Log in

Μιωνή: 100% δεν υπήρξε καμία ανάμειξη Τσίπρα και Παππά

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής να εμπλέξουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά στην υπόθεση Μιωνή, καθώς ο ίδιος ο επιχειρηματίας καταθέτοντας στην προανακριτική επιτροπή ξεκαθάρισε απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής ότι «100% δεν υπήρξε καμία ανάμειξη Τσίπρα και Παππά» και ότι ο δήθεν «χρηματισμός» εντός του Μαξίμου αφορούσε εξεύρεση εξωδικαστικής λύσης μεταξύ του ίδιου με τον εκδότη της «Δημοκρατίας» Γ. Φιλιππάκη, για δημοσιεύματα περί εμπλοκής στη λίστα Λαγκάρντ.

Γράφει ο: 

Παρά λοιπόν τις διαρροές των τελευταίων ημερών περί συγκλονιστικών αποκαλύψεων από κύκλου του κυβερνώντος κόμματος και του Κινήματος Αλλαγής ο Σάμπι Μιωνή παραδέχθηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ να λένε «Άνθρακες ο θησαυρός Μιωνή», κάνοντας λόγο παράλληλα για αντιφάσεις του μάρτυρα

Πάντως, ο Σ. Μιωνή κατηγόρησε τους Δ. Παπαγγελόπουλο, Γ. Παπαδάκου, Γ. Φιλιππάκη και Αλ. Τάρκα για σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης» και για «το μεγαλύτερο παραπαραδικαστικό κύκλωμα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους» με σκοπό τον εκβιασμό του προκειμένου να ενδώσει και να καταθέσει 350.000 ευρώ στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατίας».

Αποκάλυψε ότι τα όσα αναφέρει στην Προανακριτική Επιτροπή περιλαμβάνονται σε μήνυση και όπως είπε έκανα ότι ήταν απαραίτητο για να προστατευτώ. Αν χρειαστεί θα τα προσκομίσω στη δικαιοσύνη. Έχω ότι χρειάζεται», τονίζοντας επίσης σύμφωνα με πληροφορίες «Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου. Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ. Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ. Τάρκα», ενώ πρόσθεσε: «Όλοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατίας. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Σύμφωνα με τα όσα είπα ακόμη «Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ» συμπεριλαμβάνοντας στα λεγόμενά του και τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος ήταν στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

«Ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα είπε ακόμη, σημειώνοντας πως «αυτή η ομάδα ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς», ενώ παράλληλα στοχοποίησε και την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη, καθώς σε ερώτηση αν η κ. Τουλουπάκη είχε εμπλοκή, απάντησε «Σοβαρά μιλάτε; Προφανώς. Βγάζει παράνομα εντάλματα και όλα τα άλλα. Δεν συζητώ ότι η κα Τουλουπάκη ήταν μέλος αυτής της ομάδας. Είναι παιδί του Παπαγγελόπουλου και κολλητή της Παπαδάκου όπως η δεύτερη μου έχει πει»

Δήλωση Παπαγγελόπουλου:

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του σχολίασε την κατάθεση Μιωνή λέγοντας:

«Πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση.

Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική.

Επίσης κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη ως Ναζί και μέλη διεθνούς ναζιστικής οργάνωσης και ότι για αυτό τον καταδιώκουν. Ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Του διευκρινίσαμε

ότι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης.

Για τον κ. Βορίδη του συστήσαμε να απευθυνθεί στη Ν.Δ. .

Για τον κ. Φιλιππάκη, τον οποίο εγώ πρόσφατα είχα γνωρίσει, να διευθετήσει συμβιβαστικά τις διαφορές του.

Πριν από 2 χρόνια πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του κ. Παππά μετά από παρακλήσεις πάλι του κ. Μιωνή.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο κ. Παππάς, εγώ, εκπρόσωπος του κ. Μιωνή, ο κ. Φιλιππάκης και άλλοι.

Έχω την εντύπωση μάλιστα ότι ο κ. Μιωνή στη συνέχεια κάποια στιγμή έλαβε και επιταγή ως εγγύηση για τη διευθέτηση των ιδιωτικών διαφορών του με τον κ. Φιλιππάκη.

Πριν από ένα χρόνο ο κ. Μιωνή κατήγγειλε στις αρχές του Ισραήλ τον κ. Βορίδη για εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση χωρίς την παραμικρή αναφορά στο πρόσωπό μου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα δημοσιεύματα για τις δραστηριότητες του κ Μιωνή είχαν υπάρξει τουλάχιστον τρία χρόνια πριν γίνω υπουργός.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι για τους κ.κ. Παπασταύρου και Μιωνή με είχε παρακαλέσει να τους βοηθήσω και ο κ. Σαμαράς σε μια από τις συναντήσεις μας.

Αυτά προς το παρόν για το δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει.

Αυτά προς το παρόν.

Στη συνέχεια θα ασχοληθώ επισταμένως για το ρόλο και τις σχέσεις του κ. Μιωνή με τους κ.κ. Σαμαρά και Παπασταύρου»