Log in

Eurobank: Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών (Balance of Payments) που δημοσιεύει η Τράπεζα της Ελλάδος το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (ΙΤΣ) διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα €1.569,4 εκατ. τον Ιούλιο 2017 (ή έλλειμμα -€908,9 εκατ. σε όρους κινητού αθροίσματος 12 μηνών) παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης των €213,3 εκατ. σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θάνος Ξυδόπουλος

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Μεταξάς

Ένας ευγενέστατος συνάδελφος, αρκετά καλλιεργημένος και πολύγλωσσος, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή χθες το βράδυ και κηδεύεται αύριο Σάββατο 23/9 στις 11 το πρωί στο Κοιμητήριο Βύρωνα. Πρόκειται για τον Σπύρο Μεταξά που έκλεισε τα μάτια του σε ηλικία 70 χρόνων.

Ζαχαροπλαστείο Χαρά: Για εκμέκ και σικάγο στον «θρύλο» της οδού Πατησίων

Μπορεί ο ιστορικός «Λέντζος» στο Παγκράτι ή το γνωστό Αιγαίον με τους κλασικούς λουκουμάδες να λύγισαν λόγω της κρίσης και να οδηγήθηκαν σε «λουκέτο», όμως η «Χαρά», το ρετρό ζαχαροπλαστείο στα Άνω Πατήσια συνεχίζει να είναι ο ζωντανός θρύλος.

ΙΟΝ: «H oλοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργεί σταθερότητα και φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον»

Η ιστορική σοκαλοτοβιομηχανία ΙΟΝ παρά την κατακόρυφη μείωση της κατανάλωσης επί ελληνικού εδάφους εφαρμόζει ένα ισορροπημένο και στοχευμένοbusinessplan, με το οποίο έρχονται κέρδη.

Η οικονομία διαμοιρασμού «κλέβει» ετησίως 500 εκατ. ευρώ από τους Έλληνες Ξενοδόχους

Εδώ και τώρα να μπει μία τάξη και να ρυθμιστεί νομοθετικά  από τα συναρμόδια Υπουργεία το  καθεστώς λειτουργίας και φορολόγησης των καταλυμάτων της οικονομίας διαμοιρασμού. Οι Έλληνες Ξενοδόχοι χάνουν ετησίως από αυτή την άναρχη τουριστική εκμετάλλευση 500 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ το Ελληνικό δημόσιο χάνει  από φόρους πάνω από 125 εκατ. ευρώ.

Palco: H «ελληνικής καταγωγής» φανελοποιία, οι αστοχίες των Ελβετών και η αίτηση εξυγίανσης

Ακόμα και ο ισχυρός άνδρας της  Ελβετικής Horizon Capital Management , Φράνκο Σαλέρνο, σημερινός ιδιοκτήτης της εμβληματικής φανελοποιίας Palco  δεν μπόρεσε να την ορθοποδήσει οικονομικά. 

Το Σαμιώτικο κρασί… Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Γαλλία και σε όλο τον κόσμο

Τίποτα δεν είναι τυχαίο για την διεθνή αναγνώριση των Σαμιώτικων κρασιών του  Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου.   Το τρίπτυχο που προσδιορίζει την επιτυχία του σαμιώτικου κρασιού είναι το μικροκλίμα και το γεωφυσικό ανάγλυφο του νησιού, η εξαίρετη ποιότητα του προϊόντος και η αγάπη, το «μεράκι» των ανθρώπων που εμπλέκονται με αυτό.  Το Σαμιώτικο κρασί του συνεταιρισμού συνεχίζει να είναι το αγαπημένο για τους Γάλλους Προέδρους της Δημοκρατίας . Ο  Πρόεδρος Μακρόν στο  πρόσφατο ταξίδι στην Χώρα μας  και  στο  επίσημο γεύμα της   Προεδρίας της Δημοκρατίας ήπιε το Samos Grand Cru» , με χρώμα που μοιάζει με τοπάζι. Παράγεται από καλά ωριμασμένα σταφύλια της χαρακτηριστικής ποικιλίας «Άσπρο Μοσχάτο» που φύονται σε επιλεγμένα ημιορεινά αμπελοτόπια της ακριτικής Σάμου.

O Γαλλικός συνεταιρισμός Cooperl θέλει συνεργασία με την Creta Farms

Τη Γαλλία φαίνεται ότι έχει «λoκάρει» η οικογένεια Δομαζάκη της Creta Farms για να αναπτύξει τα νέα καινοτόμα προϊόντα της. Αυτό φάνηκε και από την άκρως εποικοδομητική συνάντηση που είχε προ ημερών ο Εμμανουέλ Κομό, γενικός διευθυντής της Copperl με τους αδερφούς Δομαζάκη.

O Λημνιός ευεργέτης Παντελής Μπούμπουρας δημιουργεί και Κέντρο Ελληνικού Τουρισμού στην Ουκρανία

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ουκρανία το “Ίδρυμα Μπούμπουρα” με Έλληνα ευεργέτη επί κεφαλής κ. Παντελή Μπούμπουρα, δημιούργησε για πρώτη φορά στην ιστορία της ανεξάρτητης Ουκρανίας το Κέντρο Ελληνικού Τουρισμού στην Ουκρανία στο Κίεβο.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS