Log in

Grecotel: Ολοκλήρωσε επενδύσεις 42 εκατ. ευρώ δημιουργώντας 630 νέες θέσεις εργασίας

Επενδυτικό πρόγραμμα, που υπερβαίνει τα 42 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τη ριζική ανακαίνιση πέντε πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, ολοκλήρωσε ο Όμιλος Grecotel το 2018, δημιουργώντας 630 νέες θέσεις εργασίας.

Σήμερα, ο όμιλος αριθμεί συνολικά 6.100 εργαζόμενους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Όμιλος Grecotel προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση πέντε ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε τέσσερις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με εκ βάθρων αναβάθμιση 780 νέου τύπου δωματίων, ο εκσυγχρονισμός-επέκταση 40 χώρων εστίασης, που τις γεύσεις τους υπογράφουν διακεκριμένοι σεφ και η αναδιαμόρφωση 155 στρεμμάτων υπαίθριων υποδομών.

Πρόκειται για τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα Corfu Imperial, Daphnila Bay Dassia, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach), Pella Beach και Rhodos Royal.
Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του φετινού επενδυτικού προγράμματος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Grecotel κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη τόνισε ότι: «Το πλάνο ανακαίνισης των ξενοδοχείων του Ομίλου είναι συνεχές. Αποτελεί παρακαταθήκη και προπομπό δημιουργίας μονάδων “τρίτης γενιάς” στην Ελλάδα, οι οποίες αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, θωρακίζοντάς την απέναντι στον ανταγωνισμό».

Όπως υπογράμμισε η κα Δασκαλαντωνάκη, ο Όμιλος Grecotel αναμένει μεσοσταθμική άνοδο ποσοστού 7% στις διανυκτερεύσεις και ποσοστιαία αύξηση του τζίρου του κατά 9% για το 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οικονομικό έτος και κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τη Ρωσική τουριστική αγορά, επενδύοντας ταυτόχρονα στο άνοιγμα νέων αγορών.

Στα άμεσα σχέδια του Ομίλου εντάσσεται η εφαρμογή νέου επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει επόμενο κύκλο ριζικής αναβάθμισης συγκροτημάτων της αλυσίδας, εν όψει της τουριστικής σεζόν 2019.

Οι επενδυτικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις εξής παρεμβάσεις:

Κέρκυρα

Την πλήρη αναβάθμιση του προορισμού Kommeno Peninsula μέσω της «αναγέννησης» των Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort και του Daphnila Bay Dassia LUX ME. Υλοποιήθηκαν οι ριζικές ανακαινίσεις 174 δωματίων, σουιτών και βιλών και η αναδιαμόρφωση χώρων έκτασης 30 στρεμμάτων. Η αναβάθμιση των μονάδων είναι εμπνευσμένη από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα. Επίσης στο συγκρότημα δεσπόζει πλέον το νέο εμβληματικό διώροφο spa με εσωτερική πισίνα και υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Η Grecotel στην Κέρκυρα προσφέρει την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία, αφού στα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα της (συμπεριλαμβανομένου του Eva Palace) στο Κομμένο, διαθέτει 26 συνολικά εστιατόρια και μπαρ που ενώνουν χώρους, γεύσεις και ανθρώπους.

Αχαΐα

Σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο αποτελεί πλέον το Casa Marron. Το νέο 5άστερο του Ομίλου, που «γεννήθηκε» μέσα από την επέκταση και ολοκληρωτική ανακαίνιση του πρώην Lakopetra Beach (το οποίο αποκτήθηκε από τον όμιλο το 1997), αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυση στην Αχαΐα. Ανακαινίσθηκαν εξολοκλήρου 200 δωμάτια εν συνόλω, το συγκρότημα εμπλουτίστηκε με 10 εστιατόρια και μπαρ, ενώ πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων σε 67 στρέμματα.

Χαλκιδική

Ο Όμιλος προσέδωσε ξεχωριστή πινελιά στον τουριστικό καμβά της Χαλκιδικής μέσω της ριζικής αναβάθμισης του Pella Beach. Με τη σφραγίδα της Grecotel η μονάδα προχώρησε φέτος στην ανακαίνιση και εμπλουτισμό 168 δωματίων και 14 bungalows, ενισχύοντας το προσφερόμενο προϊόν της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται: η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκευή 2 επιπλέον πισινών, η δημιουργία ισχυρής γευστικής πρότασης με νέο κεντρικό εστιατόριο, νέο Lounge Bar που προσφέρει απολαυστικά κοκτέιλ, καθώς και Beach Τaverna και Beach-Pool Bar.

Ρόδος

Η εκ βάθρων ανακαίνιση του Rhodos Royal στην Καλλιθέα της Ρόδου δημιουργεί νέα δεδομένα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης αφορά τα 320 δωμάτια-σουίτες, καθώς και τα bungalows. To νέο Grecotel Rhodos Royal αποτελεί το απόλυτο δυναμικό resort, έμπλεο υδάτινων επιφανειών, με πισίνες συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ.. Παράλληλα πρόκειται για έναν παράδεισο γεύσεων με 8 νέα εστιατόρια και μπαρ, ενώ διενεργήθηκε και συνολική επέμβαση αναδιαμόρφωσης εξωτερικών χώρων επιφανείας 40.000 τ.μ.

Με 45 χρόνια παρουσίας στη χώρα, η Grecotel διαθέτει εν συνόλω 32 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία ενισχύουν στρατηγικά τη δυναμική 12 προορισμών στην Ελλάδα, συνολική ακτογραμμή 15.000μ, 10 συνεδριακά κέντρα με 60 meeting rooms, εμβαδού 11.500 τ.μ., 12.500 κρεββάτια φιλοξενώντας 320.000 επισκέπτες που προέρχονται από περισσότερες από 150 χώρες. Διαθέτει επίσης 3 κέντρα θαλασσοθεραπείας, συνολικής επιφάνειας 6.500τ.μ, 200 εστιατόρια, bars και εστιατόρια προσωπικού, προσδίδοντας γαστριμαργική υπεραξία και ισχύ στο εγχώριο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.