Log in

Ν. Ηλιόπουλος: Ο εκλεκτός των φιλελέδων για αντιΤσίπρας

Και ξαφνικά οι «φιλελέδες» ανακάλυψαν τον Νάσο Ηλιόπουλο. Και μάλιστα ως την «εναλλακτική λύση», τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας, όπως θεωρούν, πνέει τα λοίσθια και βρίσκεται ενώπιος ενωπίω με την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα αποτυπωθεί και στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όποτε κι αν γίνουν.

Η «φιλική» αντιπολίτευση προς τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για τον «μεγάλο περίπατο» και κυρίως η τελευταία του εμφάνιση στη συνεδρίαση της ΚΠΕ όπου «αντιμίλησε» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν είναι ώρα για «βαφτίσια», ανέβασε τις μετοχές του στο κλσμπ του...νεο-φιλελευθερισμού!

Στόχος των «φιλελέδων» φυσικά να εξοστρακίσουν τον Αλέξη Τσίπρα από τον πολιτικό τοπίο και στη θέση του να αναδειχθεί ένα νέο πρόσωπο που δεν πιστεύει σε λογικές «μαγαζιών» και παραμάγαζων» ή σε μια αντιπολίτευση τύπου Πολάκη και Ραγκούση.

«Μπορεί να είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος ο άνθρωπος που θα διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και προφανώς με την παρεμβολή μιας νέας εκλογικής ήττας; Η δημογεροντία της Κουμουνδούρου που αντιμετωπίζεται από τον Αλέξη Τσίπρα ως βαρίδι έχει κάθε λόγο να προμοτάρει ένα στέλεχος του κομματικού σωλήνα, που ο ίδιος ο πρόεδρος πριμοδότησε και για τη θέση του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΝ και στη συνέχεια ως «άχαστου» για τη δημαρχία της Αθήνας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος διαθέτει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Αλέξη Τσίπρα και φαίνεται να στερείται πολλά από τα ελαττώματά του. Ενας Τσίπρας millennial;» αναφέρει το «στημένο» άρθρο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που αναδημοσιεύεται και στο liberal.gr.

Και η «αγιογραφία» για ευνόητους λόγους στο πρόσωπο του Ν. Ηλιόπουλου, συνεχίζεται ως εξής: «Σίγουρα η ομάδα που έχει συγκεντρώσει δίπλα του και τον πλάσαρε ως «Προφεσόρ» από το «κάζα ντε Παπέλ» προσδίδοντάς του μια νέα ταυτότητα, που θα τον έκανε εύκολα αναγνωρίσιμο στο εκλογικό σώμα της Αθήνας, βλέπει στον 37χρονο σύντροφό της έναν «μεταπτυχιακό» Αλέξη της νέας εποχής. Για χάρη του Νάσου, μάλιστα, ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ ξεπατικώνοντας την καμπάνια της Κορτές, θυμίζοντας έτσι κάτι από τις τακτικές του ορίτζιναλ Αλέξη, ο οποίος στην απόπειρα αντιγραφής παίρνει άριστα. Ο Νάσος Ηλιόπουλος έκανε το «αγροτικό» του στην Αυτοδιοίκηση, ως περιφερειακός σύμβουλος στην πολύ επιτυχημένη βάρδια της Ρένας Δούρου. Κάτι που αποσιωπείται επιμελώς και κατά τη διάρκεια της καμπάνιας για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ αντίθετα αναδεικνύεται η «μαχητικότητά» του στο ΣΕΠΕ και τα εργασιακά».  

Με άλλα λόγια πλέκουν το προφιλ «του αριστερού παιδιού της διπλανής πόρτας από τα Κάτω Πατήσια που νοιάζεται πρώτα «για τα παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα»  και που «πέρα από το να ζητεί και ευλόγως από την κυβέρνηση τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, δεν έχει ανάγκη εξηγήσεων για τις αποκαλύψεις του παραθεσμικού κυβερνητισμού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» βλέποντας στο πρόσωπο του Ηλιόπουλου, τον «αντι-Τσίπρα», τον οποίο επιλέγουν απ΄ότι φαίνεται προκαταβολικά ως αντίπαλο μελλοντικό, του Μητσοτάκη ή του Μπακογιάννη δεν είναι σαφές ακόμη.

Κυριολεκτικά όνειρα θερινής νυκτός. Όχι γιατί ο Νάσος Ηλιόπουλος δεν έχει μέλλον στην προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής παράταξης. Αλλά γιατί και ο ίδιος γνωρίζει, ότι παρά την παρεξηγήσιμη στάση του το τελευταίο καιρό στα εσωκομματικά δρώμενα, μόνο η ενότητα του χώρου αποτελεί το διαβατήριο για το μέλλον. Για τον «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικήή Συμμαχία» και τον ίδιο. 

Α.Μ.