Log in

Έξυπνα γιορτινά ψώνια με εκπτώσεις μέχρι 20%

H περίοδος των γιορτών συνδέεται και με την αύξηση της κατανάλωσης. Και επειδή η ρευστότητα δεν περισσεύει από κανένα όλοι κάνουμε χρήση των πιστωτικών ή χρεωστικών μας καρτών. Γιατί εκτός των άλλων μπορούμε να κερδίσουμε από τη χρήση τους αφού οι τράπεζες σε συνεργασία με χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη των χώρα, μας προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις υπό διάφορες μορφές, ακόμα και …μειώσεις στους λογαριασμούς μας των ΔΕΚΟ.

Γράφει ο: 

Ειδικότερα και ανά τράπεζα τα κύρια χαρακτηριστικά των προγραμμάτων επιβράβευσης είναι τα εξής : 

Alpha Bank – Bonus

To πρόγραμμα προσφέρει πόντους για όλες τις αγορές που πραγματοποιούνται με τις κάρτες Bonus και δίνει τη δυνατότητα εξαργύρωσης αυτών σε αγαθά και υπηρεσίες. Σε αυτό κορυφαίες επιχειρήσεις της χώρας ως μεγάλοι συνεργάτες καθώς και επιλεγμένες επιχειρήσεις από διάφορες κατηγορίες: καλλυντικά, ένδυση, υπόδηση, εστίαση, ξενοδοχεία, ταξίδια, βιβλία, ηλεκτρονικά και άλλα. Πάνω από 3.000 εμπορικά καταστήματα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το οποίο συνεχώς επεκτείνεται με νέες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο πελάτης κερδίζει πόντους bonus κάθε φορά που χρησιμοποιεί την κάρτα του στην Ελλάδα ή το εξωτερικό . Η σταθερή αναλογία είναι ένας (1) πόντος Bonus για κάθε ένα (1) ευρώ αγορών. Κερδίζει όμως 4 πόντους για κάθε 1 € αγορών όταν κάνετε τις αγορές σας στους μεγάλους συνεργάτες του Προγράμματος και 2 πόντους για κάθε 1 € αγορών στις λοιπές συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Οι πόντοι εξαργυρώνονται μέσω της κάρτας από το δίκτυο των συνεργαζομένων επιχειρήσεων ή και με την αγορά αγαθών ή υπηρεσιών και τηλεφωνικά.

Τράπεζα Πειραιώς – Yellow

Ανανεωμένο , με μεγαλύτερες προσφορές και πιο απλοποιημένο είναι το Yellow της Τράπεζας Πειραιώς. Εδώ οι πόντοι που κερδίζει ο πελάτης με τις συναλλαγές του γίνονται Yellows . Αν ένας πελάτης της τράπεζας κάνει χρήση του προγράμματος και ξοδέψει περί τα 1000 ευρώ το μήνα σε πληρωμές λογαριασμών νερού, ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεφώνου, αγορές τροφίμων από σούπερ μάρκετ, πληρωμές προς την …Εφορία, αγορά βενζίνης για ΙΧ και άλλων αγαθών κερδίζει σε ετήσια βάση περί τους 60.000 πόντους τους οποίους μπορεί να εξαργυρώσει ακόμα και με την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων ή καλοκαιρινών διακοπών σε συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Το πρόγραμμα θεωρείται αρκετά ευέλικτο αφού οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις μπορούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνουν τις προσφορές τους και μπορεί να παρακολουθείται ακόμα και μέσω smart phone.

Εθνική Τράπεζα – Go4more

H τράπεζα διαφημίζει το ανανεωμένο πρόγραμμα της με το σλόγκαν Τώρα πλέον κερδίζεις πόντους εξοφλώντας λογαριασμούς ρεύματος, νερού και τηλεφώνου, στέλνοντας ένα έμβασμα μέσω i-bank, ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σου, πληρώντας τη δόση του δανείου σου ή απλά επειδή διατηρείς υπόλοιπο στον καταθετικό σου λογαριασμό ή έχεις τα γενέθλιά σου» ! Ειδικότερα για τους λογαριασμούς προσφέρονται τα εξής:

Άνοιγμα νέου λογαριασμού κατάθεσης στο Κατάστημα (εκτός λογαριασμού μισθοδοσίας) | 250 πόντοι (άπαξ)
Άνοιγμα νέου λογαριασμού μισθοδοσίας στο Κατάστημα | 650 πόντοι (άπαξ)
Μέσο μηνιαίο λογιστικό υπόλοιπο λογαριασμών καταθέσεων | 1 πόντος ανά €100 υπολοίπου (μηνιαίως), με μέγιστο 1.000 πόντους/μήνα
Μέσο μηνιαίο υπόλοιπο προθεσμιακών καταθέσεων που έχουν ανοιχθεί στο Κατάστημα | 1 πόντος ανά €200 υπολοίπου (μηνιαίως), με μέγιστο 1.000 πόντους/μήνα
Μέσο μηνιαίο υπόλοιπο προθεσμιακών καταθέσεων που έχουν ανοιχθεί μέσω Internet Banking | 1 πόντος ανά €100 υπολοίπου (μηνιαίως), με μέγιστο 1.000 πόντους/μήνα

 

Στο πρόγραμμα μετέχουν όλες οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έκδοσης της τράπεζας αλλά και του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και περιλαμβάνει 7000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Η διαφορά του προγράμματος σε σχέση με των άλλων τραπεζών είναι ότι όπως διαφημίζει η τράπεζα «δίνεις κάρτα , επιστρέφουν ευρώ» . Δηλαδή ο κάτοχος της κάρτας λαμβάνει υπό μορφή επιστροφής χρημάτων μέχρι και το 20% της αξίας των αγορών που έχει πραγματοποιήσει ( εξαρτάται από την χρονική περίοδο και την προσφορά της κάθε επιχείρησης ) τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε επόμενη του συναλλαγή. Ουσιαστικά δηλαδή εξασφαλίζει μια καλή έκπτωση , η οποία και είναι αυξημένη για τους κατόχους των premium καρτών. Ειδικά για την περίοδο των γιορτών και μέχρι τις 9 Ιανουαρίου οι κάτοχοι των καρτών της τράπεζας μπορούν να εξασφαλίσουν επιστροφή 10% σε περισσότερα από 600 ξενοδοχεία και ξενώνες σε όλη την χώρα.