Log in

Folli Follie: Θρασεία παρέμβαση Δ. Κουτσολιούτσου για το «κλείσιμο» της ασιατικής θυγατρικής

Προκαλεί για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, παρεμβαίνοντας με θρασύ τρόπο, όπως εξάλλου είχε πράξει και τον περασμένο Φεβρουάριο, στις δράσεις της εταιρίας. 

Γράφει η: 

Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε στο νέο ΔΣ της εταιρίας πριν από λίγες ώρες, απευθύνει προειδοποίηση προκειμένου να μη διακοπεί η λειτουργία της FF Group Sourcing, του ασιατικού παραρτήματος της εταιρίας, το οποίο έχει βρεθεί εδώ και καιρό στο μάτι του κυκλώνα για τις παρατυπίες που έχουν γίνει.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στο εν λόγω κείμενο ‘’η εταιρεία αυτή αποτέλεσε την ατμομηχανή του ομίλου, δημιουργώντας κατά τα 15 χρόνια λειτουργίας της από το μηδέν ίδια κεφάλαια 600 εκατομμυρίων δολαρίων’’, ενώ προσθέτει ότι «ο αποφασισθέν κλείσιμο του ασιατικού βραχίονα της εταιρείας θα επιφέρει τελειωτικό χτύπημα, καθώς το δίκτυο της Ασίας απευθύνεται σε ένα καταναλωτικό κοινό πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, όπου το  σήμα Folli Follie απολαμβάνει τεράστια αναγνωσιμότητα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει».

Δεν διστάζει μάλιστα να… απειλήσει εμμέσως πλην σαφώς το ΔΣ επισημαίνοντας στην ίδια επιστολή ότι ‘’τυχόν εμμονή σας ωστόσο στο να διαλύσετε την ασιατική θυγατρική και να οδηγήσετε στην ανεργία περισσότερες από 1.000 οικογένειες εργαζομένων, εν γνώσει των ανωτέρω που θέτω υπόψη σας, θα ξεπερνά το όριο της "ελαφράς αμέλειας" που θέσπισε ο νομοθέτης και θα σας φέρει αναπότρεπτα προ των ευθυνών σας’’.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση του άλλοτε κραταιού άνδρα της εταιρίας έρχεται λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της προσπάθειας αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων στην Ασία, που για πολλούς αποτέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια «πηγή του κακού» για τα δεινά της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας για την εκκαθάριση της FF Group Sourcing:

Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF GROUP” (εφεξής η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 5 Ιουνίου 2020 θα λάβει χώρα Γενική Συνέλευση των εταίρων της εδρεύουσας στο Χονγκ Κονγκ θυγατρικής της εταιρείας “FF Group Sourcing Limited”.

Κατά την εν λόγω Γενική Συνέλευση, η Εταιρεία (κατέχουσα το 99,9% του μετοχικού κεφαλαίου) θα αποφασίσει την θέση της FF Group Sourcing Limited, υπό την οποία ενοποιούνται τα οικονομικά αποτελέσματα του υπο-ομίλου APAC, σε εκούσια εκκαθάριση.

Οι κ.κ. Derek Lai Kar Yan και Ben Yip της Deloitte Touche Tohmatsu (Hong Kong) θα οριστούν εκκαθαριστές, γεγονός που διασφαλίζει την βέλτιστη διαχείριση της εναπομείνασας αξίας εντός του υπο-ομίλου APAC, καθώς και την αγαστή συνδρομή στο πλαίσιο του εν εξελίξει διαχειριστικού ελέγχου και των εν γένει ερευνών από τις δικαστικές και εποπτικές αρχές. Η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια εξυγίανσης της Εταιρείας και των διεθνών δραστηριοτήτων της.

Η Εταιρεία θα εργαστεί από κοινού με τους εκκαθαριστές της FF Group Sourcing Limited, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκμετάλλευσης του χαρτοφυλακίου σημάτων της Εταιρείας στην περιοχή APAC και η ομαλή μετάβαση των συναφών δραστηριοτήτων σε υγιή πλέον βάση.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR.

Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.