Log in

Προανακριτική: Η Ράικου έχασε το μέτρο

Η Ελένη Ράικου ξέφυγε εντελώς, καθώς στην τρίτη και τελευταία μέρα της κατάθεσης της στην προανακριτική επιτροπή μίλησε με εμπάθεια για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και ούτε λίγο, ούτε πολύ έφθασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επεδίωκε την κατάλυση της Δημοκρατίας! 

Την ίδια ώρα δεν είπε κουβέντα για το δεύτερο έμβασμα της Novartis που φαίνεται πως κατατέθηκε στο κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, λέγοντας στα μέλη της Επιτροπής ότι… δεν κατάφερε να το βρει λόγω πλημμύρας! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε «Αναζήτησα τα αρχεία, δυστυχώς όμως προ ετών είχε πλημμυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν…».

Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε ζητηθεί από μέλη της προανακριτικής επιτροπής η σχετική σύμβαση και μελέτη που δικαιολογούσε το ποσό των περίπου 1000€ που φαίνεται στο ενημερωτικό της εισαγγελίας Διαφθοράς να έχει κατατεθεί στον κοινό λογαριασμό της Ελένης Ράικου με τον σύζυγό της.

Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και νυν εισαγγελέας Εφετώ ωστόσο επέμεινε και σήμερα ότι γνώριζε για παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, την εποχή που ήταν αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης σε πολλές υποθέσεις. Επισήμανε μάλιστα ότι αφορούν παρεμβάσεις σε πολλούς συναδέλφους της οι οποίοι θα έπρεπε να έρθουν οι ίδιοι να το καταθέσουν. Διαπίστωσε πάντως ότι φοβούνται την στοχοποίηση και φέρει ως παράδειγμα τον εαυτό της που έφτασε να θεωρεί ότι δεν επιζητούν μόνο την ηθική, αλλά και την φυσική εξόντωσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε ο παρακάτω διάλογος:

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Είχε κίνητρο απονομής δικαιοσύνης ή κίνητρο αποκόμισης πολιτικών οφελών ο Παπαγγελόπουλος;

Ελ. Ράικου: Δεν ήθελε να ασχοληθεί με τις πρακτικές των γιατρών. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε κίνητρο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Μας είπατε ότι έγινε παρέμβαση στο έργο σας. Για να συνοψίσουμε, ενδιαφέρον του κ. Παπαγγελόπουλου που εστίασε;

Ελ. Ράικου: Μόνο στους πολιτικούς. Πουθενά αλλού. Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος Υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Νοβάρτις. Γι αυτό και έστησε την σκευωρία.

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Η αντίληψη και η πεποίθηση που έχετε είναι ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος παρενέβαινε και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς;

Ελ. Ράικου: Σε άλλους επηρέαζε και σε άλλους που δεν μπορούσε να επηρεάσει ενεργούσε με τον τρόπο που περιέγραψα προχθές

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Ξέρετε τέτοιους λειτουργούς;

Ελ. Ράικου: Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου ότι έχουν περάσει τα ίδια αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πούνε. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις... Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις.

Κ. Καραγκούνης (ΝΔ): Η επιμονή του κ. Παπαγγελόπουλου να παρεμβαίνει εναντίον πολιτικών ποιο κίνητρο είχε;

Ελ. Ράικου: Η όλη ζημιά είναι ότι διεκόπη η διερεύνηση του σκανδάλου για να το μετατρέψει ο κ. Παπαγγελόπουλος σε σκευωρία

Ι. Μπούγας (ΝΔ): Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξή του λέει ότι έχετε κίνητρο. Τι κίνητρο έχετε για να καταθέτετε ό,τι καταθέτετε για τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Ελ. Ράικου: Κατάλαβα ότι για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου. Την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ.

Α.Μ.