Log in

Ο ΠΑΟΚ, ο Τ. Μπαλτάκος και στο βάθος Αντώνης Σαμαράς

Οι σχέσεις με Σαμαρά και οικογένεια Γιαννακόπουλου δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Η κίνηση του ΠΑΟΚ να προσλάβει τον έγκριτο νομικό Τάκη Μπαλτάκο, προκειμένου να ξεφύγει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, με την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, θα ήταν λάθος να μείνει στο κομμάτι της τεράστιας εμπειρίας του πρώην δικηγόρου των αείμνηστων αδελφών Γιαννακόπουλου.

Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να το δουν, η συγκεκριμένη κίνηση, όπως λέγεται από κάποιους, έχει έντονη και την πολιτική χροιά.

Ο κ. Μπαλτάκος ήταν το δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά και ο εξ απορρήτων του, όταν ο τελευταίος ανέλαβε πρωθυπουργός. Παράλληλα, είναι ένας άνθρωπος που αυτοί που τον γνωρίζουν τον εντάσσουν στην δεξιά συνισταμένη της Ν.Δ.. Τον Ιούλη του 2018, μάλιστα,  ίδρυσε κόμμα με τον διαγραμμένο βουλευτή τον ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο. Ένα κόμμα, που είχε έντονο τον πατριωτικό χαρακτήρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την άλλη, «έπαιξε» έντονα το χαρτί του «πατριωτισμού» μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και ήταν εκείνος που εμφανίσθηκε από τους πρώτους σε διάφορες συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την ονοματοδοσία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, γνωστός ιντριγκαδόρος, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να αποστασιοποιείται από τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον εμφανίζουν να περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να φέρει ένα καταλυτικό χτύπημα και να «γκρεμίσει» τη Ν.Δ. από την εξουσία.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, υποστηρίζουν πως ενδεχομένως η κίνηση Μπαλτάκου ν’ αναλάβει την υπόθεση του ΠΑΟΚ, ίσως να εξυπηρετεί τις προθέσεις Σαμαρά.

Αντί για το πατριωτικό χαρτί, ο πρώην πρωθυπουργός προλειαίνει το έδαφος ώστε με την παρουσία του Τ. Μπαλτάκου να προσεταιριστεί ένα μεγάλο κομμάτι των οπαδών του ΠΑΟΚ (μαχητικοί πολέμιοι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, της συμφωνίας των Πρεσπών), που ίσως αποδειχτούν μία δυναμική «μαγιά» προκειμένου να στηρίξει τις φιλοδοξίες του για νέο κόμμα.

Από την άλλη, και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχει βγει φόρα παρτίδα κατά του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα.   

Ναι μεν συζητά με την κυβέρνηση για τον Βοτανικό, από την άλλη όμως διαπιστώνει, πως όσα γήπεδα και να φτιάξει, αν συνεχιστεί ο κατά τον ίδιο «σφιχτός εναγκαλισμός» του Ολυμπιακού με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ, όπως διάλο και να το πουν το ίδιο είναι), δεν θα έχει πολλές ελπίδες να κάνει ξανά κραταιό το τριφύλλι.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην οποία από πολλούς χρεώνεται η αναστάτωση με ΠΑΟΚ και Ξάνθη, επιχείρησε μ’ έναν νόμο να κατευνάσει τα πράγματα, αλλά, δυστυχώς γι’ αυτήν, οι υπουργοί της δεν μπορούν, πλέον, να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις από τα Τέμπη και πάνω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέραν από τις καταγγελίες σε βάρος των χειρισμών της κυβέρνησης, φρόντισε να κρατήσει ίσες αποστάσεις απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που έχουν βγει στα κάγκελα. Και το έκανε ως κόμμα εξουσίας, προσβλέποντας στις ψήφους κάποιων εκ των οπαδών των δύο ομάδων.

Έτσι, όπως φημολογείται στο παρασκήνιο, ο Τ. Μπαλτάκος, με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά, τραβάει «χαρτί» με σιγουριά, θεωρώντας πως όχι μόνο δεν πρόκειται να καεί, αλλά θα δημιουργήσει προοπτικές για νίκη…