Log in

Στηρίξτε μας γιατί χανόμαστε! Οι κρυφές συναντήσεις Μητσοτάκη - καναλαρχών για το Προσφυγικό

Η είδηση, όπως και η συνάντηση, κρατήθηκε κρυμμένη για τρία 24ωρα. Και αποκαλύφθηκε όταν κατέρρευσε πλήρως η κυβερνητική επιχείρηση πρωτοφανούς καταστολής των τοπικών κοινωνιών σε Μυτιλήνη και Χίο.

Γράφει ο: 

Την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα και πριν ξεκινήσουν τα πλοία με τα ΜΑΤ για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε στο Μαξίμου τους διευθυντές ειδήσεων των καναλιών. Όταν επιβεβαιώθηκε η συνάντηση την χθες Τετάρτη, αποκαλύφθηκε ότι οι καναλάρχες συνάντησαν τον πρωθυπουργό και πριν από δυο εβδομάδες! Και πάλι στο Μαξίμου.

Επομένως έχουμε δύο συναντήσεις μέσα σε δεκαπέντε ημέρες. Με λίγα λόγια η διαπλοκή της κυβέρνησης με τα κανάλια σε όλο της το μεγαλείο και «φόρα παρτίδα»!

Στην πρώτη συνάντηση παρόντες ήταν οι Στρατής Λιαρέλης (ΑΝΤ1), Σταμάτης Μαλέλης (MEGA), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Δημήτρης Μιχαλέλης (OPEN) και Αρτεμις Δήμου (ALPHA), οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με αφορμή και την είσοδο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Orus Reis.

Αυτολογοκρισία στο Προσφυγικό

Την περασμένη Δευτέρα στο Μαξίμου προσήλθαν εκ νέου οι διευθυντές ειδήσεων του ALPHA, του ΑΝΤ1, του OPEN, του ΣΚΑΙ, του STAR του MEGA και της ΕΡΤ.

Η συνάντηση της Δευτέρας είχε ως βασικό θέμα την επιδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο άλλο ήταν το θέμα. Ο πρωθυπουργός ζήτησε ευθέως τη στήριξη των καναλιών στην επιχείρηση «επίταξης» και της καθόδου των ΜΑΤ σε Μυτιλήνη και Χίο.

Και η στήριξη που ζήτησε αποτυπώθηκε άμεσα το προηγούμενο τριήμερο στα ιδιωτικά κανάλια. Με «αυτολογοκρισία» και επιλεκτικές εικόνες, επιλεκτικές ανταποκρίσεις και συνεντεύξεις. Άλλο τελικά αν το κυβερνητικό «βατερλό» αποκαλύφθηκε από το ίντερνετ και τα social media, υποχρεώνοντας μοιραία και τα ιδιωτικά κανάλια να ακολουθήσουν ασθμαίνοντας και αποκαλύπτοντας μέρος από το «μπάχαλο» που δημιούργησε η κυβέρνηση.

Το Mega και οι ισορροπίες

Γιατί άλλο ανησυχούσε και διερεύνησε ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του στη συνάντηση; 

Το γεγονός ότι ορισμένα κανάλια παίρνουν το τελευταίο διάστημα αποστάσεις από την κυβερνητική «γραμμή», σε όλα τα βασικά πολιτικά θέμα, φέρνοντας έστω και αυτές τις λίγες φορές που συμβαίνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Εδώ το βασικό θέμα του πρωθυπουργού είναι το (νέο) Mega και η σχετικά ισορροπημένη γραμμή που τηρεί, προβάλλοντας στοιχειωδώς τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής. 

Άλλωστε είναι τέτοια η «ομοφωνία» των ιδιωτικών καναλιών και η απλόχερη στήριξη της κυβέρνησης που δεν μπορούν να εξηγήσουν την εικόνα του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού τουλάχιστον στο «κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8» που διαρκώς κερδίζει έδαφος.

«Λογοκρισία» στην ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ η κυβερνητική παρέμβαση και η «φίμωση» ήταν καταλυτική. Οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας δεν μπορούν πια να «ανεβάζουν» μόνοι τους τις ειδήσεις της περιοχής τους, όπως συνέβαινε πάντα, αλλά θα ελέγχονται από τον κυβερνητικό εντεταλμένο στο Ραδιομέγαρο.

Το πέπλο λογοκρισίας επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια καθώς με άνωθεν «οδηγία» οι ειδήσεις πλέον από όλη την Ελληνική περιφέρεια και τους 19 Περιφερειακούς σταθμούς θα πρέπει να ελέγχονται και να εγκρίνονται από ειδική επιτροπή του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ πριν αναρτηθούν!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γεννηματά: Δώστε τη 13η σύνταξη Φασίστες! »