Log in

Γιώργος Σκορδίλης

Γράμμα από την πρεσβεία...

«Να δεις που τον φώναξαν οι Αμερικάνοι και του είπαν: “Εμείς θέλουμε Αλέξη. Δεν ξέρουμε τι θα κάνεις, πες ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι, αλλά φρόντισε μην έχουμε κάνα ατύχημα και κερδίσεις τις εκλογές”. Μόνο έτσι εξηγείται». 

Media Markt - Olympia Group: Θέμα ημερών η ανακοίνωση της συμφωνίας

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», λέει ο θυμόσοφος λαός. Όταν τον Σεπτέμβριο του 2018 η fmvoice.grαποκάλυψε τις επαφές του ομίλου του Πάνου Γερμανού με την εν Ελλάδι MediaMarktμε σκοπό κάποιας μορφής συνεργασία και οι δύο πλευρές -πάντα ανεπίσημα- δήλωναν άγνοια και διέψευδαν το ρεπορτάζ, με την πλευρά των Γερμανών να εμφανίζεται προσηλωμένη στην αυτόνομη πορεία και το Publicνα δηλώνει αδιάφορο για ένα τέτοιο deal. Εννιά μήνες μετά η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει.

Θετικά, μόνιμα μέτρα με ισχυρό «πολλαπλασιαστή»

Η έννοια του «πολλαπλασιαστή» ενσωματώθηκε στο δημοσιογραφικό λεξιλόγιο των περισσότερων από εμάς, τουλάχιστον εκείνων που δεν έχουν ζήσει από τα γεννοφάσκια τους με τα εγχειρίδια της οικονομίας υπό μάλης, όταν τα «τσακάλια» του ΔΝΤ παραδέχτηκαν το λάθος, που βύθισε την Ελλάδα στην ύφεση: Τη χρήση, δηλαδή, ενός λανθασμένου συντελεστή, ο οποίος «υποτίμησε» σε σημαντικό βαθμό την αρνητική επίπτωση, που θα είχε στο ΑΕΠ της χώρας η υπερεντατική προσπάθεια μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος.

Περιμένοντας την Ανάσταση...

Όσο κι αν θέλουμε να εστιάσουμε τη σκέψη μας στα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, δεν είναι εύκολο. Και μην νομίσετε ότι ο νους πετάει σε ανθισμένα, ανοιξιάτικα λιβάδια, κρασοκατανύξεις γύρω από το πασχαλινό τραπέζι και άλλα τέτοια χαλαρωτικά. Από άλλο πράγμα δεν μπορεί να ξεκολλήσει το μυαλό: Από τις σκηνές τρέλας, που κατέκλυσαν τηλεόραση και διαδίκτυο την περασμένη Κυριακή.

Φρένο στην ασυδοσία του δικτύου διανομής Τύπου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

«Καταπέλτης» για τον μέχρι σήμερα αυθαίρετο και καταχρηστικό τρόπο λειτουργίας του πρακτορείου διανομής Τύπου Άργος είναι τα πρώτα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η σχετική έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δικαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα η FMVoice.

Θ. Κρίντας: Η διαχείριση περιουσίας θα μπορούσε να είναι «βαριά βιομηχανία» για την Ελλάδα

Το τρίπτυχο «Διαχείριση περιουσίας - Τουρισμός - Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση» θα μπορούσε να γίνει η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας τόνισε ο Θεόδωρος Κρίντας, ιδρυτής και CEO της Koubaras Ltd Behavioral Finance, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην εκδήλωση απονομής των «Fund Managers Awards 2018» στους καλύτερους σε απόδοση διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων.

ΑΒ: Προσφορά σε 6.000 οικογένειες που το έχουν ανάγκη

Σταθερά προσηλωμένη στη μεγιστοποίηση του κοινωνικού της αποτυπώματος, η ΑΒ Βασιλόπουλος «στρώνει» και φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε 6.000 οικογένειες με παιδιά που το έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με το «Μπορούμε» και την «Τράπεζα Τροφίμων».

Ο Γκούφι, τα «κίτρινα γιλέκα» και ο... αειθαλής Τσίπρας

Είχε, λοιπόν, απόλυτο δίκιο ο Μαρινάκης, που πριν από λίγες ημέρες καλούσε -δια των μέσων ιδιοκτησίας του- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κρύψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρομοιάζοντάς τον με Γκούφι της πολιτικής. Το δυστύχημα, δε, για τη Ν.Δ. είναι ότι ο γκαφατζής ήρωας του Ντίσνεϊ γινόταν τουλάχιστον, μέσα στη χαζομάρα του, συμπαθής.

  • Κατηγορία Γνώμες
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS