Log in

Νίκος Μπελαβίλας: 130 εκατ. ευρώ για τον δήμο του Πειραιά

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας έκανε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στα Καμίνια.

Γράφει η: 

Μία ομιλία συναισθηματικά φορτισμένη αφού από τη μια ήταν η επέτειος της δολοφονίας του Πειραιώτη βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ενώ από την άλλη οι μνήμες του υποψήφιου δημάρχου από τους Καμινιώτες συγγενείς και φίλους του αγωνίστηκαν από την πρώτη έως και την τελευταία ημέρα της ζωής τους στην Ελλάδα, αλλά και στην ξενιτιά για έναν καλύτερο κόσμο.

Στάθηκε στην αδιαφορία όλων ανεξαιρέτως των δημοτικών αρχών για τα Καμίνια θυμίζοντας ότι έχει να γίνει κάτι εκεί «από την εποχή του Γιάννη Παπασπύρου», δηλαδή εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια.

Όμως ο υποψήφιος δήμαρχος έδωσε έμφαση σε όσα λέγονται για υποχρεωτική διάθεση σταυρωμένων -σε ένα συγκεκριμένο όνομα- ψηφοδελτίων προς όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους συγκεκριμένου συνδυασμού.

«Εξευτελίστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αφού τους απέσπασαν υπογραφές, τους φόρτωσαν για πρώτη φορά στην εκλογική μας ιστορία με μονοσταυρωμένα ψηφοδέλτια. Το ανέχονται-ξέρετε τι είναι να δίνεις στη μάνα σου το ψηφοδέλτιο, στους πελάτες σου, στους μαθητές σου, στα παιδιά σου, ένα ψηφοδέλτιο και να του λες, θες δε θες για να με σταυρώσεις πρέπει να σταυρώσεις υποχρεωτικά πρώτα έναν άλλον. Και επειδή δεν σε εμπιστεύονται αυτό είναι το ψηφοδέλτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεγαλύτερη όμως έμφαση έδωσε στις αφίσες του απερχόμενου δημάρχου Γιάννη Μώραλη στις οποίες «τον πλαισιώνουν σημαίες, πρώτη του Ολυμπιακού, κρυμμένη από πίσω της, δεύτερη η ελληνική σημαία, και από πίσω της όχι κρυμμένη, αλλά κυριολεκτικά χαμένη η σημαία με τα εμβλήματα του Δήμου. Τις τριήρεις της ναυμαχίας που γέννησε την πόλη μας στην αρχαιότητα, της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας».

Για να συνεχίσει με νόημα: «Αυτό πράγματι πειράζει. Είναι ύβρις προς την πατρίδα μας, είναι ύβρις προς την πόλη μας, είναι ύβρις προς τον Ολυμπιακό. Κύριε Μώραλη, μας το μάθανε στο Δημοτικό Σχολείο. Η σειρά δεν είναι αυτή», ενώ μιλώντας για τις προνομιακές σχέσεις του απερχόμενου δημάρχου τόνισε: «Είναι όμως λογικό, αν μπορούσαν θα ανέμιζαν και τις σημαίες ευκαιρίας, όπως τις ανεμίζουν στα καράβια τους. Πάνω από την Ελλάδα, πάνω από τον Πειραιά, πάνω και από τον Ολυμπιακό».

Αναφερόμενος στην καθημερινότητα των Καμινιωτών, ο κ. Μπελαβίλας χαρακτήρισε την ευρύτερη περιοχή της οδού Πειραιώς «σημάδι ανικανότητας»και στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του κατά του υποστηριζόμενου από τη Νέα Δημοκρατία, υποψηφίου δημάρχου Νίκου Βλαχάκου, ο οποίος αντέγραψε ουσιαστικά το πρόγραμμα της παράταξης «Πειραιάς για όλους». Και αυτό, όπως ανέφερε, παρά το γεγονός ότι «δεν μπορεί να ξεφύγουν από τα κομματικά στεγανά οι προτάσεις του».

«Κομματικές είναι οι προτάσεις για το κυκλοφοριακό; Τότε γιατί τις αντέγραφε χθες λέξη προς λέξη στον Χατζηνικολάου. Κομματικές είναι οι προτάσεις για ανοικτά σχολεία. Τότε γιατί τις εφάρμοσε ο κύριος Καμίνης. Κομματικές είναι οι προτάσεις για να μη γίνει το Mall. Τότε γιατί το πρότεινε όλος ο εμπορικός κόσμος και ο κύριος Κορκίδης. Κύριε Βλαχάκο, δεν έχετε δυστυχώς ούτε προτάσεις για τον Πειραιά, ούτε συμβούλους να σας γράψουν, ούτε καν μπορείτε να απαντήσετε σοβαρά στις δικές μας. Γιατί ο σύμβουλός σας-φοβάμαι πως είναι σκληρός οπαδός του κυρίου Μητσοτάκη: Α, αυτά τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα απορρίπτουμε. Προσέξτε το γιατί κινδυνεύετε σε λίγο να μιλάτε για ιδιωτικοποίηση του Δήμου, κατάργηση της 13ης σύνταξης, 12ωρο και 7ήμερο»τόνισε ο κ. Μπελαβίλας.
Παραλλήλως, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προτάσεις του «Πειραιά για όλους»:

«Οι προτάσεις μας είναι όλη η πόλη», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα «130 εκατομμύρια της Περιφέρειας από τα οποία το 30% στις βόρειες γειτονιές».