Log in

Ψηφιακή σύμπραξη Algosystems - Καυκάς

Την εμπορική – ψηφιακή τους συνεργασίας ανακοίνωσαν η Algosystems και η Β. Καυκάς Α.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαύρη Λίστα

Ρεσιτάλ Κούγια

Τους ξετίναξε στο δικαστήριο.

Τον Φρουζή και τον φίλο του από την (διαφημιστική) Max Media Greece. Μιλάμε για το απόλυτο θράσος του κ. Φρουζή. Όλο το κόλπο του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος της Novartis το έστησαν μέσω των διαφημιστικών και των 23 site και εντύπων της διαπλοκής και αυτός χθες έφερε μάρτυρα του στην αγωγή του σε βάρος μας έναν φίλο του- στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας. Πραγματική πρόκληση.    

Ο μάρτυς αυτός που λέτε ξέρει ότι δεν βρέθηκαν στην Ελβετία 42 εκατομμύρια στο όνομα του φίλου του. Του το είπε ο φίλος του. Αλλά, παρά το ότι είναι φίλος του, δεν του είχε αναφέρει ποτέ για την δέσμευση του λογαριασμού του στην Ελβετία. Ούτε γνώριζε για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Ούτε για το τι έχουν γράψει για τον φίλο του η Καθημερινή και το Πρώτο Θέμα. Μεταξύ άλλων ΜΜΕ. Και φυσικά δεν ξέρει τίποτα για το ένα εκατομμύριο στις μαύρες σακούλες. Αλλά, ήξερε ότι ο φίλος του είναι... μικροφοροφυγάς.  

Και κάτι άλλο. Έπρεπε σε τέτοιες δίκες να επιτρέπεται κάμερα. Και γιατί ο κόσμος θα μάθαινε και θα καταλάβαινε πολλά για τον κάθε Φρουζή και τους φίλους του. Και γιατί θα απολάμβανε τον Κούγια στην εργασία του.  

Πόσο ανεβάσατε στην 7ετία σας στην Novartis την τιμή των αντικαρκινικών φαρμάκων, αγαπητέ Κώστα;

Ο -άκης και ο -άκις

Κάποτε τα αδέλφια αυτά.  

Μόνο στην τουαλέτα δεν πήγαιναν μαζί. Τώρα χώρισαν μέχρι και το επίθετο τους. Σε -άκης ο ένας, σε -άκις ο άλλος.

Τσικουδιά ο ένας, ρακή ο άλλος.

Τι θα κάνει η Σοφοκλίτσα

Ήρεμη η αγορά.  

Διατηρεί όλα τα σενάρια ανοικτά. Όσο παραμένει εκεί γύρω από τις 870 μονάδες. Άρα με σιγουριά δεν μπορεί να μιλήσει κανείς. Ίσως, βοηθήσει αρκετά το κλείσιμο των Παραγώγων. Για να ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Θα δούμε.

Εθνική: Μπροστάρισα

«Υπαρχηγός» της ανόδου η Eurobank. 

Τις τράπεζες τις παίζουν πολύ πονηρά όλη την εβδομάδα. Πολύ προσεκτικά.

Οι περισσότεροι τεχνικοί αναλυτές θεωρούν ότι η Εθνική θα οδηγήσει την αγορά πάνω από τις 870 μονάδες (εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί το ανοδικό σενάριο). Ίσως, για την διάσπαση της αντίστασης της (2,70) χρειαστεί μια μικρή υποχώρηση προς τις 2,55 μονάδες, ώστε να μπει νέο χρήμα που θα της επιτρέψει την νέα ανοδική κίνηση.

Αυτό που γίνεται με τον ΑΔΜΗΕ στα 2,10 με 2,14.

Μπακογιάννη: Μπροστά σου τα χάλια

Δήμαρχε, κοίτα ευθεία.

Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (κακώς την αποκαλούμε ακόμα Πλατεία Κοτζιά) μπροστά στο δημαρχιακό μέγαρο συναντάς τα χάλια της Αθήνας. Μαύρη μαυρίλα στα μάρμαρα. Περίπτερα με τσαντίρια. Κακός φωτισμός της πλατείας. Κατρουλίλα σε ορισμένα σημεία της. Και κάτι σαν φυτά και δέντρα στο κέντρο της. Μηδέν τουριστική και κυρίως πολιτιστική αξιοποίηση. Τα χάλια της Αθήνας μπροστά σου σε όλο το μεγαλείο τους.  

Τρέξε, Δήμαρχε να τα διορθώσεις. Από εκεί ξεκίνα.

κ. Τσακαλώτο: Φοβού την Σημιτοποίηση

Ανησυχεί ο κυριοσύντροφος.  

Μην μολυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την πασοκοποίηση. Αν δεν ανησυχούσε θα ήταν αφελής ή ανιστόρητος υποστήριξε στην τελευταία συνέντευξη του. Μάλιστα. Ας βγούμε λίγο από αριστερά στον άτυπο επικεφαλής της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ (δανείζομαι τον όρο από τα πιο ειδικά σε αυτά τα θέματα ΜΜΕ).  

Αγαπητέ Ευκλείδη, κυβερνήσατε τεσσεράμισι χρόνια εφαρμόζοντας μια πολιτική την οποία δεν την πιστεύατε. Τέσσερα χρόνια ήσουν ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της αριστερής κυβέρνησης και τέσσερα χρόνια δεν κάνατε καμία δομική αλλαγή πουθενά. Ούτε μια διοίκηση τράπεζας δεν αλλάξατε και αφήσατε τον στρατό του Στουρνάρα να υπονομεύει εσάς και την χώρα. Τα capital controls τα κατήργησαν μόλις βγήκε ο δικός τους. Το παλιό παραγωγικό μοντέλο της χώρας το αφήσατε απείραχτο. Η... νεοφιλελευθεροποίηση της δομής του Κράτους με τις ανεξάρτητες αρχές (οι οποίες στην πραγματικότητα μόνο ανεξάρτητες δεν είναι) δεν σας ανησύχησε καθόλου και έτσι χάθηκε η "πρώτη φορά αριστερά" ανάμεσα στους Κυριτσάκηδες και στην γραφειοκρατία.  

Όταν αφήνεις τον Λάτση να σε "χορεύει" τέσσερα χρόνια στο "Ελληνικό", τότε την σημιτοποίηση ολίγον τι την έχεις υποστεί. Οπότε, προς τι ο φόβος της πασοκοποίησης; Για να μην αλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι προοδευτικοί;  

Singular Logic: Πόσο (πάει) το κούρεμα;

Το μεγάλο μυστικό του deal.  

Σε κάθε παρόμοια περίπτωση, πριν πανηγυρίζετε για την σωτηρία μιας επιχείρησης, αυτό που πρέπει να σας ενδιαφέρει και να μας ενδιαφέρει όλους στην αγορά είναι το πόσο πάει το κούρεμα. Διότι αν είναι την Singular Logic να την αποκτήσει ο Θεόφιλος Πριόβολος, χαρίζοντας του οι τραπεζίτες π.χ. τα 50 από τα 60 εκατομμύρια που οφείλει η εταιρεία στις τράπεζες για να πάρουν τα υπόλοιπα σε βάθος πενταετίας και βλέπουμε, τότε οι μόνοι που μπορούν να πανηγυρίζουν είναι ο Πριόβολος και οι τραπεζίτες. Ο ένας γιατί αγοράζει φθηνά ένα μαγαζί γωνία και οι άλλοι διότι ξεφορτώνονται από πάνω τους ένα πρόβλημα.

Ας δούμε τώρα το δεύτερο δεδομένο.

Τα μετρητά του Πριόβολου

Αν ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Το πιο πιθανό είναι η Liknoss να τα καταφέρει πολύ καλύτερα από τις διοικήσεις που εμπιστεύτηκε η ηγεσία της MIG στην θυγατρική της. Η Liknoss, ελβετική εταιρεία του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου, μπήκε στην ελληνική αγορά εξαγοράζοντας την εταιρεία Forth – crs, θυγατρική της Fοrthnet, και την μετονόμασε σε CRS Liknoss. Η εταιρεία ασχολείται με το ticketing.

Να δούμε πόσα μετρητά θα "χώσει" για την εξαγορά.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS