Log in

Blue Star Ferries: Με 30% έκπτωση στα εισιτήρια στηρίζει Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω

Σε μία κίνηση που, εκτός του συμβολικού χαρακτήρα της, στοχεύει στην έμπρακτη υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και της τουριστικής κίνησης των νησιών που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως προχωράει η Blue Star Ferries, μέλος της Attica group, σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. 

Γράφει ο: 

Η ανακοίνωση της έκπτωσης κατά 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όσων επιβατών επιλέξουν τους προορισμούς της Λέσβου, της Χίου, της Λέρου ή της Κω για τις διακοπές τους έφερε χαμόγελα στα τέσσερα αυτά νησιά.

Είναι γεγονός πως στην παρούσα οικονομική συγκυρία, το κράτος και η κυβέρνηση έχουν πολύ περιορισμένο βαθμό ελευθερίας κινήσεων. Ακόμα κι όταν πρόκειται για την τόνωση τοπικών κοινωνιών που, εκτός από την εκτεταμένη οικονομική κρίση, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τον αντίκτυπο της προσφυγικής. Συνεπώς, σε συγκυρίες όπως αυτή, η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη.

Όπως ανακοίνωσε ο Σπυρίδων Πασχάλης, Διευθύνοντας Σύμβουλος της Attica Group (μέλους του ομίλου MIG), η πρωτοβουλία της Blue Star Ferries έχει ως στόχο την ουσιαστική στήριξη των τοπικών κοινωνιών, για την αναστροφή, όπως ανέφερε, του αρνητικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί για τον τουρισμό στους εν λόγω προορισμούς. Παράλληλα, ζήτηση τη συμβολή και των ξενοδόχων και των λοιπών επαγγελματιών του νησιού για την προβολή της προσφοράς αυτής.

Η έκπτωση 30% στα εισιτήρια για Λέσβο, Χίο, Λέρο και Κω, απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες επιβατικών εισιτηρίων, Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Αναγκαία συνθήκη, η προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους συνεργαζόμενα πρακτορεία, αποδεικτικού (voucher) που να επιβεβαιώνει τουλάχιστον τέσσερις διανυκτερεύσεις σε κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο κατάλυμα, σε ένα από τα τέσσερα αυτά νησιά.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχάλη, με την έκπτωση του 30%, οι τιμές που διαμορφώνονται είναι 29,50 ευρώ για την Χίο και τη Λέρο, 32,50 ευρώ για την Λέσβο και 38,50 για την Χίο. Ομοίως, για τα Ι.Χ. οι τιμές διαμορφώνονται σε 58 ευρώ για τη Χίο, 66 ευρώ για την Λέσβο και 73 ευρώ για τη Λέρο και την Κω.

Παράλληλα, τον λόγο έλαβαν και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών. Στο πάνελ βρέθηκαν οι δήμαρχοι Χίου και Λέρου, Μανώλης Βουρνούς και Μιχάλης Κόλλιας αντίστοιχα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Λέσβου Τζιμής Ευστράτιος Αντιδήμαρχος, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Πρωτογενή Τομέα του Δήμου της Κω, Σιφάκης Ηλίας.

Όλοι τους εμφανίστηκαν προβληματισμένοι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τον τουρισμό στα νησιά τους, χωρίς όμως να κρύβουν την αισιοδοξία τους για το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα.

Ο δήμαρχος Χίου, κ. Βουρνούς, έκανε εκτενή αναφορά στις 4 γαλάζιες σημαίες και τις 60 κατάλληλες ακτές του νησιού, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού και την πληθώρα επιλογών που προσφέρει σε κάποιον επισκέπτη.

Στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τον ιαματικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό τουρισμό αλλά και το μεγάλο βάρος που σήκωσε η Λέσβος κατά τους μήνες της κρίσης αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου, κ. Ευστράτιος.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλλιας ευχαρίστησε την εταιρεία για την πρωτοβουλία της, τονίζοντας την σημασία της, αλλά και την "απουσία του κράτους".

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κω, κ. Σιφάκης, αναφέρθηκε στο κόστος που είχε η αντιμετώπιση της κρίσης για τον δήμο του, το ολοκληρωμένο πακέτο διακοπών που προσφέρει η Κως, καθώς και το γεγονός πως η οικονομία του νησιού βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον Τουρισμό.

Τέλος, όλοι τους έκαναν έκκληση στα μέσα ενημέρωσης να πάψουν να χρησιμοποιούν πλάνα αρχείου από τους προηγούμενους μήνες στα νησιά τους. Η κατάσταση, όπως συμφώνησαν και οι τέσσερις, έχει εξομαλυνθεί αισθητά σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, και η καθημερινότητα στα νησιά αυτά έχει, σε μεγάλο βαθμό, επανέλθει και κάλεσαν Έλληνες και Ελληνίδες να τα επιλέξουν για τις διακοπές τους.