Log in

Ανδρέας Μαραθιάς

ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αλλά...

«Θα ήταν πολύ σημαντικό να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις Ελλάδας-Αιγύπτου για την πλήρη και όχι μερική οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Μερική οριοθέτηση σημαίνει ότι παραμένει με την Αίγυπτο η πλήρης εκκρεμότητα για το Καστελόριζο και το νησιωτικό συγκρότημα Καστελόριζο. Η Αίγυπτος μπορεί να έχει τις δικές της θέσεις για τη μερική οριοθέτηση, αλλά κατά τη δική μου άποψη δε μας λύνει κανένα θέμα. Θα μπορούσε να είχε γίνει προ πολλού, αλλά αν κάνουμε μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο δεν μας λύνει κανένα πρόβλημα, δεν λειτουργεί ως σύμμαχος...».

Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία: Προβληματίζει έντονα σύσσωμη την αντιπολίτευση

Έντονος προβληματισμός διακατέχει τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία περί οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου, καθώς ο επικείμενος διάλογος Αθήνας-Άγκυρας ανάγκασε την ελληνική κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια συμφωνία με γνώμονα πως θα κάνει ρελάνς στην Τουρκία με αφορμή το παράνομο τουκολιβυκό σύμφωνο, ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση απέναντι στον «Σουλτάνο» Ερντογάν.

Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία: Σημαντική εξέλιξη στη «μάχη» των ΑΟΖ, αλλά με ερωτηματικά...

Ασθμαίνοντας και...μερικώς η ελληνική κυβέρνηση με σημαντική καθυστέρηση έσπευσε να υπογράψει τη συμφωνία για την ΑΟΖ μεταξύ της χώρας μας και της Αιγύπτου, ως «αντίβαρο» ουσιαστικά στο ούτως ή άλλως παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, προκειμένου να έχει στα χέρια της ένα επιπλέον ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί ενόψει της έναρξης του διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με εντολή Βερολίνου.

Η «ήττα» Ερντογάν σέρνει τον Μητσοτάκη σε διάλογο με τουρκική ατζέντα

Μέσα στα μπάνια του λαού και την ώρα που η χώρα βρίσκεται ενώπιον του δεύτερου κύματος της πανδημίας κορονοϊού με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής στο όνομα της οικονομίας και των "συμφερόντων", το Μαξίμου αποφασίζει να ξεκινήσει απευθείας διάλογο με την Τουρκία.

Κορονοϊός: Από την «ατομική ευθύνη» το έριξε στο φιλότιμο του Έλληνα ο Μητσοτάκης

Προφανώς τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έχουν εξαντληθεί, αναδεικνύοντας την αδυναμία της να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Γι' αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης για το κορονοϊό επικαλέστηκε το ελληνικό φιλότιμο, δηλαδή εμμέσως την "άτομική ευθύνη", προκειμένου να μην αυξηθούν ακόμη περαιτέρω τα κρούσματα.

«Ατομική ευθύνη» Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διορθωτικές κινήσεις στις οποίες προχώρησε με σκοπό υποτίθεται την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης ανέλαβε πλήρως την ατομική πολιτική ευθύνη για το τι μέλει γενέσθαι, καθώς διατήρησε στα πόστα τους υπουργούς που προκάλεσαν με τη στάση και τις πολιτικές τους την ελληνική κοινωνία.

Στον κόσμο τους...

Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου, του πιο στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στα social media ανέδειξε όλο τον κυνισμό που διαπνέει τις κυβερνητικές επιλογές όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην ελληνική οικονομία.

  • Κατηγορία Γνώμες

Κυβέρνηση... Πισσαρίδη

Σφραγίδα νεοφιλευθερισμού στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Στέλιος Πέτσας, καθώς οι πρωθυπουργικές επιλογές αναβάθμισης του Θεόδωρου Σκυλακάκη και του Νίκου Παπαθανάση, σε συνδυασμό με τη τοποθέτηση του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου  στη θέση του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιου για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης έρχονται να επιβεβαιώσουν την βούληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει πράξη τη ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS