Log in

Θάνος Ξυδόπουλος

Επιτυχία Τσαμάζ η εργασιακή ειρήνη με την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, κόντρες με την ΟΜΕ- ΟΤΕ , ο Επικεφαλής του Οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ πέτυχε την πολυπόθητη εργασιακή ειρήνη με την υπογραφή της νέας  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό φορέα της Χώρας.

EOT: Το νέο οργανόγραμμα και η αναβάθμιση του site

Το νέο οργανόγραμμα του ΕΟΤ αναμένεται να είναι έτοιμο για να εφαρμοσθεί μέσα σε ένα μήνα , ενώ θα αναβαθμισθεί σχεδιαστικά και τεχνικά το ιστολόγιο του ΕΟΤ, το οποίο θα είναι πεντάγλωσσο, πιο χρηστικό και φιλικό και θα περιέχει νέες ενότητες όπως ο θεματικός και εναλλακτικός τουρισμός. Για την αναβάθμιση του ιστολογίου έχουν εγκριθεί από το Δ. Σ του Οργανισμού 250.000 ευρώ.

Τα εγκαίνια και… το Teleftaio Tsigaro από σήμερα για την Παπαστράτος

Σε νέα εποχή εισέρχεται από σήμερα, η ιστορική καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος», καθώς μετά 90 χρόνια παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, μετατρέπει το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής 20 δισ. ράβδων καπνού ετησίως για το IQOS, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας.

21 εταιρείες που μπήκαν στον Επιχειρηματικό Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης

Οι πρώτες 21 ελληνικές επιχειρήσεις από τις 54 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον εντάχθηκαν στον Επιχειρηματικό Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης που δημιούργησε το Quality Net Foundation. Από τις εν λόγω επιχειρήσεις οι δέκα είναι εισηγμένες και είναι στην «ελίτ» του ελληνικού επιχειρείν. Συγκεκριμένα είναι οι εξής: ΑΓΕΤ Ηρακλής, ΒΙΑΝΕΞ, Enel Green Power Hellas, Ελληνικός Χρυσός, Εθνική Τράπεζα, ElvalHalcor, ΕΛΠΕ ,Ευρωπαϊκή Πίστη, Eurobank-Ergasias, Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ, Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά, Interamerican, Lidl Hellas, Μυτιληναίος, MSD Ελλάδος, ΟΤΕ, Polyeco Waste Management, Quest Holdings, ΤΙΤΑΝ και Wind Hellas.

Notos com: Η οικογένεια Παπαέλληνα, τα χρέη «βουνό» και οι σκληρές διαπραγματεύσεις με τράπεζες και Pillarstone

H εξίσωση για την αναδιάρθρωση των χρεών της Notos της επιχείρησης σύμβολο του λιανεμπορίου εδώ και 112 έτη μοιάζει να είναι πολύ δύσκολη. Συσκέψεις επί συσκέψεων πραγματοποιούνται την τελευταία εβδομάδα μεταξύ των τραπεζών και των αδελφών Xρήστου και Mιχάλη Παπαέλληνα αλλά δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή.

Γιάννης Τσουκαρίδης: Tο 5ετες πλάνο επενδύσεων και η εξωστρέφεια της Paperpack

Η οικογένεια Tσουκαρίδη κόντρα στην κρίση συνεχίζει την στρατηγική νέων επενδύσεων. H Paperpack ολοκλήρωσε με επιτυχία το 5ετες πλάνο επενδύσεων, συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, ποντάροντας πολύ στο γεγονός ότι τα κουτιά που φτιάχνει χρησιμοποιούνται για την συσκευασία προϊόντων τα οποία εξάγονται από άλλες εταιρίες-πελάτες της σε 40 χώρες (φάρμακα, καλλυντικά, τσιγάρα, προϊόντα ατομικής υγιεινής), κατηγορία που αντιπροσωπεύει κοντά στο 50% των πωλήσεων της.

Creta Farms: To ευνοϊκό deal αναδιάρθρωσης των δανείων δίνει κεφαλαιακή επάρκεια για τα επενδυτικά πλάνα

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες ,η Οικογένεια Δομαζάκη της Creta Farms πέτυχε αυτό που ήθελε . Να κερδίσει μία ευνοϊκή αναδιάρθρωση του δανεισμού της, η οποία διασφαλίζει την υλοποίηση όλων των επενδυτικών σχεδίων της σε Eλλάδα και εξωτερικό.

Όλοι γνωρίζουν στην επιχειρηματική πιάτσα ότι οι τράπεζες δεν χαρίζονται και είναι πολύ σκληρές στις διαπραγματεύσεις. Όμως τα αδέρφια Δομαζάκη πέτυχαν μία «χρυσή» συμφωνία για την ενοποίηση όλων των μορφών δανεισμού που θα τιμολογηθούν πλέον με ευνοϊκότερο επιτόκιο και στη μεταφορά του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου στο τέλος της 4ετίας (balloon payment), διασφαλίζοντας έτσι τα απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια για την εισηγμένη.

Aξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η διοίκηση της εισηγμένης ήταν σε διαπραγμάτευση με τις πιστώτριες τράπεζες (Eθνική, Πειραιώς, Alpha Bnak και Eurobank) ήδη εδώ και μία διετία, υποβάλλοντας αρχικά αίτημα παροχής συναίνεσης που έγινε αποδεκτό, αναφορικά με τη μετάθεση δόσεων κεφαλαίων. H εταιρία είχε κοινό ομολογιακό δάνειο, με υπόλοιπο 49,2 εκατ. εκ των οποίων το βραχυπρόθεσμο μέρος ανερχόταν σε 11 εκατ.

Πως τα social-media ωθούν το ελληνικό επιχειρείν

Η ταχεία εξέλιξη των κοινωνικών μέσων - με κορυφαία εξ αυτών τα Facebook, Blogger, Twitter, WordPress, LinkedIn, Pinterest, Google+, Tumblr, MySpace, Wikipedia - και η συνεχής αύξηση των χρηστών σε παγκόσμιο επίπεδο, διαδραματίζουν αναμφισβήτητα σημαντικό ρόλο τόσο στην ελληνική όσο και στην παγκόσμια οικονομία.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS