Log in

Με φόντο την Αλβανία η φιέστα της Κέρκυρας!

Φιέστα κενή περιερχομένου που αναστάτωσε την Κέρκυρα για πολλές ώρες , αποδείχθηκε η επίσκεψη του Σαββατοκύριακου του Πρωθυπουργού και πολυπληθούς κυβερνητικού κλιμακίου στο νησί.

Γράφει ο: 

Η επίσκεψη που είχε ως στόχο της , τη διαφήμιση επένδυσης ύψους 120 εκατ. ευρώ αμερικανικής εταιρίας στην περιοχή της Κασσιώπης , μάλλον δεν πέτυχε το στόχο της. Αντίθετα συνάντησε θύελλα αντιδράσεων και μαζικής συγκέντρωσης τόσο το κέντρο της πόλης της Κέρκυρας που ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε να επισκεφθεί , όσο και στην Βόρεια Κέρκυρα που η μαζική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής απωθήθηκε από την αστυνομία σε απόσταση ασφαλείας.

Εκεί στην περιοχή του Ερημίτη με φόντο τις απέναντι αλβανικές αρχές ( σημείωση , αυτό μπορεί να προκαλέσει …διαμαρτυρίες από την γείτονα χώρα ) σε ένα πρόχειρα στημένο σκηνικό ο Πρωθυπουργός κήρυξε την ..έναρξη της επένδυσης. Το πότε θα ξεκινήσει η επένδυση αυτή είναι άγνωστο αφού πέραν του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας που απειλεί ότι θα πάει το θέμα στις Βρυξέλες , πολεοδομικές άδειες δεν έχουν εκδοθεί.

Για την πραγματοποίηση της σχετικής φιέστας υπήρξε προετοιμασία πολλών εβδομάδων. Στα πλαίσια αυτής επισκέφθηκαν την περιοχή πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες προκειμένου να προετοιμάσουν την έλευση του κυβερνητικού κλιμακίου. Στα πλαίσια αυτών των προετοιμασιών λύθηκε και το θέμα της κάλυψης του ιατρείου των Οθωνών με στρατιωτικό γιατρό που εγκαταστάθηκε στο ακριτικό νησί των Διαποντίων την περασμένη εβδομάδα.

Λύση επιχειρήθηκε να δοθεί και στο πρόβλημα των σκουπιδιών που ταλαιπωρεί το νησί τα τελευταία χρόνια: Εδώ και πολλούς μήνες έχει αποφασιστεί η μεταφορά των σκουπιδιών στην Κοζάνη μέχρι να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Βέβαια το κόστος είναι πολύ υψηλό ( περί τα 250 ευρώ ο τόνος ) , αλλά ως γνωστόν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που κατακτήθηκε στις περυσινές εκλογές από την ΝΔ είναι ιδιαίτερα …γαλαντόμα. Στο κάτω-κάτω της γραφής , το κόστος θα κληθούν να πληρώσουν μέσω των δημοτικών τελών οι κάτοικοι του νησιού.

Τα σκουπίδια μεταφέρθηκαν μια φορά στην Κοζάνη για να αδειάσουν οι δρόμοι και ο Πρωθυπουργός να δει ένα πεντακάθαρο νησί. Θα υπάρξει όμως και δεύτερη;

Όπως γράφει το έγκυρο τοπικό site Corfu News ήδη προέκυψαν προβλήματα. Ειδικότερα η μεταφορά των απορριμμάτων βρίσκεται «στον αέρα» καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μετά το πρώτο «ταξίδι» στην Κοζάνη τα ξημερώματα του Σαββάτου φαίνεται, ότι σύντομα τουλάχιστον δεν θα ξανά γίνει μεταφορά απορριμμάτων.

Ο λόγος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από αξιόπιστη πηγή είναι η «βιασύνη» που επέδειξε η Δήμαρχος κεντρικής Κέρκυρας και απερχόμενης Πρόεδρου του ΦΟΔΣΑ Μ. Υδραίου να ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς των απορριμμάτων μια ημέρα πριν έρθει στην Κέρκυρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Υπουργοί που τον συνόδευαν.

Η αιτία των αντιδράσεων εδράζεται, όπως λένε οι πληροφορίες ότι στη ΔΙΑΔΥΜΑ δεν ήταν προετοιμασμένοι, αφού είχαν ζητήσει τουλάχιστον ένα μήνα διορία, ώστε να μπορέσουν να προσλάβουν προσωπικό, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί την βάρδια για την επεξεργασία των απορριμμάτων της Κέρκυρας. Μάλιστα η ΔΙΑΔΥΜΑ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «δεν δεχόμαστε τα απορρίμματα της Κέρκυρας με αυτόν το τρόπο».

Χαρακτηριστικό είναι ότι και το πρώτο φορτίο το δέχτηκαν στην ΔΙΑΔΥΜΑ Κοζάνης μετά από παρεμβάσεις υπουργών της Κυβέρνησης που ήταν στο νησί.