Log in

APIVITA: Η καινοτομία και το deal με την ισπανική PUIG που κλείνει τον Ιούνιο

Κλείνει στις 16η Ιουνίου οριστικά το megadeal της Apivita με την γνωστή Ισπανική  Puig. Αυτό ανακοίνωσε χθες η διοίκηση της Apivita  στο περιθώριο της εκδήλωσης της παγκόσμιας εβδομάδας καινοτομίας (16-21 Απριλίου), όπου και παρουσίασε την ερευνητική της δραστηριότητα στο HORIZON 2020.Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ, απόφαση που ενδέχεται να ληφθεί κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου 2017. 

Γράφει ο: 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως στις αρχές Μαρτίου επιβεβαιώθηκε το deal το οποίο προβλέπει ότι οι Ισπανοί θα αποκτήσουν ποσοστό στην Apivita μέσω αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου -από την οποία θα παραιτηθούν οι παλαιοί μέτοχοι-, με σκοπό να αποκτήσουν ποσοστό άνω του 51%. Η οικογένεια Κουτσιανά (ιδρυτές και μέτοχοι του 80% της Apivita) θα διατηρήσουν την καταστατική μειοψηφία, ποσοστό δηλαδή άνω του 33%. Ο δε Νίκος Κουτσιανάς θα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Apivita. 

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της εταιρίας Νίκος Κουτσιανάς, υπογράμμισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η καινοτομία για την APIVITA δεν είναι μόνο τα ερευνητικά προγράμματα, είναι η όλη λογική που αναπτύχθηκε. Με σύμμαχο την καινοτομία έχει σήμερα παρουσία σε 15 χώρες ενώ ο τζίρος της αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ. Κομβικό χρονικό σημείο για το deal Apivita - Puig είναι η 16η Ιουνίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί να συνέλθει το διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των νέων επενδυτών της ελληνικής εταιρείας.».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής ο υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κ. Φωτάκης ανέφερε ότι την σημερινή εποχή της κρίσης, το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι καταρχήν η κοινωνία να σταθεί όρθια με όρους αξιοπρέπειας και στη συνέχεια να δημιουργηθούν προοπτικές για την επόμενη ημέρα. Στην προσπάθεια αυτή έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, ειδικότερα στον χώρο της έρευνας και καινοτομίας. Πρωτοβουλίες που για πρώτη φορά λαμβάνονται στη χώρα με τρόπο συγκροτημένο ώστε να στηριχθούν οι άνθρωποι της έρευνας, το εξαιρετικό επιστημονική δυναμικό που διαθέτει η χώρα και υφίσται μεγάλες πιέσεις που εκφράζονται συχνά με φυγή στο εξωτερικό. 

Η APIVITA, από την ίδρυσή της, επενδύει σταθερά στην έρευνα των μελισσοκομικών προϊόντων και των βοτάνων της ελληνικής φύσης. Αναπτύσσει φόρμουλες και καινοτομίες με στόχο να μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα των δραστικών συστατικών στις συνθέσεις των φυσικών προϊόντων της.

Σήμερα, 38 χρόνια από την ίδρυσή της, έχοντας κατακτήσει μοναδική τεχνογνωσία, η δραστηριότητα της APIVITA στον τομέα της έρευνας σταθερά πρωταγωνιστεί  στις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της σύγχρονης κοσμητολογίας. Η πατενταρισμένη μέθοδος εκχύλισης της πρόπολης βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί», που διοργανώνει ο ΣΕΒ και η Eurobank. 

Η εταιρία συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα συνολικού ύψους πάνω από 16 εκατ. ευρώ. Συνεργάζεται με 74 ακαδημαϊκούς φορείς και πανεπιστήμια από 23 χώρες του κόσμου (Κίνα, Ισραήλ, Ταϊλάνδη, Ευρώπη και φυσικά Ελλάδα). Η ανάδειξη της μοναδικότητας της ελληνικής βιοποικιλότητας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εταιρείας, πραγματοποιώντας επιστημονικές ανακαλύψεις και δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά και συνέδρια. Η APIVITA συμμετέχει σε τρία νέα προγράμματα, στο Πλαίσιο της ΕΕ «Horizon 2020».