιά” των πρώτων μηνών. Παράλληλα στηλιτεύουν την “προβλεψιμότητα” της κυβέρνησης, αλλά και τα όσα λέγονται περί “βέτο” κάνοντας λόγο για “όπλα όχι και τόσο ρεαλιστικά”. Στη στήλη του “Εμπιστευτικά” στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης εγκαλεί εμμέσως πλην σαφώς τον πρωθυπουργού για την τοποθέτηση του Μ. Σχοινά στην Κομισιόν λέγοντας “..ο Μητσοτάκης θα πρέπει να χτυπά το κεφάλι του που έστειλε κάποιον υπάλληλο του οργανισμού και όχι ένα πρόσωπο με σοβαρό πολιτικό εκτόπισμα”. Τώρα αν εννοεί τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαμηνύει στο Μαξίμου ότι “η Χάγη ισοδυναμεί με συνθηκολόγηση”, δεν γνωρίζουμε!

Επιπλέον το ενδιαφέρον είναι ότι οι κατά τα άλλα...”μένουμε Ευρώπη” ανακάλυψαν αίφνης ότι η Γερμανία δεν είναι σύμμαχός και καλό είναι να αναζητήσουμε νέα ερείσματα για τη υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων

Ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του φαίνεται να μην πτοούνται καθώς νοιώθουν να μην απειλούνται προς το παρόν Από τον Χαφτάρ μέχρι τον Μίκη, από το σκι στο βουνό μέχρι την Σακελλαροπούλου και από τη “αριστεία” ,μέχρι τις πρωτοχρονιάτικες πίτες των 12.000 ευρώ, κυβερνούν προκλητικά με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού και με άγνοια κινδύνου. Τα “καμπανάκια” όμως άρχισαν να χτυπούν από χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του STAR παρά τηn προπαγάνδα των “συστημικών” ΜΜΕ καταγράφουν μείωση της διαφοράς μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ από 14,5 μονάδες τον Σεπτέμβριο στις 13 μονάδες τον Ιανουάριο. Και με αφορμή το νέο εκλογικό νόμο ενισχυμένης αναλογικής που ψηφίζεται τη Πέμπτη είναι βέβαιο ότι από την “προεδρολογία” θα περάσουμε στην...πρόωρη “εκλογολογία” .