Log in

Έρχεται... κεραμίδα για την κυρία Κεραμέως!

Για μια ακόμη φορά η υπουργός Παιδείας με την εμφάνισή της στο πλευρό του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του σε σχολεία της Καλλιθέας χθες, επεδίωξε να δείξει ότι η θέση της στην κυβέρνηση είναι ακλόνητη, αλλά οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι η «καρέκλα» της «τρίζει».

Γράφει ο: 

Το «κατόρθωμα» της κ. Κεραμέως να ενώσει το σύνολο της αντιπολίτευσης κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία εξ αιτίας των ακραίων – συντηρητικών απόψεων που αυτό προωθεί, φαίνεται ότι ανησυχεί και το Μέγαρο Μαξίμου σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιδιώκει να δείξει «κεντρώο πρόσωπο».

Παράλληλα η δυσκολία επικοινωνίας της κ. Κεραμέως με τους υφυπουργούς της που νιώθουν να ασφυκτιούν αφού τους «καπελώνει» ακόμη και σε θέματα της στενής αρμοδιότητας τους, είναι στοιχείο που προσμετράται στα αρνητικά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και συνδικαλιστές στελέχη της ΔΑΚΕ στο χώρο της εκπαίδευσης, εκφράζονται αρνητικά για την παρουσία της στο υπουργείο Παιδείας.

Έτσι παρά τις προσπάθειες της υπουργού Παιδείας δια των συνεχών τηλεοπτικών εμφανίσεων (ξεπέρασε και τον Άδωνη, λένε χαιρέκακα άλλοι υπουργοί να δείξει ότι παράγει έργο, η εικόνα της στην κοινή γνώμη μοιάζει να είναι διαφορετική, όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Η κατάσταση στην Παιδεία που απειλείται με ανάφλεξη ανησυχεί πολλούς παράγοντες του συντηρητικού χώρου, που ζητούν από τον πρωθυπουργό τη λήψη μέτρων. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» του κ. Β. Μαρινάκη που στο φύλλο της Κυριακής, προσέφερε στην κ. Κεραμέως διπλό «αφιέρωμα».

Ειδικότερα στην σελίδα του ΒΗΜΑτοδότη και υπό τον τίτλο «Η εριστική κυρία υπουργός» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ποιος θα το ‘λεγε ότι η ευγενική και καλοσυνάτη τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ θα μετατρεπόταν σε ένα από τα πιο εριστικά κυβερνητικά στελέχη. Η Νίκη Κεραμέως έχει ταλέντο να ανοίγει μέτωπα, με την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους γονείς και με την αντιπολίτευση… Είχε λένε δώσει μάχη για να μην κλείσουν τα σχολεία λόγω κορωνοϊού παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, και τώρα αγνοεί τις ανησυχίες για διαρροή προσωπικών στοιχείων των μαθητών».

Το δεύτερο τμήμα του «αφιερώματος» είναι περισσότερο «φαρμακερό».. Φιλοξενείται σε μια ολόκληρη σελίδα με το θανατηφόρο τίτλο «Η υπουργός που αγάπησε την Παιδεία εξ αποστάσεως». Γράφει η εφημερίδα: «Η τέχνη της επικοινωνίας είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό προσόν για ένα νέο πολιτικό. Το «άρωμα» της όμως χάνεται όταν μετατρέπεται σε κεντρική πολιτική επιδίωξη. Για την υπουργό Παιδείας φαίνεται ότι τα όρια δεν είναι σαφή».

Το εν λόγω δημοσίευμα δεν φείδεται αρνητικών αναφορών για την κ. Κεραμέως:

«Από τις 11 Μαρτίου και μετά σχεδόν τίποτε δεν λειτούργησε συντονισμένα και οργανωμένα σε καμία βαθμίδα της εκπαίδευσης».

«Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης η υπουργός Παιδείας φαίνεται πως ήταν ένα βήμα πίσω από το πρόβλημα».

«Σπατάλησε την ενέργεια της κυρίως σε επικοινωνιακές κινήσεις κει εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσης»

«Φρόντισε να «οχυρώσει» τον εαυτό της αξιοποιώντας τις συμβουλές νομικών, και όχι την Παιδεία, ακούγοντας έμπειρους εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς».

«Ακόμα και σήμερα πολλά σχολεία στη χώρα δεν έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τα τεχνολογικά προβλήματα της τηλεκπαίδευσης, για τα οποία στέλνοντας διαρκώς εγκύκλιοι και αναδιαμορφωνόταν το τοπίο».