Log in

Παπαγγελόπουλος: «Άσχετη νομικός» η Ράικου

Συνεχίζεται σήμερα για τρίτη μέρα η κατάθεση της Ελένης Ράικου στη προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης  μιλώντας χθες στο Action24 χαρακτήρισε  την εισαγγελέα Εφετών και πρώην εισαγγελέα κατά τς Διαφθοράς  «άσχετη νομικός και απελπισμένο άνθρωπο που λέει βλακείες», ενώ για την καταγγελία της περί ύπαρξης «συμβολαίου θανάτου» εναντίον της λέγοντας πως «Είναι αδιανόητο να λέει ότι πρώην εισαγγελέας, διοικητής της ΕΥΠ, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής βάζει βόμβες αυτό μας λέει ή αυτό υπονοεί. Μήπως είμαι και ο ασύλληπτος αρχηγός της 17 Νοέμβρη; Είναι για κλάματα για το επίπεδο εισαγγελέα εφετών να λέει τέτοια πράγματα, τα λέει γιατί δεν έχει τίποτα άλλο να πει».

«Έλεος, γελάνε οι εισαγγελείς με αυτά που λέει. Συνδύασε την καταγγελία με την Τσατάνη. Οφείλει να πει τα στοιχεία αλλιώς είναι συκοφάντρα όταν λέει ότι εγώ συνδέομαι με την απόπειρα κατά της Τσατάνη. Λέει για συμβόλαιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης τη στοιχεία έχει και γιατί δεν μας τα λέει. Υπάρχει μια κακοπαιγμένη παράσταση, έβαλε το μαύρο γυαλί, αστυνομικούς γύρω γύρω να την φυλάνε να μην της πάρουν φωτογραφίες, υποτίθεται ότι κινδυνεύει. Φωτογραφίες της υπάρχουν στο διαδίκτυο.Κακή εισαγγελέας, κακή ηθοποιός, κακή σεναριογράφος» πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις καταγγελίες της κ. Ράικου ότι της τηλεφωνούσε προκειμένου να την πιέσει να στείλει τις υποθέσεις για τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία στη Βουλή ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως ποτέ δεν έχουν λάβει χώρα τέτοιου είδους τηλεφωνήματα. «Τα τηλέφωνα που είπε η κ. Ράικου ότι της έκανα δεν έγιναν ποτέ, τα είπε πάνω στον πανικό της. Είναι τόσο ανόητη και λέει αυτά τα χοντρά ψέματα, εάν υπήρχαν ονόματα πολιτικών έπρεπε να τα στείλει αμελλητί τι δουλειά είχε το δικό μου τηλέφωνο. Οφείλει να πει ποια στοιχεία της είπα να κατασκευάσει και επίσης οφείλει να πει ποια στοιχεία κατασκεύασα εγώ μαζί με την κ. Τουλουπάκη. Οφείλει να πει μου είπε ο Παπαγγελόπουλος να κάνω αυτό» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι «Με την κυρία Τουλουπάκη και με πάρα πολλούς εισαγγελείς και δικαστές μέχρι να ξεσπάσει η Novartis μιλούσα και για λόγους κοινωνικούς και για υπηρεσιακούς πολύ εισαγγελείς με έπαιρναν να προχωρήσω αιτήματα και πριν γίνω υπουργός είχα επαφές. Μετά την αήθη προσπάθεια να πουν ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι σκευωρία έπαψα να επικοινωνώ. Έχω μιλήσει μια δυο φορές με την κυρία Τουλουπάκη μετά την δήλωση του Μαξίμου για την Novartis ,μπορεί δεν είμαι βέβαιος. Για την υπόθεση Novartis δεν υπήρξε καμία τηλεφωνική επικοινωνία μου με την κ.Τουλουπάκη. Πριν την Novartis μιλούσα και με την κ. Τουλουπάκη και με την κ. Ράικου μετά την Novartis 1-2 φορές έχω μιλήσει με την κ.Τουλουπάκη για κοινωνικούς λόγους . Το λέω για λόγους ασφαλείας μπορεί και να μην έχω μιλήσει. Δεν υπήρξε ποτέ σύσκεψη με την κ. Τουλουπάκη προκειμένου να μιλήσουμε για την υπόθεση Novartis, αγνοούσα και ποιοι ήταν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί το έμαθα εκείνο το απόγευμα στο Μαξίμου».

Όσο όσον αφορά την δήλωση της Ελένης Ράικου για το ότι χάθηκαν εκατομμύρια από το μη έλεγχο των εμβασμάτων της Novartis και ότι έχει ευθύνη ο κ. Παπαγγελόπουλος, απάντησε ως εξής «Μόνο ένας άσχετος νομικός ή μόνο ένας απελπισμένος άνθρωπος μπορεί να πει αυτή τη βλακεία. Δεν ξέρει τι λέει καμία ανάμειξη δεν έχω εγώ. Δεν τους βγαίνει η υπόθεση Novartis και τώρα πάνε να βάλουν το αδίκημα της απιστίας. Η υπόθεση για τους γιατρούς είναι στην ανάκριση και είμαι βέβαιος ότι η εισαγγελία διαφθοράς έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχει ενημερώσει τους φορείς να διεκδικήσουν χρήματα».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πήρε αποστάσεις από την επιλογή της κ.Τουλουπάκη που δεν έστειλε αμελλητί τις υπόθεσης για τα πολιτικά πρόσωπα στο κοινοβούλιο. «Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Αγγελής όταν κατηγορεί την κ. Τουλουπάκη ότι δεν έστειλε αμελλητί το φάκελο στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα. Δικαίωμα του να ζητήσει την διώξη της κ. Τουλουπάκη. Εγώ λέω αυτά που θεωρούν εμένα ότι λέει ο κ. Αγγελής θα ελεγχθούν από την δικαιοσύνη. Τώρα πως η κ. Τουλουπάκη δικαιολόγησε τις ενέργειες της στον κ. Αγγελή εμένα δεν με αφορά. Αν υιοθετηθεί η θεωρία του αμελλητί άρα η κ. Ράικου λέει ψέματα ότι εγώ παρενέβην να στείλει υποθέσεις στη Βουλή».

Τέλος, αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι άνθρωπος που έχει αίσθηση δικαίου ξέρει πολύ καλά τι έχει γίνει ο ίδιος είπε αν τολμάτε βάλτε κι εμένα στην προκαταρκτική. Η τελευταία μου επικοινωνία ήταν το τελευταίο διάστημα. Οι σχέσεις μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ίδιες που ήταν πάντα πολύ καλές και είσαι ίσα καταλαβαίνω κι αισθάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας με συμπονάει αυτή τη στιγμή για την ταλαιπωρία που περνάω. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι δεν θα παραπεμφθώ γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία. Το πιστεύει όλος ο κόσμος το ίδιο. Ο κόσμος με χτυπά στην πλάτη, με κερνάνε όπου πάω, έχει αποφανθεί ο κόσμος για μένα, έχω αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, ούτε μαύρα γυαλιά φοράω, ούτε με αστυνομικούς είμαι , κάποιοι άλλοι στο τέλος θα κυκλοφορούν με μπούργκα». 

Α.Μ.