Log in

Intralot: Σε πορεία ανάκαμψης με EBITDA 25 εκατ. στο τέλος του 2020

Ανθεκτικότητα και αύξηση του όγκου συναλλαγών τυχερών παιχνιδιών και βελτίωση της απόδοσης τεχνολογικών συμβολαίων στην Βόρεια Αμερική, επέδειξε η Intralot κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2020.

Γράφει ο: 

Αξιολογώντας τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα του Μαΐου 2020 και τις συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) ανά αγορά, σε συνδυασμό με την σταδιακή επαναφορά των αθλητικών γεγονότων, η βέλτιστη εκτίμηση της εταιρίας για το 2020 ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας παραμένει στην περιοχή των €25 εκατ. σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου.

Στις 11 Μαΐου 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε την επιτυχή εισαγωγή στοιχηματισμού στα eSports για την Intralot de Peru, επιτρέποντας στην ηγέτιδα εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στο Περού να εμπλουτίσει το στοιχηματικό της προϊόν και να αναβαθμίσει περαιτέρω την ψυχαγωγική εμπειρία του παίκτη σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Στις 13 Μαΐου 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε την έναρξη του «Sports Bet Montana» στην πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ. Η INTRALOT εγκατέστησε στην Μοντάνα τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion, επιτρέποντας στην Λοταρία της Μοντάνα να προσφέρει αθλητικό στοιχηματισμό μέσω τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης και κινητών τηλεφώνων.

Στις 1 Ιουνίου 2020, η INTRALOT και η θυγατρική της στις ΗΠΑ, INTRALOT Inc., ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Αθλητικού Στοιχήματος στην Washington, DC. Η INTRALOT, στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης της με την DC Lottery, υλοποίησε τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion για να προσφέρει μέσω του GambetDC αθλητικό στοίχημα σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Χρήστος Δημητριάδης αναφορικά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2020 δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, συνεχίσαμε να παρατηρούμε αύξηση του όγκου συναλλαγών τυχερών παιχνιδιών και βελτίωση της απόδοσης τεχνολογικών συμβολαίων στην Βόρεια Αμερική, αποδεικνύοντας τη δυναμική της περιοχής. Τα έσοδα του Ομίλου και το EBITDA επηρεάστηκαν κυρίως από την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην Βουλγαρία, τις εξελίξεις στην Τουρκία και τον αντίκτυπο της πανδημίας σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Προχωρώντας στην επόμενη μέρα της εταιρίας, αναμένουμε ότι η νέα μας στρατηγική, όπως παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και όπως ήδη εφαρμόζεται, θα επαναφέρει την εταιρία σε τροχιά ανάπτυξης.»

H Intralot ανακοίνωσε ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €-17,6 εκατ. από €-13,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €102,0 εκατ.

Κατά την τρίμηνη αυτή περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €15,8 εκατ., ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA στα €13,7 εκατ.

Το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 15,5%, ενώ το περιθώριο EBITDA ως προς το GGR στο 20,5%. Το EBT διαμορφώθηκε στα €-14,8 εκατ. (Περιθώριο EBT: -14,5%).

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €9,5 εκατ. Οι Καθαρές Επενδύσεις κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €5,6 εκατ., έναντι €17,4 εκατ. κατά το Α’ τρίμηνο του 2019.

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €142,0 εκατ., υψηλότερα κατά €7,4 εκατ. σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2019. Ο Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €611,1 εκατ., μειωμένος κατά €36,4 εκατ. σε σύγκριση με τo Α’ τρίμηνο του 2019.

Η πανδημία

Η πανδημία του COVID-19 συνεχίζει να επηρεάζει την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλον τον κόσμο και η έκταση των επιπτώσεων της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια της, την κυβερνητική πολιτική στις χώρες δραστηριότητας μας σχετικά με τους περιορισμούς που εφαρμόζονται, καθώς και την τρέχουσα και μετέπειτα οικονομική κρίση που θα προκαλέσει η πανδημία.

Σύμφωνα με στοιχεία του H2GC από τα τέλη Μαΐου, οι τρέχουσες προβλέψεις για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών είναι πιο δυσμενείς σε σύγκριση με τις προβλέψεις του H2GC από τα μέσα Απριλίου. Το GGR της παγκόσμιας αγοράς τυχερών παιχνιδιών για το 2020 αναμένεται να μειωθεί μεταξύ των επιπέδων του 2011 και 2012, περίπου στα 370 δισ. δολάρια, δηλαδή 22% χαμηλότερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19, έχοντας επηρεαστεί σημαντικά, μεταξύ άλλων παραγόντων, από την αναβολή ή την ακύρωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων και αγώνων παγκοσμίως.

Η μικρή θετική αναθεώρηση των επιπτώσεων πηγάζει από το γεγονός ότι ήδη τα περιοριστικά μέτρα σε διάφορες αγορές έχουν αρθεί νωρίτερα από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί και σε πολλές περιπτώσεις ο αντίκτυπος στην επίδοση είναι χαμηλότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις. Για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα δεδομένα των τριών μηνών δείχνουν ανθεκτικότητα των δραστηριοτήτων μας σε μεγάλο βαθμό, ενώ στη Μάλτα και το Μαρόκο επήλθε άρση των περιοριστικών μέτρων (lockdown) στις αρχές Μαΐου και Ιουνίου αντίστοιχα, και στις δύο περιπτώσεις νωρίτερα από ότι είχε εκτιμηθεί. Εντούτοις, στην Αυστραλία, καθώς και σε άλλες περιοχές δραστηριότητας μας, οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της πανδημίας επιβεβαιώνονται έως σήμερα. Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε στενά και να αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση εστιάζοντας όχι μόνο στην άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και στον ρυθμό ανάκαμψης των δραστηριοτήτων μας.

Η υγεία και η ασφάλεια της ομάδας μας παραμένει η βασική μας προτεραιότητα. Η εταιρία αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων της και την ακεραιότητα των λειτουργιών της και θα παρέχει νέα ενημέρωση όταν οι συνθήκες αλλάξουν ουσιαστικά.