Log in

Εθνική Τράπεζα: Έκλεισε το deal με την Bain για το project Icon

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο περίπου 2.800 μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και πιστώσεων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις (περίπου 6.400 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα) , ύψους 1,6 δισ. ευρώ σε όρους ανεξόφλητου κεφαλαίου (0,6 δισ. ευρώ διασφαλιστικής αξίας ακινήτων), με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit (“Bain Capital”).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βασίλης Κατσαρός

Ο Άδωνης απειλεί... την τραπεζοκρατία!

Την προειδοποίηση της κυβέρνησης στους διευθύνοντες στις διοικήσεις των τραπεζών να μην αισθάνονται τόση σιγουριά για την μακροημέρευσή τους, απηύθυνε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του τομεάρχη Οικονομία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Eurobank: Τα κέρδη αντέχουν στην επίθεση του... κορονοϊού

Πολύ περιορισμένες θα είναι οι επιπτώσεις της κρίσης του Covid -19 στα φετινά κέρδη της Eurobank αφού οι επιμέρους χειρισμοί σε κρίσιμα θέματα ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Έτσι το κόστος της κρίσης δεν θα υπερβεί τα 20 εκατ. ευρώ ενώ τα πρό προβλέψεων κέρδη θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα.

Έρχεται... κεραμίδα για την κυρία Κεραμέως!

Για μια ακόμη φορά η υπουργός Παιδείας με την εμφάνισή της στο πλευρό του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη του σε σχολεία της Καλλιθέας χθες, επεδίωξε να δείξει ότι η θέση της στην κυβέρνηση είναι ακλόνητη, αλλά οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι η «καρέκλα» της «τρίζει».

Οι φρούδες ελπίδες της κυβέρνησης για την οικονομία…

Δεν συμμερίζονται την κυβερνητική αισιοδοξία οι παράγοντες της οικονομίας. Όσες αναλύσεις έχουν δει τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι η ύφεση θα είναι βαθιά και θα έχει διάρκεια.

Π. Μυλωνάς: Έτσι η Εθνική θα στηρίξει τους πελάτες της

H κρίση θα προκαλέσει τεράστιες αλλαγές στην οικονομία, τις οποίες θα αξιοποιήσουν όσοι από τους παράγοντες της επιδείξουν ικανότητα και ευελιξία. Από την άλλη πλευρά οι τράπεζες θα πρέπει να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στη στήριξη των πελατών τους εκτιμά οι διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς στη νέα μετά την καραντίνα περίοδο.

Alpha Bank: Προσηλωμένη στο πλάνο

H AlphaBankθα προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος στρατηγικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει την τιτλοποίηση με την κωδική ονομασία Galaxy. Παράλληλα η τράπεζα θα συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με τη δανειοδότηση επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων.

Κ. Μίχαλος: Κρατικοποιείστε μια μεγάλη τράπεζα

«Πρέπει να δώσουμε μία λύση στο πρόβλημα ειδάλλως θα πρέπει να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εποπτεία του τραπεζικού συστήματος από την Πολιτεία, την κυβέρνηση αλλά και γενικότερα από το κράτος και αν δούμε ότι δεν πετυχαίνουμε ίσως βρεθεί ένας τρόπος τουλάχιστον μία από τις τέσσερις τράπεζες να κρατικοποιηθεί».

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS