Log in

Κινείται η Start-up σκηνή: 850.000 για τρεις νέες επενδύσεις του Uni.Fund

Σε ακόμα τρεις νέες επιχειρηματικές κινήσεις, μία που σχετίζεται με την καθαρότητα του νερού, μια που συνδέεται με το developing εταιριών και μία που έχει να κάνει με το αγαπημένο ρόφημα των Ελλήνων, τον καφέ επενδύει το Uni.Fund.

Γράφει η: 

Mετά από 15 μήνες λειτουργίας και χρηματοδότηση σε 18 επιχειρήσεις, το Uni. Fund υποστηρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά την ανάπτυξη και πορεία νέων ομάδων με πρωτοποριακές ιδέεες, με εξατομικευμένο training, αξιοποίηση του δικτύου του και συμμετέχοντας ενεργά στην επίτευξη των milestones που τίθενται για καθεμία.

Σύμφωνα με την Partner του Fund κα Κατερίνα Πραματάρη μέσα στους επόμενους δύο μήνες το Uni.Fund θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ακόμη οκτώ επενδύσεις που βρίσκονται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο συμφωνίας και δραστηριοποιούνται στους χώρους του e-business, της Υγείας και της Ενέργειας, μεταξύ των οποίων και τρεις εταιρίες από τον χώρο της έρευνας.

Οι τρεις καινοτόμες επενδύσεις είναι οι εξής:

- Nanoplasmas

Kαινοτόμα βιοαναλυτικά μικροεργαστήρια (lab-on-a-chip) στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας

Η Nanoplasmas είναι τεχνοβλαστός του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος που δραστηριοποιείται στην κατασκευή καινοτόμων βιοαναλυτικών μικροεργαστηρίων (lab-on-a-chip) για την ταχύτατη ανίχνευση βακτηρίων και βιομορίων. Το τελευταίο διάστημα εστίασε την έρευνά της στην ανάπτυξη ενός νέου βιοαναλυτικού μικροεργαστηρίου για την ανίχνευση του βακτηρίου της Λεγεωνέλλας στο νερό, με αφορμή την έξαρση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε ασθένειες που προέρχονται από αυτό το βακτήριο και απαιτούν αυστηρότερους ελέγχους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε με 150.000 ευρώ από το Uni.Fund για την τελειοποίηση και πιστοποίηση του προϊόντος, τη δοκιμαστική χρήση του από μεγάλο βιοαναλυτικό εργαστήριο και την πρώτη διάθεσή του στην αγορά. Πρώτη αγορά στόχος της εταιρείας θα είναι βιοαναλυτικά εργαστήρια, δημόσια (π.χ. σχολεία, νοσοκομεία, κλπ) και ιδιωτικά κτήρια (π.χ. ξενοδοχεία) και εταιρείες εμφιάλωσης και εμπορίας πόσιμου νερού.

- Allcancode: Ανάπτυξη λογισμικού υψηλής ποιότητας σε μικρό χρόνο, ακόμη και από μη ειδικούς χρήστες

Η Allcancode που παρουσιάστηκε από τους δύο ιδρυτές της, Κώστα Καρολεμέα και Σπύρο Αλβέρτη, είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, η οποία αυτοματοποιεί τη διαδικασία παραγωγής web και mobile εφαρμογών. H τεχνολογία της επιτρέπει ακόμη και σε μη ειδικούς να δημιουργούν μια εφαρμογή μία φορά για πολλές πλατφόρμες (mobile και web) και περιορίζει σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης, αφού πλέον επιτρέπει τη δημιουργία συγκεκριμένων εφαρμογών και ιστοσελίδων μέσα σε μερικές ώρες, εκεί που παραδοσιακές μέθοδοι χρειάζονται μέρες. Η χρηματοδότηση από το Uni.Fund ύψους 300.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό και την ανάπτυξη της βάσης πελατών της.

- BibeCoffee Connected Machines: Η Τεχνολογία ΙοΤ και ΑΙ που αλλάζει τα δεδομένα στην παρακολούθηση και διαχείριση ποιότητας στην αλυσίδα διανομής καφέ

Mε τη χρήση τεχνολογιών IoT και Artificial Ιntelligence, η BibeCoffee αλλάζει τα δεδομένα στην παρακολούθηση και διαχείριση ποιότητας στο τελευταίο στάδιο της αλυσίδας διανομής του καφέ, περιορίζοντας σημαντικά τo κόστος (από απώλεια εσόδων και φήμης) στις εταιρείες παραγωγής και διάθεσης καφέ και στις αλυσίδες καφέ.

H τεχνολογία της BibeCoffee μετατρέπει όλες τις επαγγελματικές μηχανές καφέ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και έτους παραγωγής, σε έξυπνα τερματικά ακριβείας που συγκεντρώνουν δεδομένα από κάθε μηχανή και επιτρέπουν σε διανομείς και αλυσίδες καφέ τη διαχείρισή τους σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, πραγματοποιεί online έλεγχο ποιοτικών και ποσοτικών χαρακτηριστικών της κατανάλωσης καφέ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα πρόβλεψης και αυτοματοποίησης των επόμενων παραγγελιών. Ακόμη, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για τις εταιρείες και ομάδες συντήρησης επαγγελματικών μηχανών καφέ, αφού μέσω της εφαρμογής της (Bibe App) επιτρέπει στους συντηρητές να ενημερώνονται άμεσα για βλάβες, να προβλέπουν και να προλαμβάνουν ζημιές και κλοπές ή και να προγραμματίζουν τις εργασίες βάσει της χρήσης των μηχανών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση του Uni.Fund στην BibeCoffee, ύψους 400.000 ευρώ, θα αξιοποιηθεί για την τελειοποίηση και πιστοποίηση του προϊόντος και την έξοδο σε αγορές του εξωτερικού.