Log in

Μαύρη Λίστα

Αυγενάκης Vs Δημητριάδη

Μπαϊράκι στο Μαξίμου σήκωσε ο υφυπουργός.  

Μπορεί οι περισσότεροι παράγοντες του αθλητισμού και της Ν.Δ. να γελούν πίσω από την πλάτη του για τις ικανότητες και τα έργα του. Μπορεί, επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία να τον έχει τελειωμένο στον ανασχηματισμό, όποτε γίνει.

Όμως, εγώ αυτό που βλέπω, με το ρεπορτάζ μου στο παρασκήνιο, είναι να εξελίσσονται λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Άλλη γραμμή σε πάρα πολλά μέτωπα ακολουθεί ο Αυγενάκης από αυτήν του Γεραπετρίτη και του Δημητριάδη!!! Για να το κάνει αυτό, κάπου στηρίζεται. Μην ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης τον είχε γραμματέα του κόμματος στα χρόνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Σε κάθε περίπτωση το ενδοκυβερνητικό μπάχαλο, μπορεί να αδυνατεί να το αξιοποιήσει η ανύπαρκτη αντιπολίτευση, ωστόσο, προκαλεί ήδη σοβαρή φθορά στην κυβέρνηση. Θα το αντιληφθεί αυτό ο Μητσοτάκης όταν ανοίξουν στις ομοσπονδίες οι κάλπες το φθινόπωρο.  

Ένα παράδειγμα.    

Πρώτα το μπάσκετ

Χαρακτηριστικό.  

Αν περάσει η γραμμή του Αυγενάκη θα γίνουν ρόμπες οι νεοδημοκράτες. Και θα τα έχουν καταφέρει μόνοι τους για να βγάλει ο Αυγενάκης στο μπάσκετ τον Λιόλιο και τους άλλους εκλεχτούς του σε άλλες ομοσπονδίες.  

Ο Αυγενάκης επιδιώκει να αποκλείσει τους παλαίμαχους αθλητές από τις εκλογές με διάφορα προσχήματα. Ενώ άλλαξε το νόμο, και σωστά, για να τερματίσει τους ισόβιους προέδρους από τις αθλητικές ομοσπονδίες, επιμένει σε κάποιες λογικές του ΄70. Μόνο και μόνο για να διαιωνίσει με άλλα πρόσωπα τον παραγοντισμό του ΄80 στον ελληνικό αθλητισμό. Κι ας είναι αυτός η βασική αιτία των πολλών δεινών του.

Ευτυχώς για το ρώσικο μπάσκετ εκεί δεν έχουν Αυγενάκη. Αυτοί έχουν τον Κιριλένκο.

Y.Γ. Το κράξιμο του Παναγόπουλου (ΣΕΓΑΣ) επιβεβαιώνει πλήρως όσα γράφω σήμερα.

Σοφοκλίτσα: 88 εκατ. συναλλαγές

Οι traders παίζουν τις τράπεζες.  

Στα υψηλά τριμήνου βρέθηκε η αγορά και κάπου εδώ αρχίζουν τα ζόρια για τους «ταύρους». Η αύξηση των συναλλαγών ενδεχομένως να κρύβει πωλήσεις από το smart money που πρόλαβε και τοποθετήθηκε νωρίς παίρνοντας μέρος στην τελευταία ισχυρή άνοδο της Σοφοκλίτσας. Στα θετικά ότι οι αγοραστές μπαίνουν σταθερά στην μεσαία και στην μικρή κεφαλαιοποίηση.  

Η Ευρώπη έχει σήμερα ραντεβού με την Λαγκάρντ.

O Πατούλης κάνει... ΕΛΙΤΟΥΡ

Σγουρός και Δούρου ας με διαβάσουν σήμερα.  

Δεν γίνεται αντιπολίτευση στον Περιφερειάρχη... της καρδιάς μας να κάνουν τα "Παραπολιτικά" και η FMVoice. Το Σάββατο διάβασα στο "Secret" ότι "σε πλήρη αποδιοργάνωση βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής οι υπηρεσίες. Ο Πατούλης φέρει την κύρια ευθύνη". Εξαιρετικά ενδιαφέρον σχόλιο.  

Ακόμα πιο ενδιαφέρον βρήκα το άρθρο του κυρίου Γρηγόρη Σαμπάνη, που είναι μέλος του ΕΟΠΥΥ, στην δική μας εφημερίδα για την ΕΛΙΤΟΥΡ και τον τουρισμό Υγείας στην χώρα μας. Ειδικά τώρα με τον κορονοϊό, όπου όλοι ανά την υφήλιο μας συνεχάρησαν για την αντιμετώπιση του, δημιουργείται μια σπάνια ευκαιρία η χώρα μας να επενδύσει στον συγκεκριμένο υποκλάδο του τουρισμού. Μια δραστηριότητα που, λόγω κλίματος και συνθηκών ζωής, μπορεί να φέρει στο δημόσιο κορβανά πολλά λεφτά.  

Αντί, όμως, η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο υπάρχει από το 2018, αφήνει χώρο σε έναν φορέα ιδιωτών να καλύψει το κενό. Το μυρίστηκε αυτό γιατρός και είπε να κάνει μπίζνες.

Την ΕΛΙΤΟΥΡ.  

Πρετεντέρης: Ο... σοφός

Αν και πολύ καιρό τώρα.  

Δεν βρίσκεται στα πάνω του. Που οι εποχές που κατέβαζε και ανέβαζε κυβερνήσεις.  

Εξακολουθεί να το παίζει πάτρωνας των πολιτικών και... συγγραφεύς των πολιτικών εξελίξεων στον τόπο μας. Τη μια ασχολείται με το κομμωτήριο της Φώφης. Την άλλη με το να κάνει υποδείξεις στον Μητσοτάκη πως να κυβερνήσει και τι στρατηγικές αποφάσεις να πάρει. Ας καταλάβει ότι μπορεί ο Μαρινάκης να τον διατήρησε στα "Νέα", αλλά, μόνον οι Κεγκέρογλου του ΚΙΝΑΛ και της Δεξιάς τον παίρνουν ακόμα στα σοβαρά.

Πάντως, εσχάτως τα μέσα του Μαρινάκη "φαγώθηκαν" να πείσουν τον Μητσοτάκη να κάνει εκλογές τον φθινόπωρο. Ειλικρινές ...συντροφικό ενδιαφέρον ή παγίδα;

 

Γεωργιάδης: Ο υπουργός της μεσαίας τάξης

Το άλλο με τον Τοτό, σας το είπα;

Απορώ που διαμαρτύρεται ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας για το νομοθέτημα του υπέρ των συμφερόντων του εκπτωτικού χωριού. Ο κ. Καφούνης τι πίστευε; Ότι θα φέρει η Ν.Δ. την ανάπτυξη για την μεσαία τάξη; Μάλλον, αυταπάτες έτρεφε και μαζί του όποιος μικρομεσαίος πίστευε κάτι τέτοιο. Οι αυταπάτες πάντα κάποια στιγμή τελειώνουν.

Ο υπουργός της μεσαίας τάξης του οποίου κάθε απόφαση είναι υπέρ των μεγάλων συμφερόντων: Άδωνης Γεωργιάδης.  

Φυσικά η μεγάλη ευθύνη πάντα βαραίνει τον επικεφαλής. Και επικεφαλής είναι ο Μητσοτάκης.

MIG: Αντέχει

Παρά τις δυσκολίες.  

Κόντρα σε μνημόνια και κορονοϊούς το μήνυμα που εκπέμπει η MIG και μέσω του ισολογισμού του 2019 είναι ότι αντέχει. Οι δραστηριότητες της παρουσιάζουν αύξηση των βασικών θεμελιωδών μεγεθών. Το κλειδί της πορείας της "κρύβεται" αλλού.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Δημητριάδης: Αυτός...

...Φτιάχνει τον ηγέτη.  

Με τον Μητσοτάκη δεν είναι απλώς συγγενείς. Κολλητοί φίλοι είναι. Μαζί μεγάλωσαν. Τους έφερε πιο κοντά η ταύτιση απόψεων ακόμα και στις ενδοοικογενειακές διαφωνίες.  

Ο Δημητριάδης είναι λοιπόν αυτός που πουσάρει δημοσκοπικά, επικοινωνιακά, στρατηγικά την εικόνα του ηγέτη στον Μητσοτάκη. Το κάνει δε αυτό με μεγάλη επιμονή γιατί γνωρίζει ότι ο κόσμος, οι πολίτες σε κάθε χώρα του κόσμου, ειδικώς σε τέτοιες περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας ψάχνουν έναν ηγέτη να ακουμπήσουν απάνω τους. Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσώρτσιλ, αλλά, αυτόν τον ρόλο υποδύεται.

Ο αντίπαλος δεν έχει έναν Δημητριάδη δίπλα του.  

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS