Log in

Θάνος Ξυδόπουλος

Σκληρή μάχη… της AB Βασιλόπουλος για το πελατολόγιο της Μαρινόπουλος

Το πολυπόθητο… πελατολόγιο της «Μαρινόπουλος» ποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ τελικά θα το κερδίσει; Κανείς φυσικά δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει, καθώς τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί σε επίπεδο ποσοστών και επισκεψιμότητας. Όλα ακόμα είναι ρευστά.

Αναντιστοιχία των δεξιοτήτων που παράγει το εκπαιδευτικό σύστημα με τις ανάγκες της αγοράς

Ριζικός επανασχεδιασμός των προγραμμάτων σπουδών και της κατανομής των φοιτητών, αποτελεσματικά προγράμματα επανειδίκευσης και μια σειρά από κοινές δράσεις επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και Πολιτείας χρειάζονται ώστε να ευθυγραμμισθεί η επιχειρηματική κοινότητα και το εκπαιδευτικό σύστημα με τις απαιτήσεις του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα της άκρως επίκαιρης μελέτης που παρουσιάσθηκε σήμερα στους δημοσιογράφους και την οποία πραγματοποίησε η ΕΥ Ελλάδος, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Εndeavor Greece, με τίτλο «Εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα και απασχόληση: Zητείται προσέγγιση».

Στο Filoxenia της Καλαμάτας μηχανισμός Seatrac για πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα

O Όμιλος Ν.Δασκαλαντωνάκη-Grecotel στα πλαίσια της επιχειρηματικής λειτουργίας του με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις οποίες δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς επιτάσσουν την προστασία και στήριξη του κοινωνικού συνόλου και κατεξοχήν των ευπαθών ομάδων, συνέβαλε στην αγορά κι εγκατάσταση μηχανισμού Seatrac για αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία στην παραλία του ξενοδοχείου Filoxeniaστην Καλαμάτα.

Η Sarantis… και όχι ο Σαράντης που εξαγοράζει δυνατά πολυεθνικά brands

Οικογένεια με χαμηλούς τόνους, οι Σαράντηδες ξέρουν ότι στις καλές περιόδους μπαίνουν οι βάσεις και ότι οι σπατάλες έπρεπε να αποφευχθούν ώστε όταν έρθουν οι δύσκολες ημέρες να υπάρχει λειτουργική ευρωστία και υψηλή ρευστότητα. Κάπως έτσι, και παρά την κρίση στην Ελλάδα, η εταιρία επένδυσε ήδη χρόνια πριν -όταν δηλαδή κέρδιζε στη χώρα μας-σε εξωστρέφεια και τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικές αρρυθμίες, ο όμιλος Σαράντη παρουσιάζει οικονομική υγεία.

ΣΕΒΤ: Τα «απόνερα» συνεχίζουν να παραμένουν μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος

Η πολύκροτη και δαιδαλώδη μεταβίβαση της Μαρινόπουλος στην Σκλαβενίτης συνεχίζει να ταλαιπωρεί ακόμα οικονομικά πολλές εταιρίες τροφίμων. Τα «απόνερα» του megadeal στο λιανεμπόριο συνεχίζουν να παραμένουν.

Μασούτης: Ευρωπαϊκή διάκριση για το εργασιακό περιβάλλον

Tα βραβεία «Best Workplaces in Europe» στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2017 απονεμήθηκαν την Πέμπτη 8 Ιουνίου στο Παρίσι σε επίσημο δείπνο στο "Palais Brongniart" σε μια λαμπρή τελετή.

Γιώργος Κεφάλας: Tο President στη «νέα εποχή» και οι σκέψεις… για φυγή από το Χ.Α.

Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τις επόμενες κινήσεις του έμπειρου επιχειρηματία Γιώργου Κεφάλα ιδιοκτήτη του εμβληματικού ξενοδοχείου «President», ο οποίος και στην τελευταία Γενική Συνέλευση της εταιρίας φάνηκε προβληματισμένος για το ακριβό κόστος, τις χαμηλές επενδυτικές ευκαιρίες του χρηματιστηρίου Aθηνών αλλά και ότι πλέον η μετοχή της ΓΕΚΕ έχει εισέλθει στην κατηγορία της περιορισμένης διασποράς. Με αυτό το διαμορφωμένο οικονομικό περιβάλλον όλα φαίνεται να είναι πιθανά για μία έξοδο από το ταμπλό.

Doppler: Η επιστροφή στα κέρδη και η συνεργασία με την κινεζική Sichuan Express Elevator

Η γνωστή ελληνική βιομηχανία ανελκυστήρων Doppler επιστρέφει στα κέρδη μετά από πολλά χρόνια ζημιών. Η  εταιρία στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια με ένα επιθετικό businessplanέχει κάνει στροφή προς τις αγορές του εξωτερικού έτσι που το 2016 το 95% των πωλήσεών της έγινε εκτός Ελλάδος.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS