Log in

Σφοδρή επίθεση Νικολόπουλου σε Κατσιφάρα-Πελετίδη

Σφοδρή επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη εξαπέλυσεο υποψήφιος δήμαρχος της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Νικολόπουλος. Θέλουν να μετατρέψουν τον Λαδόπουλο σε… παλάτι τους, σημειώνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορμή αποτέλεσε η σπουδή τους, έναν μόλις μήνα προ των εκλογών, να λάβουν απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετατροπής του «Λαδόπουλου» σε… κυβερνείο!

Ο Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε: «Με όνειρα… εαρινής νυκτός πορεύονται προς τις κάλπες Κατσιφάρας και Πελετίδης. Ζήλωσαν δόξα… Ερντογάν και θέλουν να φτιάξουν… παλάτι στην Πάτρα για να συγκατοικήσουν. Λογαριάζουν, όμως, χωρίς την βούληση του Πατραϊκού λαού στις 26 Μαΐου».

Ακολούθως, αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ»:

«Τι τρεμούρα είναι αυτή; Γιατί βιάζονται, λίγο πριν τις εκλογές, ν’ αποφασίσουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο την μετατροπή του «Λαδόπουλου» σε Διοικητήριο;

Γιατί θέλουν να δεσμευθεί η επόμενη Δημοτική Αρχή με μία απόφαση στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο, για μία αντιπαραγωγική επένδυση;

Τώρα το μόνο που θα πρέπει να μας νοιάζει είναι η αξιοποίηση ακινήτων με ένα και μοναδικό σκοπό, να προσθέσουμε στον τοπικό πλούτο και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ας αξιοποιηθούν πρώτα τα ήδη υπάρχοντα δημόσια κτίρια, που πολλά εξ αυτών παραμένουν αναξιοποίητα και μετά ας δημιουργήσουμε καινούργια.

Άλλωστε, ακόμη δεν έχουμε δει τις μελέτες που έχουν γίνει και έχουν πληρωθεί.

Η απόφαση Κατσιφάρα μας θυμίζει την απόφαση Φούρα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το εργοστάσιο απορριμμάτων που ήταν και η ταφόπλακά του. Ίσως το ίδιο συμβεί και με την συγκεκριμένη σύμπλευση Κατσιφάρα με Πελετίδη, καθώς «λύτρα» για αυτή την ανίερη συμμαχία είναι η διατήρηση της καρέκλας».

Διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια

Στη συνέχεια ο Νίκος Νικολόπουλος κατέκρινε την πρόσφατη απόφαση του φορέα να δαπανηθούν 5,5 εκατ. ευρώ για βελτιώσεις της Πατρών-Πύργου, τη στιγμή που όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν τα έργα της καθολικής ανακατασκευής του δρόμου, από την κυβέρνηση!

Σε ιδιαίτερα οξύ ύφος ο υποψήφιος Δήμαρχος της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» είπε:

«Ποιος κονομάει Απόστολε; Ποιανού τα προεκλογικά έξοδα πληρώνει ο Ελληνικός λαός»;

Στο μεταξύ, στις 3 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Νίκος Νικολόπουλος, στελέχη και φίλοι της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» θα βρίσκονται έξω από την Περιφέρεια, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και θ’ απαιτήσουν να ματαιωθεί η συμφωνία Κατσιφάρα-Πελετίδη για το «Λαδόπουλο» που βλάπτει τα συμφέροντα της πόλης.

Η πρόταση Δαββέτα «ανοίγει πανιά» στη Μεσόγειο

Ας σημειωθεί ότι έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολιτιστικούς φορείς της Πάτρας η πρωτοποριακή πρόταση του Δημοσθένη Δαββέτα, καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, συγγραφέα, εικαστικού και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την Ένωση Κεντρώων και φίλου του Νίκου Νικολόπουλου, που αφορά στην ίδρυση και δημιουργία μια Μεσογειακής Πολιτιστικής Ένωσης, με αφετηρία και έδρα την Πάτρα. Σκοπός της Ένωσης είναι η εδραίωση των αρχών και αξιών που δημιούργησαν τον σημερινό Μεσογειακό Πολιτισμό και ταυτόχρονα η ανάδειξη και διάδοση του σε όλους τους λαούς. Η πρόταση αυτή έρχεται ως συνέχεια της δημόσιας πρότασης του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί για την οικονομική μεσογειακή ένωση.

Η πρόταση φυσικά υιοθετήθηκε από το Νίκο Νικολόπουλο και θα υλοποιηθεί όταν αναλάβει την Δημοτική Αρχή της Πάτρας.

Πολυμέσα