Log in

Μια δυνατή υποψήφια δήμαρχος για Κερατσίνι- Δραπετσώνα

Μια ισχυρή παρουσία έχει ταράξει τα νερά στον Δήμο Κερατσίνι- Δραπετσώνα, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Και δεν είναι άλλη, από την δημοτική κίνηση «Επόμενη μέρα» με υποψήφια δήμαρχο, την Βάνα Δατσέρη.

Γράφει η: 

Μάλιστα, μεγάλη αίσθηση έχει κάνει η προεκλογική της συγκέντρωση όπου εκατοντάδες πολίτες κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης» και έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Ήταν πολίτες από τις γειτονιές, τα σωματεία της πόλης, τους επαγγελματικούς χώρους με αυθεντικότητα, ανεξαρτησία από κόμματα που τους συνδέει η αγωνία για το μέλλον του Δήμου. 

Οι πολιτικοί της «εχθροί» διερωτούνται γιατί συμμετέχει στις Δημοτικές εκλογές; Η υποψήφια Δήμαρχος, Βάνα Δατσέρη έχει συμμετοχές σε συλλόγους, έχει προσφέρει ως δημοτικός σύμβουλος επί δεκατρία συνεχόμενα έτη αλλά και ως Αντιδήμαρχος. Αλλά πάνω από όλα είναι μια γυναίκα αγωνίστρια που παλεύει για καλύτερες συνθήκες ζωής, καλύτερες συνθήκες στα σχολεία, στον αθλητισμό και συνολικότερα στην πόλη.

Στις συναντήσεις της με απλούς πολίτες τονίζει την ανάγκη να υπάρξει μία αλλαγή στο τιμόνι του Δήμου, αφού η σημερινή Δημοτική Αρχή πορεύεται στα τυφλά, χωρίς σχέδιο και έχοντας ως πλεονέκτημα αυτά που βρήκε έτοιμα από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. 
«Βρήκε περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο και τα έφτασε 6,5 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχει να εμφανίσει κανένα νέο έργο. Τα ξόδεψε σε εκατοντάδες διορισμού, σε συναυλίες με μία αντίληψη άρτου & θεάματος.», αναφέρει σε δηλώσεις της, η υποψήφια Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος της υποψηφίας Δημάρχου είναι οι εξής:

  1. Η Ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων με σεβασμό στον πολίτη και στο Περιβάλλον, ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και πρόβλεψη για ήπιες εμπορικές δραστηριότητες που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας 
  2. Τόνωση της επισκεψιμότητας στην πόλη με την αναβάθμιση των εμπορικών οδών της πόλης. 
  3.  Ίδρυση τοπικού ΟΑΕΔ που θα διευκολύνει ανέργους στην εύρεση εργασίας και θα παρέχει πληροφόρηση σε επαγγελματίες για προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν για την στήριξη των επιχειρήσεων.
  4. Επίσης στάθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου (Καρχαμάνογλου, ΝΑΦΘΑ), την παρέμβαση στην περιοχή των Προσφυγικών και την δημιουργία Παραδοσιακού Οικισμού στην γύρω περιοχή, μίλησε για μία συνολική αναβάθμιση του ιστορικού Κέντρου των Ταμπουρίων 
  5. Το συγκοινωνιακό πρόβλημα μεταξύ Κερατσινίου – Δραπετσώνας καθώς και το γενικότερο συγκοινωνιακό πρόβλημα των γραμμών του ΟΑΣΑ στον Δήμο μας. 
  6. Την στήριξη της πολιτιστική και αθλητικής δραστηριότητας. 
  7. Την διεύρυνση των κοινωνικών παρεμβάσεων και έκλεισε με πρωτοβουλίες ανάπτυξης της φιλοζωικής ευαισθησίας. 

Η κ. Βάνα Δατσέρη έχει παρουσιάσει του πρώτους υποψηφίους του Συνδυασμού της «Επόμενης Μέρας». Αυτοί είναι: 

1. ΚΑΡΑΜΠΑΤΗ ΜΑΡΙΑ

2. ΚΟΥΛΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3. ΑΤΤΩΝΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

4. ΓΚΙΟΥΛΦΕΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ  

5. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ  

6. ΚΑΡΑΒΟΛΑ ΡΙΤΑ  

7. ΛΑΓΟΥΤΟΣ ΔΗΜΟΣ  

8. ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΑΚΗ ΠΑΡΗ  

9. ΝΤΟΥΣΚΟΣ (ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΦΑΑ)

10. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  

11.ΤΖΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ  

12.ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  

13.ΤΣΙΡΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ