Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

Μentor17: Σχεδιάζει την επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων μετά την υγειονομική κρίση

Μια φιλόδοξη και ενδιαφέρουσα συνεργασία για την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης  και την μείωση του αρνητικού αντίκτυπου στις επιχειρήσεις εγκαινιάζει η Mentor17, strategic advisor στην thelivingston group, σε συνεργασία με την Nisos advisors .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tέλος στα πανάριβα τέλη ζητά η ΠΟΕΣΕ

Επαφές με το Δήμο Αθηναίων προγραμματίζει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, όπως μας αποκάλυψε μέσω της εκπομπής Market Voice, το μέλος Γιάννης Χαλδούπης. Ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ψητοπωλών Παρασκευαστών Σουβλακίων Αθήνας.
Επαφές με το Δήμο Αθηναίων προγραμματίζει το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, όπως μας αποκάλυψε μέσω της εκπομπής Market Voice, το μέλος Γιάννης Χαλδούπης, o οποίος είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ψητοπωλών Παρασκευαστών Σουβλακίων Αθήνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή η κατάσταση στον κλάδο είναι δραματική με τις απώλειες στα έσοδα να αγγίζουν ακόμη και το 50%, βασικό μέλημα της ΠΟΕΣΕ αποτελεί η άμεση μείωση των υπερβολικών τελών που καταβάλλουν τα καταστήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση που προτίθεται να κάνει η ΠΟΕΣΕ στον Δήμο Αθηναίων είναι να μειωθούν τα δημοτικά τέλη τουλάχιστον κατά 30% και να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα τουλάχιστον για μία διετία. Όπως ανέφερε εάν δεν υπάρχει θετική κατάληξη στο θέμα τότε τα λουκέτα στην αγορά θα είναι πολλαπλάσια από αυτά που αναμένονται.

Εκτιμήσεις για την φετινή περίοδο λένε ότι την τρέχουσα περίοδο θα κλείσουν περισσότερα από 20.000 καταστήματα. Γεγονός που ήταν και αναμενόμενο επισημαίνει ο Γιάννης Χαλδούπης, καθώς όλα τα έξοδα αυξάνονται, ενώ τα έσοδα βρίσκονται σε σταθερή πτώση. Χαρακτηριστικά, συνεχίζει, ενώ μέχρι και πριν από μία διετία η μέση αξία μιας απόδειξης σε ένα ψητοπωλείο ήταν 20-22 ευρώ σήμερα έχει πέσει στα 10-12 ευρώ. Την ίδια στιγμή το 49,5% των εισπράξεων πηγαίνει σε τρίτους και συγκεκριμένα σε φόρους και σε αμοιβές προσωπικού, χωρίς να συνυπολογίζονται οι εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.