Log in

Μητσοτάκης-Σκοταδισμός: Ο «τραμπισμός» απειλεί την Ελλάδα

Ο «τραμπισμός» απειλεί την Ελλάδα. Από τη μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την κυβέρνησή του και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ που «κυνηγά» μέχρι και δημοσιογράφους για να «κουκουλώσει» σκάνδαλα και να περάσει νεοφιλελεύθερες πολιτικές στον όνομα της πανδημίας και από την άλλη η Ιερά Σύνοδος που τα έβαλε ακόμη και με τη...γιόγκα!

Γράφει ο: 

Ειδικότερα το γεγονός ότι παρενέβη η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών για να καταγγείλει ουσιαστικά το κυβερνών κόμμα σχετικά με την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, ως ύποπτης, στην Προανακριτική Επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αποτελεί στίγμα για τον πρωθυπουργό και το κόμμα που κυβερνά τη χώρα εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Η ερευνητική δημοσιογραφία στο στόχαστρο...

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έκπληξή του για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου, ως ύποπτης, από την Ειδική Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής» τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται «Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή της στη Γιάννα Παπαδάκου, μέλος της Ενώσεως, και τονίζει ότι δεν μπορεί να εγκαλείται το ρεπορτάζ και η ερευνητική δημοσιογραφία, που αποτελούν συστατικά στοιχεία της ελευθερίας της Ενημέρωσης».

Από την πλευρά της η Γ. Παπαδάκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη εφημερίδα «Αυγή» τονίζει «η κλήση μου αυτή γίνεται για να «ξεπλυθούν» δύο σκάνδαλα. Το ένα είναι της λίστας Λαγκάρντ και το άλλο είναι της Novartis» και σημειώνει «Αλλά ξέρετε κάτι; Στην Ελλάδα και οι αρχειοθετήσεις αναθεωρούνται κάποτε. Εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω την έρευνα κι ούτε την έχω σταματήσει. Αυτό που τους έχει πειράξει πιο πολύ είναι η τηλεοπτική μου παρουσία. Όμως η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος και το καλό θα νικήσει. Να αφυπνιστούν η Ένωση Συντακτών, οι διεθνείς Ενώσεις, όλοι οι δημοσιογράφοι»

Επισημαίνει μάλιστα ότι έχουμε «δύο επίπεδα απειλής»:

- Το ένα είναι προσωπικό για εμένα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήθελαν να πάω στην Προανακριτική ως μάρτυρας και να πω αυτά που ξέρω. Γιατί θα πάω. Ό,τι και να κάνουν. Είτε ως μάρτυρας, είτε δέσμια θα πάω και θα δώσω όλα τα στοιχεία που έχω. Και θα δούμε τότε πού θα κρυφτούν.

- Το δεύτερο επίπεδο απειλής αφορά όλους τους μαχόμενους δημοσιογράφους. Την ερευνητική δημοσιογραφία. Το μήνυμα είναι σαφές, κυρία Σαραντοπούλου: «Πρόσεξε, μην τα βάζεις με το μαύρο πολιτικό χρήμα, μην αποκαλύπτεις τους επιχειρηματίες που διευκολύνουν την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος, μην αποκαλύπτεις τα Panama Papers, τα Paradise Papers, τη λίστα Μπόγιαρνς, τη λίστα Λαγκάρντ. Μην αποκαλύπτεις γιατί βλέπεις τι θα πάθεις».

«Εάν πάρουμε υπόψη μας το τι έχει συμβεί σε άλλους δημοσιογράφους που έκαναν ερευνητική δημοσιογραφία σε άλλες χώρες, εγώ έχω για την ώρα πάθει τα λιγότερα. Σας θυμίζω τη Δάφνη Καρουάνα, τον Τζούλιαν Ασάνζ που βρίσκεται στη φυλακή και άλλους. Ωστόσο, αυτό πρέπει να αφυπνίσει κάποιους στην Ελλάδα. Να αφυπνίσει την Ελληνική Ένωση Συντακτών, τις διεθνείς ενώσεις, διότι -και απευθύνομαι σε όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους- σε λίγο θα μας πάρουν «φαλάγγι» υπογραμμίζει.

...και η «απειλή» της γιόγκα!

Την ίδια ώρα την αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδας προκάλεσαν δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης για την τεχνική της γιόγκα ως τρόπου αντιμετώπισης του άγχους, κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19!

Όπως επισημαίνει το σχετικό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τίτλο «Περί «της τεχνικής της γιόγκα» και στο πλαίσιο του σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία στη χώρα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή, αλλά και της ποιμαντικής ευθύνης αυτής για την αποφυγή δημιουργίας κλίματος θρησκευτικού συγκρητισμού, ομοφώνως απεφάσισε να υπενθυμίσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι:

«Η «γιόγκα» αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της θρησκείας του ινδουϊσμού, διαθέτει ποικιλομορφία σχολών, κλάδων, εφαρμογών και τάσεων και δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής». Ως εκ τούτου επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η «γιόγκα» τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των χριστιανών»!

Εν τέλει ίσως ίσως να μην είναι υπερβολή η κριτική που ασκούν ουκ ολιγοι πλέον στη κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές πρακτικές και συμπεριφορές που δεν θα είναι μακριά ίσως από εκείνες του προέδρου Τράμπ, ο οποίος με το Ευαγγέλιο στο χέρι δεν διστάζει να κινητοποιεί το στρατό για να καταστείλει τις κοινωνικές αντιδράσεις και να προστατέψει το...»αμερικάνικο όνειρο» από τους ...»αριστεριστές» και τους «αναρχικούς» της μητρόπολης του καπιταλισμού