Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρατσισμός στα νήπια από το Δήμο Κρωπίας!

Απίστευτα ρατσιστικά σκηνικά διαδραματίζονται στον Δήμο Κρωπίας.

Γράφει η: 

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Κιούσης και η δημοτική αρχή, εξέδωσαν το έντυπο αίτησης προκειμένου να εγγράψουν οι γονείς τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς για την επόμενη χρονιά. Σε αυτό, η όγδοη, ρατσιστική προϋπόθεση αναφέρει επακριβώς ότι «το Νήπιο πρέπει να μιλάη ελληνικά». Τώρα για το πόσο καλά ελληνικά γνωρίζουν στον Δήμο Κρωπίας, γεννιούνται επίσης πολλά ερωτήματα, καθώς αποδεικνύονται απίστευτα ανορθόγραφοι: μια κοινότατη λέξη όπως το «μιλάει», το έχουν γράψει με «η»!

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, την 8η κατά σειρά «υποχρέωση» των οικογενειών στη σχετική λίστα, με τίτλο «επισυναπτόμενα δικαιολογητικά». Δηλαδή, καλεί τους γονείς της πόλης μαζί με το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους και άλλα απαραίτητα έντυπα να αποδεικνύουν (άραγε με ποιον τρόπο;) ότι το νήπιο γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

Η ρατσιστική – ξενοφοβική αυτή διατύπωση γεννά πολλά ερωτηματικά, αν το υπουργείο Παιδείας γνωρίζει την στάση του Δήμαρχου Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση και γιατί ανέχεται τέτοιες μεθόδους που αποκλείουν τα μεταναστόπουλα από την Προσχολική Αγωγή.

Όσο για τον Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, σημειώνεται ότι δεν είναι το πρώτο κρούσμα. Να υπενθυμίσουμε πως η δημοτική αρχή Κορωπίου είναι αυτή που… παρά λίγο να φιλοξενήσει το ακροδεξιό μόρφωμα, την Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει πως θα παρουσίαζε τους υποψηφίους τους στην Ανατολική Αττική σε χώρο του δημαρχείου. Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης, σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Δεν το γνωρίζω, αυτά τα έχουν αναλάβει οι αντιδήμαρχοι. Εμείς δίνουμε το αμφιθέατρο σε όποιον το ζητήσει όποτε υπάρχει κενό». Αλλά μετά από έντονες αντιδράσεις των πολιτών και των κομμάτων, δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.

«Ωχη δαιν ημασται φασηστες»

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΚΟ Κορωπίου του ΚΚΕ, με τον σκωπτικό τίτλο «Ωχη δαιν ημασται φασηστες», σχολιάζοντας έτσι την ανορθογραφία αυτών που απαιτούν από …νήπια να γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, αναφέρει:

«Δεν μας προκαλεί εντύπωση ότι η δημοτική αρχή του Κορωπίου είναι στην πράξη αυτή που δείχνει ανοχή και προωθεί το ρατσισμό, ούτε είναι το μόνο παράδειγμα αυτό των παιδικών σταθμών. Υπάρχουν και Δημοτικά Σχολεία στην πόλη που με διάφορα τεχνάσματα αρνούνται την εγγραφή μεταναστόπουλων στα σχολεία και μετά οι διευθυντές καυχιούνται για τα σχολεία τους που “είναι μόνο για Ελληνόπουλα”.

Για όλη αυτή την κατάσταση έχει τεράστια ευθύνη ο δήμαρχος Κιούσης και η δημοτική αρχή, είτε προωθώντας μια τέτοια ρατσιστική πρακτική είτε δείχνοντας ανοχή απέναντί της.

Μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται στο Κορωπί, εκεί δηλαδή που η δημοτική αρχή είχε δώσει άδεια στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για να προχωρήσει στην πραγματοποίηση εκδήλωσης την 21η Απριλίου, άδεια που κάτω από τις αντιδράσεις του κόσμου την πήρε πίσω. Απαιτούμε άμεσα η δημοτική αρχή να κάνει δεκτά όλα τα νήπια που θα κάνουν αίτηση εγγραφής, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλάνε, τη θρησκεία που έχουν, από το τι χρώμα έχει το δέρμα τους. Να λύσει άμεσα το ζήτημα εγγραφής των μεταναστόπουλων στα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής ανεξάρτητα από τη θέληση και επιδίωξη του κάθε διευθυντή. Οι εργαζόμενοι της περιοχής, οι λαϊκοί άνθρωποι στις εκλογές να τιμωρήσουν στην πράξη αυτούς που θρέφουν και δείχνουν ανοχή σε τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις. Να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο δήμο με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγγέλη Ρεμπάπη και στην Περιφέρεια με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη. Να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές γκρεμίζοντας τη φασιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση».

koropiaitisi

 

 

All rights reserved. Fmvoice 2006-2018.