Log in

Κυρία… Γενική Ταχυδρομική, με την υγεία μου δεν θα παίζεις!

Θα ξεκινήσω το θέμα αντιγράφοντας αυτολεξεί το μήνυμα της Γενικής Ταχυδρομικής στην ιστοσελίδα της:

Γράφει η: 

«Η Γενική Ταχυδρομική με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της λαμβάνει κάθε μέτρο, ώστε σε αυτή την πρωτόγνωρα δύσκολη συγκυρία να συνεχίσει την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα κάθε προτεινόμενο από τις αρμόδιες υπηρεσίες μέτρο, ώστε να διαφυλάσσεται η δημόσια υγεία και η υγεία των εργαζομένων.

Ειδικά οι εργαζόμενοι στην διανομή πακέτων καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να παραδώσουν όλες τις αποστολές έγκαιρα και με ασφάλεια στην πόρτα του παραλήπτη, ενώ έχουν σαφείς οδηγίες για την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας, όπως αυτές υποδεικνύονται αρμοδίως, για τη χρήση μέσων προφύλαξης  και για την κατά περίπτωση διευκόλυνση της παράδοσης πακέτων ακόμα και χωρίς υπογραφή του παραλήπτη αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη πιστοποίησης της παράδοσης.  Αυτή η πρόβλεψη – οδηγία έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην εποπτεύουσα αρχή [ΕΕΤΤ]».

Μα τι ωραία που τα γράφουν, αλήθεια!

Αρκεί βέβαια να τα εφάρμοζαν επίσης!

Δεν ξέρω τι καταλαβαίνετε εσείς, διαβάζοντας το άνωθεν κείμενο. Εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω πως η Γενική Ταχυδρομική δεσμεύεται δημοσίως να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας εν μέσω πανδημίας, ειδικά δε, σε ένα διάστημα που ο κορονοϊός έχει αναζωπυρωθεί και πλέον η κυβέρνηση προχωρά συνεχώς σε όλο και περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Και βέβαια, όταν μιλάμε για μέτρα ασφαλείας, ο κοινός νους καταλαβαίνει το εύλογο, το μίνιμουμ, δηλαδή την χρήση ιατρικής μάσκας.

Μέσα, λοιπόν, στην τελευταία εβδομάδα (κι ενώ ήδη «τρέχουν» τα νέα περιοριστικά μέτρα, καθώς ο κορονοϊός καλπάζει) είχα την… ατυχία να παραλάβω τρεις φορές δέματα μέσω Γενικής Ταχυδρομικής. Και πιστέψτε με, δεν ήταν δική μου επιλογή, αλλιώς δεν θα τους είχα καν… πλησιάσει με δεδομένο ότι η παλαιότερη εμπειρία μου από την ποιότητα των υπηρεσιών της συγκεκριμένης εταιρίας courier ήταν η χειρότερη δυνατή. Ήταν, ωστόσο, επιλογή του αποστολέα, οπότε δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. 

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές «έσκασε» μύτη διανομέας της εταιρίας, χωρίς μάσκα. Και η αντίδραση τους στο εύλογο ερώτημα «γιατί δεν φοράτε μάσκα, όπως είστε υποχρεωμένοι» ήταν λίγο-πολύ ανάλογη.

Ο πρώτος προσπάθησε να ισχυριστεί ότι δεν ήταν υποχρεωμένος!

Ο δεύτερος υποστήριξε πως δεν είχε καν μαζί του μάσκα (λίγο ακόμη και θα με ρώταγε τι είναι η μάσκα…).  

Ο τρίτος και πλέον ανάγωγος με… υφάκι και περισσό θράσος μου απάντησε: «αν θέλετε, να φοράτε εσείς». Τι λες ρε μεγάλε, αλήθεια; Θα φοράω εγώ στο σπίτι μου και δεν θα φοράς εσύ, που είσαι όλη μέρα στο δρόμο και περνάς από… εκατό σπίτια;

Φυσικά δεν άφησα έτσι το ζήτημα. Επικοινώνησα με την εταιρία για να διαμαρτυρηθώ εντόνως και έλαβα από την εταιρία την… φανταστική απάντηση πως -άκουσον άκουσον- δεν μπορεί να ελέγχει τους διανομείς της!

Ειλικρινά, δεν ξέρω καν πώς να το σχολιάσω αυτό. Όταν ένας εργοδότης παραδέχεται από μόνος του ότι είναι… άχρηστος εργοδότης και δεν μπορεί να ελέγχει το προσωπικό του και τις παρατυπίες του, επομένως την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, τότε πράγματι… η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Για πιο «υψηλό αίσθημα ευθύνης» τολμά να μιλά;

Κανονικά, ούτε να τους βρίσω, δεν αξίζει! 

Όμως, μια καταγγελία στις αρμόδιες αρχές, την «τραβάει» ο… οργανισμός τους!

Η προστασία της υγείας μου και της υγείας του κοινωνικού συνόλου, δεν είναι… παιχνιδάκι κανενός!