Log in

Μητσοτάκης - Media: Γιατί θέλουν να κατεβάσουν τον Στρατό;

Και ξαφνικά, σήμερα το πρωί, Mega και Σκάι έκαναν τεράστιο θέμα στις πρωινές, ενημερωτικές εκπομπές τους, τις ουρές του κόσμου έξω από τις τράπεζες, καθότι είναι τέλος του μήνα και πρέπει να πληρωθούν οι υποχρεώσεις στην εφορία, ο ΕΝΦΙΑ, φως, νερό και τηλέφωνο, κ.λπ..

Γράφει ο: 

Δεν επρόκειτο, φυσικά, για ευαισθητοποίηση των κυβερνητικών καναλιών για την ταλαιπωρία που τραβάει ο κόσμος, αλλά για μία ακόμη ευκαιρία να επιτεθούν απροκάλυπτα στον απλό λαό, όπως είχε συμβεί πριν χρόνια με τον Πάγκαλο και τη φράση «μαζί τα φάγαμε».

Γιατί, για παράδειγμα, ο σωστός δημοσιογράφος, θα έκανε ένα ρεπορτάζ για τα συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών των τραπεζών που βρίσκονται υπό κατάρρευση και θα τα «έχωνε» στους τραπεζίτες που εν μέσω κορονοϊού έχουν βρεθεί… ξεβράκωτοι.

Όπως, βεβαίως, ο σωστός δημοσιογράφος θα μπορούσε να μιλήσει για ευθύνες της κυβέρνησης. Γιατί αν ο Μητσοτάκης και η παρέα του ήθελαν να προστατέψουν τον κόσμο, θα έβγαζαν μία Πράξη Νομοθετικού περιεχόμενου και να έλεγαν πως οι φόροι θα πληρωθούν όταν έρθει η κανονικότητα στον τόπο. Αλλά ο Μητσοτάκης έκανε τα κέφια στα αφεντικά του, τους επιχειρηματίες, και έγραψε τον λαό εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Όπως, βεβαίως, θα περίμενε κάποιος τον σωστό δημοσιογράφο, αντί να βρίσκεται έξω από τις τράπεζες, να είναι έξω από ένα νοσοκομείο και να συνομιλεί με τους ιατρικό προσωπικό και τους ασθενείς για τις τρισάθλιες συνθήκες που επικρατούν.

Αλλά που να το κάνουν αυτό.

Δεν αντέχουν την σκληρή κριτική του κόσμου. Ούτε καν την φωνή που λέει κάτι διαφορετικό από το αφήγημα που προσπαθεί να περάσει ο Μητσοτάκης, μέσω της πλύσης εγκεφάλου στην οποία έχουν επιδοθεί τα ΜΜΕ. Άλλωστε, γι’ αυτό τους έβγαλε έξτρα ενίσχυση 11 εκατ. ευρώ.

Την ώρα που αγγλικές εφημερίδες απονέμουν τα εύσημα στους Έλληνες πολίτες για την πειθαρχία που δείχνουν στα μέτρα της κυβέρνησης, ο Μητσοτάκης και ο συρφετός των καθεστωτικών ΜΜΕ κάνουν ότι μπορούν για να στοχοποιήσουν και να κατηγορήσουν τους Έλληνες πολίτες.

Καθώς, λοιπόν, η χώρα κυβερνιέται όχι με βάση το Σύνταγμα, αλλά τις βουλές και τις Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου του Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να προκαλέσει εντύπωση αν τις επόμενες μέρες, και σε κάθε περίπτωση πριν το Πάσχα, δούμε τα τανκς στους δρόμους και τη χώρα στον γύψο…

Η περιέργεια έγκειται στο τι θα σκαρφιστούν για να δικαιολογήσουν την μετατροπή της χώρας από μία κοινοβουλευτική δημοκρατία σε μία δικτατορία.

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμφωνεί με το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού που έχουν υιοθετήσει η Ταϊβάν, η Νότια Κορέα, η Γερμανία και άλλες χώρες, το οποίο (μοντέλο) βασίζεται στα διαρκή και πολλά τεστ των πολιτών για το αν έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, στην Ελλάδα μας έχουν κλείσει στα σπίτια μας.

Γιατί;

Γιατί απλούστατα το κράτος βρέθηκε ανοχύρωτο και το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να κάνει αυτά τα τεστ που κάνουν οι παραπάνω χώρες… 

Δείτε επίσης,

Πέτσας: Στο τραπέζι αυστηρότερο πλαίσιο για εξόδους πολιτών από τα σπίτια

Χρυσοχοΐδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του στρατού στην απαγόρευση κυκλοφορίας