Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

Ρουσφέτια, διλήμματα και η ώρα του 99%

Μην «πυροβολείτε» Μέρκελ και τραπεζίτες. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Κοιτάνε τα συμφέροντα τους. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε ή τι δεν κάνουμε ακόμα εμείς. Το 99% της ελληνικής κοινωνίας.

Μην «πυροβολείτε» Μέρκελ και τραπεζίτες. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Κοιτάνε τα συμφέροντα τους. Το ερώτημα είναι τι κάνουμε ή τι δεν κάνουμε ακόμα εμείς. Το 99% της ελληνικής κοινωνίας.

«Πυροβολείστε» τον κύριο Παπανδρέου, που παρέδωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ για να ανοίξει την κερκόπορτα της Ευρωζώνης στους Αμερικανούς. Το έκανε αυτό χωρίς κανένα αντάλλαγμα για την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες. Ο... κομμουνιστής Χριστόφιας ξεκίνησε την μπίζνα του φυσικού αερίου στην Κύπρο με τα Αμερικανοεβραϊκά συμφέροντα και με τα ρωσικά ρούβλια απέφυγε την τρόικα και το Μνημόνιο. Ο κ. Παπανδρέου ούτε την ελληνική ΑΟΖ δεν τόλμησε να οριοθετήσει μην τυχόν και θυμώσει ο κουμπάρος του Κωστάκη.

Έτσι, λοιπόν, μας τιμωρεί η Μέρκελ (και ότι αυτή εκπροσωπεί). Σκοπός της δεν είναι μόνο να μετατρέψει την χώρα μας στην βαλκανική αποικία της, αλλά και να μας εξευτελίσει. Γιατί μας χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωο για το μεγάλο εργαστήριο της τρόικας και σήμερα θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς τους Ευρωπαϊκούς λαούς με το μήνυμα είτε υποτάσσεστε στο Δ΄ Ράιχ είτε σας ισοπεδώνουμε. Αλλά, είπαμε αυτή κοιτάζει τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.

«Πυροβολείστε» τον τραπεζίτη της Goldman Sachs, που ενδιαφέρεται μόνο για τους συναδέλφους του. Οι τραπεζίτες, τα golden boys και τα μαγαζιά τους να σωθούν κι ας πάει να... ισοπεδωθεί όλη η χώρα. Περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, μεροκάματα από την μια, παροχές... στους τραπεζίτες από την άλλη. Παροχές οι οποίες συμπυκνώνονται στις εξής γραμμές: Αύξηση με κοινές άνευ ψήφου μετοχές. Την στιγμή, που οι τράπεζες χρωστάνε στο Δημόσιο τους τόκους (10%) των προνομιούχων μετοχών της κρατικής συμμετοχής για την διετία 2010-2011, τους δίνουν πάλι λεφτά, ενώ αυτοί οι οποίοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη τους, απλώς διατηρούν ακέραια τα συμφέροντα τους. Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25% για να μην διαλυθούν οι ισολογισμοί τους από την υποτίμηση των χαρτοφυλακίων τους σε ακίνητα και από την πτώση της αξίας των υποθηκών που διατηρούν οι ίδιες. Αλλά, είπαμε αυτοί κοιτάζουν τα συμφέροντα τους.

Μετά από όλα αυτά, το δίλημμα είναι απλό και καθαρό. Ξαναπαίρνουμε την τύχη μας και της χώρας μας στα χέρια μας ή μπαίνουμε αμίλητοι στο νέο (γερμανικό) Μεσαίωνα.