Log in

Σάλος από τις αθλιότητες Γεραπετρίτη ότι η απλή αναλογική έφερε τον Χίτλερ και τον εμφύλιο!

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο κατά τα άλλα σοβαρός Γιώργος Γεραπετρίτης, ίσως ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν χθες το βράδυ μιλώντας στη Βουλή για το νέο εκλογικό νόμο, επιχειρηματολόγησε κατά της απλής αναλογικής λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ευθύνεται για την άνοδο του Χίτλερ!!!

Γράφει ο: 

Ο υπουργός Επικρατείας σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην αποκαλυπτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τα πολιτικά και εκλογικά σχέδια της κυβέρνησης μίλησε εκτός εαυτού λέγοντας ότι «Οι εκλογές που έγιναν με απλή αναλογική οδήγησαν σε παντελή αδυναμία, σε εμφυλίους πολέμους, σε μετεμφυλιακό κλίμα, σε πόλεμο» και φέροντας ως παράδειγμα τη Βαϊμάρη και την απλή αναλογική για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, το 1933!

«Από την απλή αναλογική της Βαϊμάρης οδηγηθήκαμε στις εκλογές του 1933, όπου εξαιτίας της αδυναμίας να συγκεντρωθεί ένας ισχυρός κυβερνητικός πόλος, ο Χίτλερ αναλαμβάνει την εντολή» ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση τόσο του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου, όσο τον βουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

«Νιώθω υποχρεωμένος να επισημάνω τρία σημεία τα οποία έθεσε ο κ. Γεραπετρίτης και δεν τιμούν ούτε την αίθουσα, ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή του, ούτε φυσικά και την κυβέρνησή του. Πρώτο σημείο, είναι μεγάλο ολίσθημα και τον καλώ να ανακαλέσει, αφού δεν δίστασε στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τα πλειοψηφικά συστήματα να αποδώσει στην απλή αναλογική την ευθύνη για το γεγονός ότι υπήρξε διορισμός του Αδόλφου Χίτλερ το 1933 στην καγκελαρία της Γερμανικής Δημοκρατίας» είπε και πρόσθεσε «Απέδωσε με δυο λόγια την ευθύνη για την άνοδο του ναζιστικού φαινομένου στην Γερμανία στην απλή αναλογική. Πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση που σας καλώ να ανακαλέσετε για λόγους ιστορικής ειλικρίνειας και ιστορικής ακρίβειας».

«Θέλετε δηλαδή κ. Υπουργέ, συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, να πιστέψουμε ότι για την άνοδο του ναζισμού δεν φταίει η συνθήκη των Βερσαλλιών, οι υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις, το κλίμα αντισημιτισμού, η άνοδος φασιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη αλλά η απλή αναλογική. Πρόκειται για αθλιότητα, ιστορική ,πολιτική και ιδεολογική που σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα».

Και δεύτερον πρόσθεσε «δεν δίστασε ο κ. Υπουργός να αποδώσει και τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα στην απλή αναλογική. Άλλη μία άθλια ιστορική ανακρίβεια, η οποία δεν ανήκει πλέον στη σφαίρα του ιστορικού αναθεωρητισμού αλλά ανήκει στη σφαίρα μιας παραδοξολογικής ακροδεξιάς ρητορείας, την οποία δυστυχώς ο κ. Γεραπετρίτης υιοθετεί στο πλαίσιο της υπεράσπισης της κυβέρνησής του και του Πρωθυπουργού του».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Θανάσης Παφίλης είπε «Πως ήρθε ο Χίτλερ στην εξουσία; Έγινε σύσκεψη των μεγάλων επιχειρήσεων και αποφάσισαν να παραδώσουν την εξουσία στο φασιστικό-ναζιστικό κόμμα. Και στη συνέχεια σύσκεψη τραπεζιτών! Το έκαναν αυτό γιατί πίστευαν ότι μπορεί να διεξάγει καλύτερα το πόλεμο για να κερδίσει η Γερμανία αυτά που έχασε! Το ΚΚ Γερμανίας πρότεινε συνασπισμό στο σοσιαλιστικό κόμμα που αρνήθηκε. Προσέξτε και διορθώστε».

Ο κ. Γεραπετρίτης επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις ανιστόρητες αναφορές του αναφερόμενος σε... «οντολογικό περιβάλλον» της εποχής και στο ιστορικό πλαίσιο. «Προφανώς δεν φταίει η απλή αναλογική! Προφανώς ιστορικά έχετε απόλυτα δίκιο! Ευχαριστώ και συγγνώμη» είπε χωρίς να πείσει ωστόσο και προκαλώντας μεγάλη αμηχανία στο κυβερνητικό στη ΚΟ της ΝΔ.