Log in

Ευτράπελα στην κάλπη

Σε κάθε εκλογική διαδικασία δεν λείπουν τα τρελά και τα παράδοξα. Και σε αυτή την εκλογική μονομαχία δεν έλειψαν τα απρόοπτα τα οποία προξένησαν είτε γέλιο είτε απορία για τους εμπνευστές τους.

Γράφει η: 

Θεσσαλονίκη: Άκυρο… λόγω Instagram

Είναι πλέον σύνηθες οι ψηφοφόροι να εγγράφουν μηνύματα επάνω στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και των αυτοδιοικητικών συνδυασμών, ποικίλου περιεχομένου. Ωστόσο στον δήμο Θεσσαλονίκης είχαμε το ίσως «επικότερο» ραβασάκι ψηφοφόρου, που είδαμε μέχρι στιγμής. Η υποψήφια με τον συνδυασμό του Μάκη Κυριζίδη, Αιμιλία Σαββάτη, έχασε μια ψήφο για έναν περίεργο λόγο. Ένας θαυμαστής αποφάσισε να μην την ψηφίσει λόγω… Instagram. «Θα σε ψήφιζα αλλά δεν απαντάς στο Instagram», έγραψε πάνω στο ψηφοδέλτιο βάζοντας μια καρδούλα, αντί για σταυρό δίπλα στο όνομα της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου.

Ηράκλειο: Καυγάς για το... πόσοι θα μπουν στο παραβάν

Άναψαν τα αίματα μέσα σε εκλογικό κέντρο του Ηρακλείου, όταν 90χρονος, πήγε να ψηφίσει συνοδεία του γιου του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο γιος επέμεινε να συνοδεύσει τον πατέρα του και μέσα στο παραβάν, επικαλούμενος προβλήματα υγείας του υπερήλικα.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος του απάντησε ότι κάτι τέτοιο το απαγορεύει ο νόμος και ότι όλοι μπαίνουν μόνοι μέσα στο παραβάν.Η ένταση δεν άργησε να έρθει, η μία κουβέντα έφερε την άλλη και ο γιος του υπερήλικα, σύμφωνα πάντα με αυτόπτες μάρτυρες, έπιασε τον δικαστικό αντιπρόσωπο από το πουκάμισο. Ευτυχώς, χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά και του αστυνομικού που είχε υπηρεσία στο εκλογικό κέντρο, το επεισόδιο έληξε χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Πάτρα: Από την εκκλησία στο εκλογικό κέντρο

Από την εκκλησία, και μετά το γάμο και την βάπτιση του παιδιού τους, ο Κώστας Νιφόρας και η σύζυγος του Δήμητρα βρέθηκαν στην κάλπη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, οι νεόνυμφοι βρέθηκαν στο εκλογικό τμήμα στο Φαραί και πραγματικά όσοι τους είδαν έμειναν άφωνοι με τις ευχές να πέφτουν «βροχή».

Ναύπλιο: Ψήφισαν… καβάλα στ’ άλογο

Απορία προξένησαν οι δύο ψηφοφόροι στην Αργολίδα οι οποίοι πήγαν στο εκλογικό κέντρο… καβάλα στ’ άλογο. Αλλά κυριολεκτικά. Άφωνοι έμειναν οι πολίτες στο εκλογικό τμήμα Λευκακίων στο Ναύπλιο όταν είδαν δύο άνδρες να φθάνουν στο σχολείο και να δένουν τα άλογα στο προαύλιο μέχρι να ψηφίσουν.

Ηλεία: Ψήφισαν σε παράγκα

Σε ένα διαφορετικό «εκλογικό κέντρο» διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στον Σταφιδόκαμπο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, λόγω ακαταλληλότητας του σχολείου, το οποίο είχε επιλεγεί ως εκλογικό κέντρο.

Όπως αναφέρει το Patrisnews.com, το κτίριο εμφάνιζε αρκετές ακαταλληλότητες, με κύριο πρόβλημα τις μεγάλες ρωγμές στο εσωτερικό του, αποτέλεσμα της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρουσιάζεται στην περιοχή.

Για τον λόγο αυτό, ο δικαστικός αντιπρόσωπος κίνησε διαδικασίες, ώστε να βρεθεί λύση για να διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία. Το πρόχειρο «εκλογικό κέντρο» στήθηκε στο αίθριο του δημοτικού σχολείου.

Θεσπρωτία: Του... έφαγε το αυτί

Σύμφωνα με το thespro-news.com, το επεισόδιο ξέσπασε όταν λογομάχησαν ένας υποψήφιος τοπικός σύμβουλος και ο πατέρας ενός άλλου υποψηφίου και αντιπάλου. Αμέσως μετά, ο γιος του δεύτερου, συνεπλάκη με τον πρώτο. Οι δύο πλευρές ισχυρίζονται δύο διαφορετικά πράγματα.

Ο πρώτος ισχυρίζεται ότι ο δεύτερος έπεσε πάνω του με το μηχανάκι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο αυτί και χρειάστηκε να επισκεφθεί το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και οι γιατροί να ράψουν τα τραύματά του.

Η άλλη πλευρά ισχυρίζεται πως δεν έπεσε πάνω στον πρώτο σκόπιμα, αλλά ότι συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Κιλκίς: Τους κλείδωσε μέσα

Ένας εκλογικός αντιπρόσωπος κόμματος είχε τρομερά παράπονα από την δικαστική αντιπρόσωπο και τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Συγκεκριμένα διαφωνούσε με τη διαδικασία της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα τα πράγματα να λάβουν μεγάλες διαστάσεις.

Ο εκλογικός αντιπρόσωπος ήταν σε κατάσταση αμόκ, που πήρε τα κλειδιά και κλείδωσε στη δικαστική αίθουσα όσους θεωρούσε υπεύθυνους. Μέλος της εφορευτικής επιτροπής πάντως γνώριζε ότι υπήρχαν και εφεδρικά κλειδιά, με αποτέλεσμα να αποδράσουν, ενώ λίγο αργότερα «δράστης» να συνελήφθη.

Τρίκαλα: «Έσπασαν»… τα νερά

Στα Τρίκαλα παρολίγον να υπήρχαν… γεννητούρια μέσα στο εκλογικό τμήμα καθώς σε μία έγκυο, την ώρα που ψήφιζε, έσπασαν τα νερά με αποτέλεσμα να φτάνει τελευταία στιγμή στο νοσοκομείο της πόλης ώστε να γεννήσει.