Log in

Οι επιχειρήσεις που… τολμούν μέσα στο 2019

Σχέδια, άλλα προγραμματισμένα, άλλα που θα βγουν στην πορεία της χρονιάς, συζητήσεις για ενδιαφέρουσες συνέργειες και συνεργασίες, επενδύσεις εκατ. ευρώ σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες... Οι εγχώριες επιχειρήσεις ξεκινούν την καινούρια χρονιά, θέτοντας στόχους, τους οποίους, βέβαια, στην πορεία μπορεί να ανατρέψουν, ανάλογα με τις διαθέσεις της αγοράς.

Γράφει η: 

Το 2019 αναμένεται να είναι ένα έτος - ορόσημο για πολλές ελληνικές εταιρίες, καθώς ‘’προαλείφει’’ την έλευση της νέας δεκαετίας που θα φέρει αλλαγές και εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτό το μοτίβο κινείται η Wind, καθώς ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος έχει στόχο και πρώτη προτεραιότητα την περαιτέρω ανάπτυξη του επενδυτικού του προγράμματος στα δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ενώ επιθυμεί να σταθεροποιήσει την είσοδό του δυναμικά στις υπηρεσίες τηλεόρασης. Αυτός ο τομέας είναι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα στελέχη της εταιρίας και στον οποίο αναμένεται να δούμε εξελίξεις μέσα στη νέα χρονιά.

Θέσεις εργασίας και διαδίκτυο

Ανανέωση θα υπάρξει και στην Creta Farms. Βασικό μέλημα της εταιρίας μέσα στο 2018 συνιστά το να μπορέσει να απεμπλακεί αναίμακτα από την υπόθεση της Creta Farms USA, η οποία την επιβάρυνε με ζημιές, ενώ την ίδια στιγμή επιθυμεί να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο το δίκτυο πωλήσεων της σε όλη την Ελλάδα μέσω επιχειρήσεων με έντονο αποτύπωμα όπως για παράδειγμα η πρόσφατη κίνηση με τον Μασούτη. Μέσα στα άμεσα πλάνα της εταιρίας, εξάλλου, είναι και η αύξηση του προσωπικού της στους πρώτους μήνες του 2019 σε θέσεις που αφορούν κυρίως διανομές και Logistics.

Στο χώρο των τροφίμων, επίσης, την διαδικτυακή της παρουσία επιθυμεί να αναπτύξει περισσότερο μέσα στα 2019 η ΑΒ Βασιλόπουλος, κάτι που σημαίνει ότι θα αναβαθμίσει το ήδη δυνατό της e-shop, με στόχο να το κάνει ακόμα πιο φιλικό προς το χρήστη και να προσελκύσει μεγαλύτερο μέρος της αγοράς, ενώ αναμένεται και λανσάρισμα κάποιων νέων προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Κατασκευές και επεκτάσεις

Στα άμεσα σχέδια της Fraport για το 2019 είναι η επέκταση των 14 αεροδρομίων της ανά την Ελλάδα, κάτι που έχει ανακοινωθεί ήδη από το φθινόπωρο του 2018. Όπως έχει γίνει, ήδη, γνωστό, τις τελευταίες ημέρες του 2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα αεροδρόμια των Χανίων, της Ζακύνθου και της Καβάλας, ενώ μέσα στη νέα χρονιά, η εταιρία προγραμματίζει να προχωρήσει σε έργα σε άλλα δύο αεροδρόμια. Συνολικά, μέσα στα επόμενα έτη, σταδιακά μέχρι το 2030, θα λάβει χώρα μεγάλη αύξηση των εμπορικών χώρων σε όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις στελεχών της Γερμανικής εταιρίας, οι χώροι, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 33.000 τ.μ. από 11.000 τ.μ. που είναι στην παρούσα φάση. Παράλληλη ενέργεια συνιστά επίσης το κλείσιμο συμφωνιών με μεγάλες εμπορικές εταιρίες οι οποίες θα στεγάσουν στα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα τα νέα τους καταστήματα ποντάροντας στην ραγδαία άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα. Σε εντατικές εργασίες στον κατασκευαστικό τομέα βρίσκεται και η Intrakat, καθώς συνεχίζεται η αναμόρφωση του διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5, στην Αθήνα, το οποίο έχει μισθωθεί για 20 έτη και θα ανοίξει τις πύλες του ως πολυτελές boutique hotel τον Ιούνιο του 2019. Στο ίδιο μήκος κύματος, η εταιρία οργανώνει και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου, ύψους 80 εκατ. ευρώ, για την ανάπτυξη ξενοδοχειακού resort πέντε αστέρων στη Μύκονο, σε έκταση 100 στρεμμάτων, σε συνεργασία με την εταιρία London & Regional, το οποίο επίσης αναμένεται σε μεγάλο μέρος του να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του νέου έτους.

Καταστήματα στο εξωτερικό

Ακόμα μεγαλύτερη την παρουσία του εκτός συνόρων ετοιμάζεται να κάνει μέσα στο 2019 ο όμιλος Vivartia, ο οποίος είναι ήδη ‘’παρών’’ σε 12 χώρες εκτός Eλλάδας με 19 σημεία. Αυτό μεταφράζεται σε τρία Gοοdy’s Burger House σε Μάλτα, Κύπρο και Σαουδική Αραβία και σε ένα Flocafe Espresso Room στο Κατάρ, μέχρι τον Ιούνιο του νέου έτους.

Από τις εταιρίες που ετοιμάζουν την περαιτέρω δραστηριοποίησή τους στο εξωτερικό είναι και η Candia Strom των αδελφών Βελιβασάκη, που μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 έχουν προγραμματίσει το άνοιγμα νέων καταστημάτων στην Ευρώπη, κάτω από την ομπρέλα του ‘’Wake up in the Mediterrenean’’. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος θα εγκαινιάσει καινούρια σημεία πώλησης στο Αμβούργο, στο Μιλάνο και στο Σάλτσμπουργκ, σε συνέχεια της ήδη επιτυχημένης του παρουσίας, αλλά δεν ξεχνά και την εγχώρια δραστηριότητα που βαίνει και αυτή αυξημένη. Νέα καταστήματα υπό το brand της Candia θα ανοίξουν, επίσης σε Μύκονο, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο και Αργυρούπολη, ενώ οι πληροφορίες θέλουν την εταιρία να λανσάρει και ένα καινοτόμο προϊόν την άνοιξη του 2019.