Log in

Κινεζικό Fund εκδηλώνει ενδιαφέρον για την Μπύρος Ελληνικά Μάρμαρα Α.Ε.

Σειρά επαφών κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του περιοδείας στην Κίνα πραγματοποίησε ο Δραμινός επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Μπύρος ιδιοκτήτης πολλών λατομείων λευκού μαρμάρου στην Βόρεια Ελλάδα και στα Βαλκάνια αλλά και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, με στόχο την σύναψη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών στον τομέα των ορυκτών πετρωμάτων, με επιφανείς κινέζους επιχειρηματίες και fund καθώς και την ενίσχυση του υπάρχοντος πελατολογίου των εταιριών του, στην αχανής αυτή χώρα της Άπω Ανατολής.

Γράφει ο: 

Στο πλαίσιο των επαφών του, ξεχωριστή θέση, κατέχει η συνάντηση που πραγματοποίησε το διήμερο 13 & 14/01/2019 με το κινέζικο fund CMIG (China Minsheng Investment Group) στα γραφεία του τελευταίου στην πόλη Ξιαμέν της Κίνας.

Ο κ. Γιάννης Μπύρος είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του τομέα ορυκτών πετρωμάτων και κατασκευών του ομίλου κ. Qiu και οι επαφές απέβησαν αμοιβαία επωφελείς. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Qiu στις 18/12/2018 στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο κοπής και επεξεργασίας μαρμάρου του κ. Μπύρου στη ΒΙ.ΠΕ. Δράμας, καθώς και περιήγησή του σε λατομεία του ιδίου στην ευρύτερη περιοχή του Νομού.

ΜΠΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΡΜΑΡΑ Α.Ε.

Η εταιρία Δωρικά Μάρμαρα ΑΒΕΕ ιδρύθηκε από τον κύριο Μπύρο Ιωάννη το 1987 στη Ναύπακτο, ως μία εταιρία εμπορίας και επεξεργασίας μαρμάρου.Έπειτα από δέκα χρόνια επιτυχημένης πορείας, τοποθετήθηκε σε μία περιοχή με μεγάλα αποθέματα μαρμάρου, για να εξασφαλίσει έτσι την πρώτη ύλη για το μέλλον. Στο πλαίσιο της ανάπτυξής της η εταιρία ίδρυσε το 1997 την λατομική εταιρία Ι.Μπύρος-Κ. Πάππος & ΣΙΑ ΟΕ, με στόχο να διαχειρίζεται και να λειτουργεί τα λατομεία λευκού μαρμάρου για να προμηθεύει πρώτη ύλη στο εργοστάσιό της.

To 1997, η εταιρία Δωρικά Μάρμαρα ΑΒΕΕ προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία μια καθετοποιημένης εργοστασιακής μονάδας που περιλαμβάνει την επεξεργασία του τελικού προϊόντος μαρμάρου Pirgon, που θα επεξεργάζεται όλα τα εξορυσσόμενα υλικά από τα λατομεία της.

Ο συνδυασμός της βαθιάς γνώσης που έχει αποκτήσει το στελεχιακό δυναμικό για τα υλικά και την λατόμεση με την άριστη πρώτη ύλη, η εργονομική οργάνωση του λατομείου, η ορθή εξόρυξη των μαρμάρων και η δημιουργία της εργοστασιακής μονάδας, αποτέλεσαν την βάση για την μετέπειτα επιτυχή πορεία της εταιρίας.

Το 2016 στο πλαίσιο της καλύτερης στοχοθέτησής της, προχώρησε στην διαδικασία της συγχώνευσης με απορρόφηση από την ανώνυμη εταιρία Δωρικά Μάρμαρα ΑΒΕΕ όλων των υπολοίπων εταιριών, Ι.Μπύρος-Κ. Πάππος & ΣΙΑ ΟΕ, Ι.Μπύρος –Φ. Παίσιος –Γ. Κορομπέλης & ΣΙΑ ΟΕ , Μπύρος Ιωάννης & ΣΙΑ ΟΕ. Τα Δωρικά Μάρμαρα ΑΒΕΕ το 2016 μετονομάζονται σε Μπύρος Ελληνικά Μάρμαρα ΑΕ.

Ο Ιωάννης Μπύρος είναι Πρόεδρος στην ομάδα της Δόξας Δράμας που αγωνίζεται στη Football League.

China Minsheng Investment Group

Η China Minsheng Investment Group (CMIG) είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος επενδυτικός όμιλος ο οποίος ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014 από 59 κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες στην Κίνα. Έχει τη χρηματοδοτική στήριξη των μεγαλύτερων κινεζικών τραπεζών και το εγγεγραμμένο κεφάλαιο του ομίλου ανέρχεται σε 50 δισ. Γιουάν (6,5 δις Ευρώ).

Επενδύοντας υπεύθυνα, η CMIG επικεντρώνεται σε αναδυόμενους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας προωθώντας ενεργά τη βιομηχανική και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη. Προωθεί τις βιώσιμες επενδύσεις και συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας της Κίνας.

Οι αρχές αυτές καθοδηγούν την μακροπρόθεσμη στρατηγική της και καθιερώνουν την CMIG ως μία αξιόπιστη επενδυτική ομάδα και παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των επενδύσεων στην αγορά.