Log in

Γεννηματά: Δώστε τη 13η σύνταξη

«Νομοθετείτε μνημόνια μετά το τέλος των μνημονίων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και επισήμανε «η πολιτική σας είναι ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελευθερισμού. Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και το χτύπημα κατά των συλλογικών συμβάσεων είναι στρατηγικό σας σχέδιο».

Γράφει ο: 

Και με το σημερινό νομοσχέδιο ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «διαψεύδετε τις ελπίδες των συνταξιούχων και των εργαζομένων» και εγκαλώντας την κυβέρνηση για τη 13η σύνταξη είπε «την καταργείτε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν υπήρξε ποτέ, μας λέτε» και πρόσθεσε 'Στην αναλογιστική μελέτη που κατέθεσε ο κ. Βρούτσης, προβλέπεται ότι η μέση ετήσια σύνταξη, μετά την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, θα είναι μειωμένη σε σχέση με το ισχύον σύστημα. Και θα είναι μειωμένη για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Θα είναι μειωμένη για κάθε χρόνο μέχρι το 2040. Κι αυτό προκύπτει από τα δικά σας στοιχεία».

Ο κ.Τσίπρας μίλησε για παραπλάνηση των συνταξιούχων, σημειώνοντας «Αυτοί που θα δουν μια μικρή αύξηση είναι μονάχα 70.000 περίπου από τα 2,5 εκατ. υνταξιούχων, αλλά και αυτή την αύξηση τους την έχετε πάρει εν μέρει από την άλλη τσέπη με την κατάργηση της 13ης σύνταξης»

'Κάνατε όλον αυτό το χαμό, βγήκατε καμια πενηνταριά φορές στις πρωινές εκπομπές να δημιουργήσετε εικόνα εφορίας στο σύνολο των συνταξιούχων, για να δώσετε τελικά αυξήσεις μονάχα στους λίγους που βγαίνουν στη σύνταξη με μέσο μισθό 3.500 ευρώ. Γι’ αυτούς νομοθετείτε σήμερα» επισήμανε και πρόσθεσε «συνολικά 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν μια ολόκληρη σύνταξη να κάνει φτερά και 1,7 εκατομμύρια θα δουν την αναλογική σύνταξη που τους είχαμε δώσει να εξαφανίζεται».

Συμπερασματικά υπογράμμισε «για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία, υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς τη πίεση καμίας τρόικα, χωρίς κανένα δημοσιονομικό κίνδυνο, κόβετε συντάξεις. Κόβετε συντάξεις χωρίς μνημόνια, αλλά από ιδεολογία.

Γεννηματά: Δώστε τη 13η σύνταξη

Παρά την προσπάθεια των παπαγάλων της κυβέρνησης να εξωραΐσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πρόκειται για κοροϊδία του συνταξιούχων, τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επισημαίνοντας την βαθιά συντηρητική πολιτική της ΝΔ, αλλά και το γεγονός ότι ο νέος νόμος δεν άρει τις αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από την κυβέρνηση και τα κόμματα να κάνουν δεκτή την πρόταση νόμου του κινήματος που περιλαμβάνει και την καθιέρωση της 13ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους και με αφορμή την κατάσταση στον ΕΦΚΑ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού προκειμένου να χορηγηθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις. Κανονικότητα σημαίνει αποτελεσματικότητα, επισήμανε.

Κουτσούμπας: Στόχος η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος

Παρά την προπαγάνδα των ΜΜΕ ο νέος ασφαλιστικός νόμος δεν γκρεμίζει το νόμο Κατρούγκαλου αλλά τον εδραιώνει και τον νομιμοποιεί τονισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη βουλή σημειώνοντας ότι με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ ο πυρήνας και η αρχιτεκτονική του νόμου Κατρούγκαλου παραμένουν συνταγματικές .

Κατά τον κ.. Κουτσούμπα στόχος όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος με βάσει το μοντέλο της Χιλιανής χούντας. Απευθυνόμενος προς τον υπουργό εργασίας αναρωτήθηκε ποιός νέος εργαζόμενος που έπιασε δουλειά στα χρόνια της κρίσης θα καταφέρει να έχει 40 έτη εργασίας για να πάρει σύνταξη εκφράζοντας τέλος την αμφιβολία του για την καταβολή εφάπαξ και συντάξεων μελλοντικά.

Βελόπουλος: Ολίγον κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος έκανε λόγο «για ολίγον κατηργημένο νόμο Κατρούγκαλου» και σημείωσε ο νέος ασφαλιστικός νόμος δεν κάνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. «Περιμένετε να πεθάνουν οι Έλληνες για να γίνει βιώσιμο το νέο ασφαλιστικό σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.