Log in

Βασίλης Αγγελόπουλος

ΚΚΕ: Πιο... Σαμαρικό και από τη Ν.Δ.!

Το ΚΚΕ αποχώρησε από την προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, ζητώντας να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Τώρα που η οικονομία... τρεκλίζει, μπαίνει στο «κάδρο» ο Τσίπρας!

Υποτίθεται ότι το μεγάλο «όπλο» της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι η διαχείριση της οικονομίας. Εκεί που δεν τα κατάφεραν οι προηγούμενοι, αναγκάζοντας της «μεσαία τάξη» να τους «γυρίσει την πλάτη», θα το πετύχαιναν οι καινούργιοι.

Αχτσιόγλου: Το Ασφαλιστικό Βρούτση μειώνει τις συντάξεις!

Το νέο Ασφαλιστικό μειώνει τις συντάξεις! Η επιβεβαίωση προκύπτει από την αναλογιστική μελέτη, που ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε χθες στη Βουλή! Τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά και δείχνουν ξεκάθαρα ότι από του χρόνου και για τα επόμενα 15 χρόνια, οι συντάξεις θα μειώνονται διαρκώς.

Η κυβέρνηση έκρυβε την αλήθεια για το επεισόδιο με τους δύο ειδικούς φρουρούς!

Το επεισόδιο που έλαβε χώρα προ ημερών, όταν δύο ειδικοί φρουροί «ήρθαν στα χέρια» με μπράβους της νύχτας στο Γκάζι, είχε πολύ μεγαλύτερη σημασία από εκείνη που είχε αποδοθεί αρχικά από την κυβέρνηση.

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 4.000 δικαιούχους

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία χορήγησης του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Μετά από δύο χρόνια καθυστερήσεων, το υπουργείο Εργασίας είναι έτοιμο να εκδώσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που απαιτείται ώστε να δοθεί ένα επίδομα (300 – 600 ευρώ άπαξ), σε 4.000 δικαιούχους. Το επίδομα αυτό αφορά κατοίκους που διαμένουν στις πλέον δυσπρόσιτες και ευάλωτες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Αλέξη: Μην χαρίσεις την ΓΣΕΕ στον Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει. Η Φώφη Γεννηματά το ίδιο. Ο Αλέξης Τσίπρας γιατί ακόμα το σκέφτεται; Γιατί διστάζει; Ο λόγος για το συνέδριο της ΓΣΕΕ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη σε ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Πάνω από 2.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν εγκλωβιστεί σε Έβρο και νησιά του Αιγαίου!

Στον αριθμό των 2.050, έχουν ανέλθει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που παραμένουν εγκλωβισμένα στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο. Από αυτά τα 150 βρίσκονται υπό κράτηση και όλα συνολικά, διαβιούν σε απάνθρωπες συνθήκες.


Η καταγγελία αυτή έγινε στη Βουλή, από την Θεανώ Φωτίου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η κυρία Φωτίου αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας, που υπάρχει στον Γέρακα και εδώ και επτά μήνες δεν έχει τεθεί σε λειτουργία. Μια δομή που θα μπορούσε να φιλοξενήσει 40 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει συμβεί ακόμη…

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση, η αρμόδια υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, επέρριψε ευθύνες στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), για την καθυστέρηση που έχει υπάρξει.

Σύμφωνα με την κυρία Φωτίου, οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται, γίνονται με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς επιχειρείται να εφαρμοστεί η πολιτική που διαχωρίζει τα ανήλικα προσφυγόπουλα σε άνω των 15 ετών και κάτω των 15 ετών! Αυτό σημαίνει ότι έτσι, μόλις το 8,8% των παιδιών που είναι εγκλωβισμένα στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, δηλαδή 165 παιδιά, θα μπορούν να δικαιούνται παιδικής προστασίας. Τα υπόλοιπα, που είναι άνω των 15 ετών θα αντιμετωπίζονται όπως οι ενήλικες και, αν διαπιστώνεται ότι προέρχονται από «ασφαλείς χώρες» θα επιστρέφουν σε αυτές… «Θα προσφύγουμε σε διεθνείς οργανισμούς αν τολμήσετε να το υλοποιήσετε», ήταν το καταληκτικό σχόλιο της κυρίας Φωτίου.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS