Log in

Iάσωνας Αποστολάκης: Ο κ. Μπέος θυμίζει κύμβαλο αλαλάζον και εξαπολύει μαφιόζικες απειλές

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Μαζί για τον Βόλο», ο επικεφαλής τον Ιάσονα Αποστολάκη έστειλε το ηχηρό μήνυμα ότι «την Κυριακή ο Βόλος θα ψηφίσει πολιτισμό, κλείνοντας οριστικά την πόρτα σε ό,τι πιο αντιδημοκρατικό, πιο λαϊκίστικο, πιο επικίνδυνο έχει γνωρίσει αυτή η πόλη». Και εισέπραξε το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα, ιδιαίτερα από τους νέους ανθρώπους που έδωσαν εντυπωσιακό “παρών”.

Γράφει η: 

«Για να ξαναμπεί ο Βόλος στο δρόμο της κανονικότητας, να ξαναγίνει η πόλη το θετικό παράδειγμα για την αυτοδιοικητική ιστορία και όχι η μαύρη σελίδα που μας επέβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος και η παρέα του. Τρεις μέρες για να τελειώσουμε με το ατύχημα της συγκυρίας που έβγαλε από την κάλπη μία παρέα ξένων προς τη δημοκρατική μας παράδοση και ιστορία. Ήρθε η ώρα να μαυρίσουμε το πιο σάπιο, αποτυχημένο και αδίστακτο σύστημα εξουσίας που υπήρξε ποτέ».

Μιλώντας στην μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Ερμού και Αγ. Νικολάου, ο Ιάσονας Αποστολάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η σημερινή συγκέντρωση δείχνει κιόλας το αποτέλεσμα της Κυριακής. Το βράδυ των εκλογών η κάλπη θα επιβεβαιώσει αυτό που ήδη φαίνεται: την αποφασιστικότητα των βολιωτών να εμπιστευτούν την πόλη στα χέρια νέων ανθρώπων, με φρέσκιες ιδέες, με δυναμισμό, με όραμα, με σχεδιασμό και με δημοκρατική αντίληψη. Πρώτο στοίχημα για μας είναι να ξαναβάλουμε τους ίδιους τους δημότες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων του νέου Δήμου μας και στο σχεδιασμό των παρεμβάσεών μας», είπε και ανέπτυξε την αντίληψή του για τον ρόλο ενός σύγχρονου Δήμου. Στόχος του συνδυασμού του είναι, όπως είπε, να γίνει ξανά ο Βόλος μια δημιουργική πόλη με υψηλή ποιότητα δημόσιων χώρων και υπηρεσιών, πόλη του διαλόγου με σεβασμό στη διαφορετικότητα, ανοικτή και φιλόξενη στο νέο.

Εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην απερχόμενη δημοτική αρχή, τόνισε ότι αποτελεί μαύρη κηλίδα για τον Βόλο και την Νέα Ιωνία που ανέδειξαν δημάρχους των οποίων την παρακαταθήκη ακόμα απολαμβάνουμε.

«Έχουν γαντζωθεί στην δημαρχιακή καρέκλα. Η διαφαινόμενη ήττα τους θα τους κάνει ακόμη πιο επικίνδυνους και αδίστακτους. Ας προσπαθήσουν. Θα πέσουν πάνω στην ατσάλινη απόφασή μας να προχωρήσουμε μέχρι το τέλος. Θα πέσουν πάνω στο τείχος που ορθώνουν οι ίδιοι οι δημότες για να περιφρουρήσουν την δημοκρατική προοπτική της πόλης», τόνισε.

Δίνοντας έμφαση στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «στην ΔΕΥΑΜΒ δεν κάνει πάρτι μόνον η ΕΡΓΗΛ. Στην ΔΕΥΑΜΒ κάνει πάρτι η διαπλοκή. Και αυτές τις μέρες επιχειρεί το τελικό γιουρούσι. Γιατί ξέρει ότι την Κυριακή το πάρτι τελειώνει». Διαβεβαίωσε, δε, ότι θα κληθούν να δώσουν λόγο όσοι ευθύνονται γι’ αυτό το πρωτοφανές πλιάτσικο σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή σε βάρος της περιουσίας του Βολιώτικου λαού. Αλλά και για τον πρωτοφανή εξευτελισμό της πόλης, που την έχουν παραδώσει έρμαιο στις ορέξεις και τις καταδρομικές επιθέσεις του κάθε εργολάβου. Όπως θα κληθούν να δώσουν λόγο και για τις άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις στον Δήμο, στην ΔΕΥΑΜΒ, στον ΔΟΕΠΑΠ, στην ΚΕΚΠΑ.

«Γι’ αυτό τρέμουν. Γι’ αυτό και ο απερχόμενος δήμαρχος τις τελευταίες μέρες θυμίζει κύμβαλο αλαλάζον, που εκπέμπει ακατάπαυστα γκεμπελισμό, πολιτικό μίσος, μαφιόζικες απειλές και διχασμό. Ξέρει ότι ειδικά στον Δήμο Βόλου η απλή αναλογική θα αποδειχθεί το ισχυρό όπλο της τοπικής κοινωνίας, που με συντριπτική πλειοψηφία θα τον στείλει οριστικά στον σκουπιδότοπο της τοπικής ιστορίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολάκης