Log in

ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Συμμετέχει στην τηλεκατάρτιση για επιστήμονες

To Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου 2, Alfa Studies, ανακοινώνει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης που ανακοινώθηκε στις 30 Μαρτίου από τους αρμόδιους υπουργούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μαύρη Λίστα

Παπαστράτος, Goldair: Ο εμπαιγμός...

...Της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται από τις πολυεθνικές.

Εθελοντές, καλοί άνθρωποι, προσφορές των 100 χιλιάδων ευρώ, αναπνευστήρες, μάσκες κ.ά. Τώρα θυμήθηκαν το ΕΣΥ και την Υγεία των πολιτών. Γιατί όλα αυτά;

Διότι ο θηριώδης καθεστωτικός επικοινωνιακός μηχανισμός βάζει σε κάθε σπίτι το πόσο καλή είναι η κάθε εταιρεία που χάρισε π.χ. πέντε αναπνευστήρες, 1.000 μάσκες και δύο χιλιάδες ζευγάρια γάντια. Και δώστου δελτία τύπου. Και δώστου δηλώσεις του κάθε Χαρπαντίδη και του κάθε manager για το πόσο ευαίσθητες είναι οι εταιρείες αυτές και πόσο βοηθούν το κοινωνικό σύνολο και ιδιαιτέρως τις ευπαθείς ομάδες. Βεβαίως, όταν έκοβε ο Μητσοτάκης τους φόρους που πλήρωναν στο ελληνικό κράτος, πανηγύριζαν. Δεν σκέφτονταν ότι έτσι το ταμείο δεν διαθέτει λεφτά να διορίσει ο Κικίλιας γιατρούς (πάνω από 6.500 χιλιάδες είναι οι κενές οργανικές θέσεις τους στο ΕΣΥ).

Ορισμένες εταιρείες όμως είναι προκλητικές. Σαν την Goldair. Η οποία ανέστειλε την σύμβαση εργασίας ή δεν την ανανέωσε σε 2.500 εργαζόμενους της και την επομένη έτρεχε να διαφημίζει ότι έκανε δωρεά στο ΕΣΥ.

Φιλάνθρωποι. Το χειρότερο είδος ανθρώπου.

Praktiker: Ανέστειλε την επιτροπή υγείας

Θα το διαβάσετε αυτό πουθενά αλλού;

Μια τέτοια προκλητική εταιρεία αποτελεί η επίσης η Praktiker. Δεν ξέρω αν στην Γερμανία οι πολυεθνικές και οι επιχειρήσεις γενικότερα ακολουθούν σήμερα τέτοιες πολιτικές έναντι των εργαζόμενων τους. Δεν το πιστεύω. Διάβασα, όμως, χθες στο ρεπορτάζ του Βασίλη Αγγελόπουλου στην fmvoice.gr ότι η Praktiker εν μέσω του φονικού κορονοϊού αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των επιτροπών υγείας και ασφάλειας των υπαλλήλων της. Το ρεπορτάζ δεν διαψεύστηκε από την εταιρεία.

Δεν φτάνει που η απληστία της, κόντρα στο γενικευμένο «Μένουμε σπίτι», την οδήγησε στην απόφαση να διατηρεί πολλά καταστήματα ανοικτά με... προσωπικό ασφαλείας (καλά τα ευαίσθητα κανάλια που μας γανώνουν το μυαλό καθημερινώς με την «ατομική ευθύνη» γιατί δεν το κάνουν θέμα αυτό;), δεν φτάνουν όλα τα άλλα. Ανακοίνωσε σε συνδικαλιστικούς φορείς ότι λόγω κορονοϊού... έχει ανασταλεί η λειτουργία- συνδικαλιστική δράση του Σωματείου της αλυσίδας. Από τα άγραφα, έτσι; Αποφάσισε η Praktiker την κατάργηση του συνδικαλισμού στην χώρα μας...

Τα γράφω για να ξέρετε όταν θα βγείτε από το σπίτι που δεν πρέπει να ψωνίζετε!!!

Σοφοκλίτσα: Οι τράπεζες πάντα το πρόβλημα

Όπως ακριβώς.  

Το είχε πει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος στην συνέντευξή του στην «Finance& Markets Voice» την περασμένη Πέμπτη. «Οι τράπεζες είναι πάντα το πρόβλημα». Αυτό ισχύει και για το ταμπλό.

Πήγε κάπως να ανέβει χθες η αγορά και οι τράπεζες της έκοψαν την φόρα. Μην σας ξεγελά το χθεσινό κλείσιμο. Δικαιώνοντας σε πρώτη φάση την χθεσινή τεχνική ανάλυση του Χρ. Χριστόπουλου στην fmvoice.gr που έλεγε ότι «οδηγείται σε αποτυχία η ανοδική προσπάθεια».

Οι τράπεζες οδηγούν την Σοφοκλίτσα σε νέα πτώση.

Κορονοϊός: Οι γουναράδες και οι προσκυνητές

Βεβαίως, δεν φταίνε αυτοί.

Ο ΕΟΔΥ ευθύνεται. Ο... αναζητούμενος Αρκουμανέας, για τον οποίο δεν μας λέει που κρύβεται, ούτε ο «κακός» Χαρδαλιάς με το βαρύ και ασήκωτο ύφος, ούτε ο Τσιόδρας (ο καλός της ιστορίας). Τον οικονομολόγο Αρκουμενέα ο Κικίλιας τον διόρισε επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Ο Κικίλιας που μας μιλούσε για την «θωρακισμένη χώρα» η οποία δεν κινδυνεύει από την πανδημία. Ο Αρκουμανέας που για να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες ανέβαζε βίντεο στο youtube με την γυναίκα του να μαγειρεύει και τα... χαλαρωτικά τραγουδάκια να παίζουν σε αυτό.

Γιατί έχουμε 6 νεκρούς στην Καστοριά; Διότι όταν γύρισαν οι γουναράδες από την έκθεση του Μιλάνου (είχε ήδη... μπουκάρει ο νέος κορονοϊός στην Ιταλία) κανείς δεν τους έκανε τεστ κορονοϊού. Ούτε τους έθεσε σε καραντίνα.

Γιατί πέθαναν άλλοι τόσοι στην Δυτική Ελλάδα από τους προσκυνητές στους Άγιους Τόπους; Διότι όταν οι γιατροί της Αμαλιάδας ενημέρωναν τον ΕΟΔΥ για τα ύποπτα κρούσματα (την ώρα που γύριζε από το Ισραήλ το γκρουπ), οι αξιωματούχοι του ΕΟΔΥ τους έλεγαν αντιμετωπίστε το σαν μια απλή ίωση. Το Ισραήλ δεν έχει κορονοϊό.

Το 1/4 των νεκρών στην Ελλάδα από την ολιγωρία των αρχών προέρχεται. 

Υ.Γ. Αλήθεια. Ο Κικίλιας γιατί μόνο τον όμιλο Μυτιληναίου ευχαρίστησε για την δωρεά του στο ΕΣΥ; Τόσοι άλλοι όμιλοι έκαναν ανάλογες προσφορές. Γιατί δεν τους ευχαρίστησε;

Επιχειρηματίες: Ο Μεγάλου τι σας ετοιμάζει

Αγαπητοί επιχειρηματίες.

Διαβάστε στην σημερινή εφημερίδα μας, που κυκλοφορεί σε περίπτερα και σούπερ μάρκετ, τι σας ετοιμάζει ο Μεγάλου. Μεγάλο χουνέρι. Και προσέξτε. Για τα ενήμερα δάνεια. Όχι τα κόκκινα.

Κατά τα άλλα βεβαίως ο κύριος Χρήστος προσφέρει το 50% του παχυλού μισθού του για ένα δίμηνο στον ειδικό λογαριασμό για την πανδημία. Και φυσικά όλα τα τραπεζοκρατούμενα media θα τον αποθεώσουν.

Για τα 12 και τα 5 δισ. δεν θα πουν κουβέντα.

Η αγορά είναι για κάτω

Παραλογισμός της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η απαγόρευση του short shelling δεν εξυπηρετεί την αγορά ούτε την «υγιή κερδοσκοπία». Η αγορά είναι για κάτω. Θεμελιωδώς και τεχνικώς.

Θα επανέλθω άμεσα γιατί το λάθος είναι μεγάλο και το θέμα σημαντικό. Σήμερα περιορίζομαι σε ένα στοιχείο της γεωπολιτικής ανάλυσης.

Η Ιταλία δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια περίπτωση, να υποχωρήσει στην αντιπαράθεσή της με την Γερμανία για το ευρωομόλογο. Στην πραγματικότητα η σύγκρουση έρχεται και αφορά συνολικά την αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επομένη της φονικής πανδημίας. Αν υποχωρήσει και τώρα το ιταλικό πολιτικοοικονομικό σύστημα, ο ιταλικός λαός θα πέσει να τους φάει. Σαν τον Μουσολίνι στην πιάτσα ντι Φοντάνα θα τους κρεμάσει. Οπότε δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση της Ρώμης.

Τι σημαίνει αυτό για τα χρηματιστήρια και τις άλλες αγορές; Αίμα...

Μας την έπεσαν αναγνώστες...

...Για την Απαλαγάκη!!!

Ω, ναι. Μάλλον, καινούργιοι αναγνώστες μας θα είναι. Ή για κάποιο λόγο μπερδεύτηκαν.

Τους απαντώ για λογαριασμό του site. Εμείς, δεν είπαμε αυτά που ισχυρίστηκε η γενική γραμματέας της Ένωσης Τραπεζών για τις ουρές στις τράπεζες. Ούτε τα υιοθετήσαμε. Εμείς δημοσιεύσαμε αυτούσια αυτά που είπε η κυρία. Μέσο ενημέρωσης είμαστε και αυτή είναι δουλειά μας.

Όπως μάλιστα θα έχετε δει εμείς δημοσιεύουμε όλες τις ειδήσεις. Ακόμα και όσες δεν μας αρέσουν. Παρουσιάζουμε όλες τις απόψεις. Ακόμα και αυτές με τις οποίες διαφωνούμε.

Συμφωνούμε δε σε αυτό με τους αναγνώστες μας. Η κυρία Απαλαγάκη τα βλέπει όλα εύκολα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Συναλλαγές οι οποίες δεν πραγματοποιούνται ομαλά, χωρίς την ευθύνη των πελατών των τραπεζών. Ενώ κοστίζουν κι από πάνω στην τσέπη τους.

Για το θέμα των προμηθειών θα μιλήσει ποτέ η Ένωση των τραπεζών;

«Μένουμε... μάσα»

Ή μάλλον πιο σωστά: «Επιστρέψαμε» στην μάσα.

Συνέταιροι στις ζημιές, ηλίθιοι Έλληνες ο νεοφιλελευθερισμός του Μητσοτάκη είναι, μόνοι στα κέρδη. Κέρδη για τους άλλους. Τους χορηγούς του 40%!!!

Καραντίνα στα σπίτια σας εσείς. Με τις ληγμένες μάσκες εσείς. Χωρίς τα τεστ κορονοϊού. Αυτά που προτείνει ο Μόσιαλος τον οποίο διόρισε ο ίδιος ο Μητσοτάκης εκπρόσωπο της Ελλάδος στους διεθνείς οργανισμούς Υγείας. Και με τον φόβο. Αλλά, χωρίς την ενημέρωση και την γνώση.

Για το πάρτι που ξεκίνησε. Όπως ακριβώς το είχε προβλέψει- γράψει η έντυπη FMVoice στις 27 Φεβρουαρίου!

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS