Log in

Θάνος Ξυδόπουλος

Βαρύ το τίμημα της διάσωσης Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη

Έντονη είναι η αγωνία στην αγορά του Λιανεμπορίου το κατά πόσο ο Σκλαβενίτης θα αντέξει να σηκώσει στην πλάτη του την διάσωση του Μαρινόπουλου, αφού οι καθυστερήσεις ανεβάζουν τον οικονομικό πήχη στα 600 εκατ. ευρώ. Είναι πολλά τα λεφτά . Ο Σκλαβενίτης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις τράπεζες για να εξασφαλίσει τα πολυπόθητα κεφάλαια κίνησης για την κάλυψη των υποχρεώσεων μέχρι και τον Μάρτιο, καθώς αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προκειμένου ο σχεδιασμός εξυγίανσης να τεθεί σε εφαρμογή.

Σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας»: Το σφιχτό management και η αύξηση κερδών και τζίρου το 2015

Σε πείσμα των καιρών η αλυσίδα σούπερ Μάρκετ ΠΕΝΤΕ Α.Ε.- «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», συνεχίζει να επιμένει Ελληνικά,  και με το πολύ σφιχτό management  να αυξάνει τα κέρδη της κατά 50,04%.  Tα κέρδη (πρό φόρων) , ανήλθαν το 2015 στο ποσό των 18.824.875,29 ευρώ σε σχέση με τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης (1/1-31/12/2014) που ανήλθαν στο ποσό των 12.546.790,78 ευρώ.

Η Αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung παρουσιάζει το μοντέρνο πρόσωπο της Αθήνας

Με τίτλο «Όταν το μοντέρνο συναντά το κλασικό. H Αθήνα στοχεύει να γίνει πόλος έλξης τουριστών», τετρασέλιδο έντυπο και ηλεκτρονικό αφιέρωμα Αυστριακής εφημερίδας χαρακτηρίζει την Αθήνα ως ιδανικό city break προορισμό που αποπνέει αύρα σύγχρονης ευρωπαϊκής μητρόπολης με διαχρονική πολιτιστική ιστορία.

«Παυλίδης Μάρμαρα»: Eπενδύσεις 70 εκατ. ευρώ στον τομέα των ΑΠΕ

Ο πλέον αναπτυσσόμενος χώρος, και μάλιστα ραγδαία, είναι ο κλάδος της ενέργειας όπου πολλοί επιχειρηματίες προσπαθούν να βρουν στέρεο έδαφος να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους. Μία τέτοια επιχείρηση είναι και η «Παυλίδης Μάρμαρα-Γρανίτες» η οποία μετά την επιτυχή παρουσία στον χώρο του μαρμάρου για περισσότερα από 20 χρόνια, με το 90% της παραγωγής του να το εξάγει σε 40 και πλέον χώρες, συνεχίζει τις επενδύσεις τις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σουρωτή AE : Ο Σαββίδης , η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και η στάση των θεσμικών

Ο Mεγαλομέτοχος της Σουρωτής Ιβάν Σαββίδης είναι θέμα χρόνου να είναι ο κυρίαρχος της ιστορικής εταιρίας , καθώς όπως όλα δείχνουν θέλει να αγοράσει κάθε αδιάθετη μετοχή. Είναι εκείνος που θα ενεργοποιήσει ένα νέo management και θα βγάλει το brand της Σουρωτής σε νέες αγορές του εξωτερικού. Στο μεταξύ, την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Σουρωτή ΑΕ κατά 4,6 εκατ. ευρώ αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση της εταιρίας που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής με απαρτία 93,9%.

Φρέσκο χρήμα και νέες επενδύσεις από τους leaders της αγοράς

Εκτός από τη σκοτεινή πλευρά, αυτή των πτωχεύσεων και των χρεοκοπιών που σημάδεψαν το 2016, με περιπτώσεις όπως του Μαρινόπουλου, της Jetoil και της Ηλεκτρονικής Αθηνών, υπάρχει και η φωτεινή όψη του ελληνικού επιχειρείν.

Oι αστοχίες της Yalco και η νέα επιχειρησιακή της ανασυγκρότηση

Η γνωστή εμπορική οικογένεια Κωνσταντίνου του ομίλου Yalco με τον οικιακό εξοπλισμό και την εκκίνηση των δραστηριοτήτων της από το γυαλί επιδιώκει να πάει κόντρα στα πράγματα. Για την ακρίβεια, ενώ το δικό της γυαλί έχει ραγίσει εδώ και χρόνια και οι πιέσεις είναι μεγάλες λόγω αστοχιών, αλλά και εξαιτίας της κρίσης, η διοικητική ομάδα της παλεύει να γυρίσει αυτή τη σύνθετη κατάσταση. H διοίκηση της εταιρίας τρέχει» το νέο business plan, μετά την συμφωνία ανάσα που πέτυχε στα τέλη της περασμένης χρονιάς με τις δανείστριες τράπεζες, σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Oι επόμενες κινήσεις Κουκούντζου μετά το «exit» από το Χρηματιστήριο

H οικογένεια Kουκούντζου της Kleemannhellasέχει ξεκαθαρίσει πως η φυγή της από το ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και «μετακόμιση» της έδρας από την Eλλάδα, ωστόσο έχει πει πως η κίνηση για έξοδο από το X.A. «θα δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη αποφάσεων για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων».

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS