Log in

Ναυπηγεία Σύρου: Η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΦΚΑ και η 7μήνη καθυστέρηση για το σχέδιο διάσωσης

Καθοριστική θα είναι η σημερινή συνεδρίαση του ΕΦΚΑ για την διάσωση και την έγκριση του σχεδίου διάσωσης του Νεωρίου Σύρου. Συγκεκριμένα, εκτός απροόπτου το Δ. Σ θα αποφασίσει για τις λεπτομέρειες για στη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ που οφείλει η επιχείρηση σε έως 280 δόσεις.

Γράφει ο: 

Την περασμένη Πέμπτη είχε προηγηθεί συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη, όπου τα μέλη του ζήτησαν κάποιες μέρες προθεσμία για να εξετάσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου, προτού λάβουν την τελική απόφασή τους.

Υπενθυμίζεται πως η έγκριση του διοικητικού συμβούλιου του ΕΦΚΑ επί του σχεδίου εξυγίανσης είναι το τελευταίο βήμα μιας μακράς πορείας, για να προχωρήσει η διαδικασία διάσωσης του Νεωρίου Σύρου βάση του άρθρου 106δ του πτωχευτικού κώδικα (στα πρότυπα της διάσωσης του Μαρινόπουλου).

Πάντως ο υποψήφιος επενδυτής, η αμερικάνικη Onex Shipyards κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα» και αγωνιά για την 7μήνη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έγκριση του ΕΦΚΑ παρότι υπάρχει δέσμευση του υπουργού Εργασίας, τονίζοντας πως όλοι οι υπόλοιποι πιστωτές που εμπλέκονται έχουν ήδη ανάψει το «πράσινο φως» ενώ υπάρχει και η κυβερνητική βούληση να προχωρήσει το θέμα το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα ο νυν ιδιοκτήτης των ναυπηγείων, Νίκος Ταβουλάρης και ο Πάνος Ξενοκώστας, επικεφαλής της Onex υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση ότι θα εργαστούν για να προχωρήσει η επένδυση, σηματοδοτώντας την αλλαγή σελίδα στην επιχείρηση.

Όσοι , πάντως,παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση και περισσότερο ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόλας επιθυμούν να υπάρξει τελική απόφαση από τον ΕΦΚΑ και να μην χρειαστεί νέα συνεδρίαση, – οι εισηγήσεις είναι όλες θετικές- καθώς όπως λένε επιδιώκουν να καταθέσουν την αίτηση εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο Σύρου πριν τις 31 Ιουλίου, ώστε να εξασφαλίσουν δικάσιμο μέσα στο Φθινόπωρο.

Το business plan

Το τελικό σχέδιο ανάπτυξης της ΟΝΕΧ για το "Νεώριο Σύρου", προβλέπει αξιοποίηση της υφιστάμενης δυναμικότητας των εγκαταστάσεων των ναυπηγείων. Επέκταση των δραστηριοτήτων με την παροχή πρόσθετων παρεχόμενων υπηρεσιών όπως υπηρεσίες Mega Yachting, επισκευή και κατασκευή πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου και αερίου, μετατροπή πλοίων σε πλοία πράσινης τεχνολογίας (LNG), υπογραφή νέων συμβάσεων επισκευής και κατασκευής εμπορικών πλοίων, κατασκευή και επισκευή των ναυτικών πλατφορμών του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο επενδυτής εκτιμά την επίτευξη μεριδίου αγοράς της τάξης του 2,8% στα εμπορικά πλοία, ήτοι 120-140 πλοία ετησίως, 0,2- 2,8% στα σκάφη αναψυχής (Mega Yachts) και 0,83-1% στις πλατφόρμες εξόρυξης.

Επίσης, βελτίωση του περιθωρίου κέρδους από την καθετοποίηση των δραστηριοτήτων του επενδυτή, επανατοποθέτηση και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των Ναυπηγείων Σύρου στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού και η αύξηση του κύκλου εργασιών με σκοπό τη βελτίωση της ρευστότητας.

Με βάση τα παραπάνω, η διοίκηση της Νέας Εταιρίας αναμένει τη σημαντική σταδιακή βελτίωση του κύκλου εργασιών και των περιθωρίων κέρδους, και την επαναφορά των λειτουργικών αποτελεσμάτων σε θετικά επίπεδα από το πρώτο έτος πλήρους λειτουργίας της.

Σε ότι αφορά την πορεία του τζίρου από 15,1 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος εξυγίανσης εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 39,9 εκατ. ευρώ το όγδοο και στα 51,6 εκατ. ευρώ το 25ο έτος. Αναφορικά με τα καθαρά αποτελέσματα τα οποία από ζημιές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος εκτιμάται ότι θα περάσουν σε θετικό πρόσημο στο δεύτερο έτος, ήτοι 524.908 εκατ. ευρώ για να ανέλθουν στα 3,1 εκατ. ευρώ το 25ο έτος. Παράλληλα, ο επενδυτής εκτιμά ότι η Νέα Εταιρία θα επιτύχει θετικά κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) της τάξης του 1 εκατ. ευρώ το πρώτο έτος τα οποία θα αυξηθούν σε περίπου 6 εκατ. ευρώ το 25ο έτος.