Log in

Χάρης Μπρουμίδης: Τα καινοτόμα προϊόντα της Vodafone, η συνδρομητική και η απάντηση στον ΟΤΕ

Στην χθεσινή βραδινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της  Vodafone Χάρης Μπρουμίδης αναφέρθηκε στα καινοτόμα προϊόντα της εταιρίας, στην συνδρομητική τηλεόραση αλλά έδωσε και την δική του ερμηνεία για τις πρόσφατες καταγγελίες Τσαμάζ για την συμπεριφορά της ΕΕΤΤ.

Γράφει ο: 

Συγκεκριμένα , σύμφωνα  με το business plan της εταιρίας   προωθείτε  το δίκτυο που φέρνει  την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι με πολλαπλάσιες ταχύτητες (μέχρι 1 Gbps) .Επίσης, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018  θα δημιουργηθεί η νέα τηλεοπτικής πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν το Vodafone TV ακόμα και αν δεν βρίσκονται στο δίκτυο της Vodafone.

Ο  επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος  αναφερόμενος στην αγορά των τηλεπικοινωνιών εμφανίστηκε, αισιόδοξος γιατί, όπως είπε, έπειτα από οκτώ χρόνια, για πρώτη φορά το τρίτο τρίμηνο του 2017 ήταν θετικό για την αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η εταιρεία κινήθηκε στο πρώτο εξάμηνο (Μάρτιος – Σεπτέμβριος) της τρέχουσας χρήσης (που λήγει τον Μάρτιο του 2018) υψηλότερα από τους ρυθμούς της αγοράς καθώς κατέγραψε κύκλο εργασιών 440 εκατ. ευρώ, έναν ισχυρό ρυθμό αύξησης των εσόδων από υπηρεσίες (4,6%), διεύρυνση της πελατειακής βάσης στη σταθερή (643.000 πελάτες) και εντυπωσιακή άνοδο της κατανάλωσης data στο δεύτερο τρίμηνο, η οποία ξεπέρασε τα 12 χιλιάδες Terrabytes (TB).

Ο Χάρης Μπρουμίδης  αναφερόμενος  στο σχεδίο της Vodafone για την ανάπτυξη δικτύων Νέας Γενιάς είπε τα εξής:  «  Η εταιρεία μας  έχει δεσμευθεί για την πρώτη μεγάλης κλίμακας υλοποίηση δικτύων FTTH στην Ελλάδα, η οποία έχει υποβληθεί και εγκριθεί ως επενδυτικό πλάνο από την ΕΕΤΤ στο πλαίσιο του κανονισμού Vectoring/NGA και αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας για επενδύσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ έως το 2020.

Η πρώτη περιοχή, στην οποία θα ολοκληρωθεί δίκτυο FTTH σε μεγάλη κλίμακα, είναι ο Βύρωνας, όπου θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε πραγματικές συνθήκες, η πρόσβαση και ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, καθώς και η κάθετη υλοποίηση στα κτήρια, μέχρι το σπίτι του τελικού χρήστη».

Συνδρομητική

Ο Χάρης Μπρουμίδης αναφερόμενος  στην συνδρομητική τηλεόραση τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής : «Οι εμπορικές και τεχνολογικές εξελίξεις ενδυναμώνουν τη Vodafone ως πάροχο συνολικών υπηρεσιών ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Ήδη, το Vodafone TV διαθέτει τον μεγαλύτερο On Demand κατάλογο στην Ελλάδα, ενώ η πρόοδος της ευρυζωνικότητας και η υλοποίηση των δικτύων νέας γενιάς θα έχουν καταλυτική επίδραση στην περαιτέρω εξάπλωση της συνδρομητικής IPTV.

Τους επόμενους μήνες η Vodafone θα εγκαινιάσει μία νέα τηλεοπτική πλατφόρμα, η οποία θα δώσει καινούριες δυνατότητες στο Vodafone TV, καθώς θα έχει χαρακτήρα over-the-top (OTT), θα παρέχει τηλεοπτικές υπηρεσίες ανεξαρτήτως δικτύων και συσκευών και θα προσφέρει ευελιξία, σύγχρονες τεχνολογίες και περιεχόμενο που συναρπάζει».

Η απάντηση  στον ΟΤΕ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδος όταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ και τις  σκληρές καταγγελίες κατά της ΕΕΤΤ  σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής :

«H ελληνική αγορά αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις που επηρεάζουν τον ανταγωνισμό, τις δυνατότητες των καταναλωτών και τις επενδύσεις.Η ρύθμιση και η έγκαιρη (προληπτική και μη) παρέμβαση είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική λειτουργία της αγοράς και την υλοποίηση επενδύσεων, και τη διασφάλιση ότι δεν υφίστανται διακρίσεις στην πρόσβαση και στη συμπεριφορά στη χονδρική αγορά, οι οποίες θα προκαλούσαν στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό».