Log in

Οι Μαρινόπουλοι και το νέο δάνειο της Φαμάρ (upd)

Ανενόχλητη συνεχίζει τις μπίζνες της στο χώρο του φαρμάκου η οικογένεια Μαρινόπουλου. Παρά το φέσι του 1, 3 δισ. ευρώ στην αγορά του Λιανεμπορίου, οι τράπεζες συνεχίζουν να δανείζουν τους γνωστούς επιχειρηματίες ακόμη και σήμερα.

Γράφει ο: 

Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της fmvoice.gr, η φαρμακοβιομηχανία Φαμάρ με συνοπτικές διαδικασίες πήρε πριν ένα μήνα τραπεζικό δάνειο 10 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό αναμένεται να χρησιμοποιήσει η εταιρία ως κεφάλαιο για νέα εξαγορά στο εξωτερικό. Πάντως, η γνωστή Φαρμακοβιομηχανία θα συνεχίσει να αγοράζει γνωστά brand του εξωτερικό και το 2017.

Η οικογένεια Μαρινόπουλου θέλει να προχωρήσει η εξαγορά του Pointe- Claire της Bayer στο Κεμπέκ. Το εν λόγω deal αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της Φαμάρ για επέκτασή της στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής.

Ποια είναι η ΦΑΜΑΡ

Μετά την αποτυχία τους ως Λιανέμποροι η οικογένεια Μαρινόπουλου έχουν βρει επιχειρηματικό αποκούμπι στην Φαμάρ ΑΒΕ. Είναι η μοναδική εταιρία που έχει θετικό πρόσημο με παρουσία σε πολλές χώρες της Ευρώπης και με κύρος αδιαμφισβήτητο.

Μια πολυεθνική εταιρία με πάνω από 4 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι απασχολεί περίπου 3.000 εργαζόμενους ενώ στα μέσα Αυγούστου του 2016 μετά δηλαδή την κίνηση που έκανε στο Επιμελητήριο Παρισίων ανακοίνωνε τη συμφωνία εξαγοράς των εγκαταστάσεων της Roche στο Λεγκανές της Μαδρίτης.

Η Famar αναλαμβάνει την τροφοδοσία της γαλλικής εταιρείας με τα προϊόντα που παράγονται ήδη από τη συγκεκριμένη μονάδα. Η Famar δραστηριοποιείται στην Ισπανία από το 2011, όταν είχε εξαγοράσει εργοστάσιο της Sanofi στο Αλκορκόν (Μαδρίτη), έναντι 70 εκατ. ευρώ.

Πάντως οι ισορροπίες στο διοικητικό συμβούλιο της ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ (ελληνικής θυγατρικής του ομίλου) έχει αλλάξει μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων της φαρμακοβιομηχανίας στις 28/12/2015.

Έτσι πλέον απαρτίζεται από τους κ.κ. Στέφανο Ι. Μαρινόπουλο, Παναγιώτη Δ. Μαρινόπουλο, Παναγιώτη Ι. Μαρινόπουλο, Ρέγγη Κωνσταντίνο και Kalopissis Catherine. Στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της παρουσία είχε και η οικογένεια του Λεωνίδα Μαρινόπουλου.

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση εργαζομένων-διοίκησης

Χωρίς καμία δέσμευση από την πλευρά της "Μαρινόπουλος" για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου έληξε χθες η συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρείας.

«Αυτό που μας έγινε απολύτως σαφές από μεριάς της εργοδοσίας είναι ότι τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν τελειώσει, και όλα, συμπεριλαμβανομένης και της μισθοδοσίας, εξαρτώνται από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του Σωματείο Εργαζομένων της Μαρινόπουλος.

Από τη μεριά του Σωματείου μεταφέρθηκε στη διοίκηση της εταιρείας με κατηγορηματικό τρόπο «η εντονότατη ανησυχία όλων των εργαζομένων καθώς και η αποφασιστικότητα τους να αγωνισθούν με όλα τα μέσα, συσπειρωμένοι όσο ποτέ άλλοτε γύρω από το Σωματείο τους και την Διοίκησή του, προκειμένου να διασφαλίσουν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους, όπως αυτά συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία της 1ης Ιουλίου 2016».

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, η Διοίκηση του Σωματείου «θεωρεί απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στον Μαρινόπουλο οι διάφοροι εμπλεκόμενοι φορείς, και αν μη τι άλλο τον θεωρεί προκλητικό και επικίνδυνο. Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που διακυβεύονται τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας, να στήνεται στην πλάτη τους ολόκληρο επικοινωνιακό παιγνίδι και να προσπαθούν να γείρουν την πλάστιγγα ανάλογα με το ποια μεγάλα συμφέροντα θέλει να εξυπηρετήσει κάθε φορά ο καθένας. Όλοι είδαμε ποιους πραγματικά εξυπηρετεί και ποιους όχι αυτή η εκκρεμότητα».

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους, «να κλείσουν τα αυτιά τους στις διάφορες κατευθυνόμενες σειρήνες και τα προβοκατόρικα παπαγαλάκια, με όποια ενδυμασία κάθε φορά αυτά παρουσιάζονται και ενωμένοι, συσπειρωμένοι και αγωνιστικά προσανατολισμένοι γύρω από το πανελλαδικό Σωματείο τους, μοναδικό άλλωστε εκφραστή των συμφερόντων τους όπως οι ίδιοι εδώ και δεκαετίες το έχουν αναδείξει, να συνεχίσουν να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο».