Log in

Το δεύτερο b 2b Center της Praktiker Hellas άνοιξε τις πόρτες του

Η Praktiker Hellas, το Νo.1 Δίκτυο καταστημάτων DIYκαι Home Improvement στην Ελλάδα,εγκαινίασε το Σάββατο 09 Νοεμβρίου 2019το δεύτερο πανελλαδικά b2b Centerτης, το οποίο βρίσκεταιστο κατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Στόχος του b2b Center είναι να δώσει εξειδικευμένες λύσεις στους επαγγελματίες της Βόρειας Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στο design και τις τάσεις της εποχής και προτείνοντας εξειδικευμένα είδη για τις ανάγκες μιας επιχείρησης.

Εντός του καταστήματος της Θεσσαλονίκης, σε έναν χώρο250 τμ,παρουσιάζονται έτοιμες προτάσεις επαγγελματικών χώρων, όπως μπάνια, δωμάτια ξενοδοχείου και Airbnb apartments.Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με μια ξεχωριστή εκδήλωση γνωριμίας με τον χώρο και την ομάδα b2 b, που υποστηρίζει τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 50 επαγγελματίες,οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Praktiker b2b Θεσσαλονίκη 2019 3 1

Παράλληλα, εκτίμησαν ιδιαίτερα το σύνολο της εκδήλωσης και κυρίως τις χρήσιμες γνώσεις που εισέπραξαν από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν με θέμα τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων σε επίπεδο διατροφής,υγιεινής και καθαριότητας.

Συνολικά,την υπηρεσία b2b της Praktiker υποστηρίζει εξειδικευμένο τμήμα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων,που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε επαγγελματία σε κάθε σημείο της Ελλάδας,με περισσότερα από 45.000 προϊόντακαι ανταγωνιστικούς όρους συνεργασίας.

Praktiker b2b Θεσσαλονίκη 2019 2

Στο πλαίσιο αυτό, μία ομάδα 24 ειδικών συμβούλων Praktiker b2b παρέχει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση,στηριζόμενη πάντα στη φιλοσοφία και την προσωπικότητα της εκάστοτε επιχείρησης.Επιπλέον, η ομάδα αναλαμβάνει την αναβάθμιση των εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων με τη βοήθεια των Interior Experts και των Garden Experts,ενώ οι ClimaExperts καλύπτουν όλες τις ανάγκες θέρμανσης, κλιματισμού και ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία Praktiker b2b παρέχει προνόμια όπως:

›      Αποκλειστικός συνεργάτης, ο οποίος συμβουλεύει την εκάστοτε επιχείρηση, έτσι ώστε να απολαμβάνει προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.

›     Ανεύρεση λύσεων και ετοιμότητα για την κάλυψη υψηλών απαιτήσεων.

›     Πανελλαδική κάλυψη για την καλύτερη εξυπηρέτηση.

›     45.000 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα και προϊόντα εκτός γκάμας καταστημάτων.

›    Ειδικές παραγγελίες ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

›   Μακροχρόνιες συνεργασίες με τα μεγαλύτερα brandnames της αγοράς.

›   Δυνατότητα σύγκρισης τιμών με τους μεγαλύτερους προμηθευτές.

Επιπλέον, η Praktiker για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετείχε στο απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό φόρουμ των επενδυτικών επιλογών τουρισμού στην Ελλάδα, τηνΈκθεση Xenia, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και υψηλή επισκεψιμότητα στο περίπτερό τηςμε εκατοντάδες επισκέπτες. Εκεί, παραβρέθηκαν σημαντικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο ξενοδοχειακό κλάδο. Η ανάπτυξη του τουριστικού τομέαστη χώρα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες δημιουργίας της ομάδας Praktiker b2b, γι’ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία και ανακαίνιση ξενοδοχειακών μονάδων. Για παράδειγμα, δύο πρόσφατα έργααποτελούν οι ξενοδοχειακές μονάδες στη Σάμο και την Κω, οι οποίες μεταμορφώθηκαν ολοκληρωτικάκαι κατάφεραν να είναι από τους top προορισμούς διαμονής.