Log in

Βασίλης Κατσαρός

«Σαφάρι» τραπεζών στο εξωτερικό για μπαταχτσήδες

Εκτός Ελλάδος επεκτείνονται οι έρευνες των τραπεζών προκειμένου να εντοπίσουν περιουσιακά στοιχεία πελατών τους που ενώ στην Ελλάδα εμφανίζονται να μην έχουν ..μία , διαθέτουν στο εξωτερικό καταθέσεις και ακίνητα. Οι έρευνες που έχουν ως στόχο να πειθαναγκάσουν τους πελάτες τους να προχωρήσουν σε αποπληρωμή των δανείων τους διαφορετικά θα τους... παραπέμψουν στην Εφορία έχουν ανατεθεί σε εξειδικευμένα γραφεία ειδικών ερευνητών που περιλαμβάνουν δικηγόρους, κτηματομεσίτες αλλά και τραπεζικά στελέχη.

Δυναμική επανάκαμψη των τραπεζών

Τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται πλέον στην οικονομία και στην αγορά αρχίζουν να διερευνούν οι ελληνικές τράπεζες. Οι τραπεζίτες στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις τους εκτιμούν ότι σήμερα το «τοπίο» έχει πια ξεκαθαρίσει και ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης δημιουργεί – για πρώτη φορά μετά πολύ καιρό – ευνοϊκές συνθήκες για τον κλάδο.

Από την άλλη Δευτέρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων άρχισαν. Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει την ανάλογη υποδομή και είναι ήδη έτοιμες για την μαζική εφαρμογή του νέου θεσμού που κατά τις ενδείξεις θα αρχίσει μαζικά να εφαρμόζεται από το τέλος του καλοκαιριού.

Καραμούζης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στην Ευρώπη

Παραμένει αδιανόητο γεγονός πω η Ελλάδα ενώ έχει τις ίδιες και καλύτερες οικονομικές επιδόσεις από την Πορτογαλία, να πληρώνει 2.5% ακριβότερο επιτόκιο, να μην μπορεί να δανειστεί και να βρίσκεται 5 μονάδες χαμηλότερα στις αξιολογήσεις των επενδυτικών οίκων (S&P και Moody's), επισήμανε ο Πρόεδρος της Eurobank Νίκος Καραμούζης μιλώντας σήμερα στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας. 

Και ομολογιακό δάνειο στα σχέδια της Πειραιώς

Τα σχέδια τους για το μέλλον και τις βασικές προτεραιότητές τους πρόκειται να αποκαλύψουν οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών κατά τις ετήσιες τακτικές γενικές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν ως το τέλος του μήνα αρχής γενομένης από την γενική συνέλευση της Eurobank που έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 10 το πρωί.

Θρίαμβος ή πανωλεθρία;

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης – μηδέ των ελληνικών εξαιρουμένων – δεν έχουν φεισθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα και μετά την επικράτηση στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές του Κινήματος που ίδρυσε ο νέος γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν των θετικών χαρακτηρισμών, πολλοί των οποίων έχουν φθάσει το επίπεδο της ακραίας υμνογραφίας.

«Κούρεμα» δανείων μέχρι 100% με δικαστική «βούλα»

Και όμως η Δικαιοσύνη μπορεί να προστατεύσει τα υπερχρεώμενα νοικοκυριά ενώπιον των ακραίων απαιτήσεων (όπως αποδεικνύεται από τις σχετικές αποφάσεις) ορισμένων τραπεζών. Η προσφυγή στην δικαιοσύνη με την αξιοποίηση των διατάξεων του νόμου Κατσέλη μπορεί να αποβεί σωτήρια για ορισμένους δανειολήπτες, αφού αποφασίζει διαγραφή χρεών ακόμα και μέχρι 100%.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS