Log in

Βασίλης Κατσαρός

Εθνική ήττα η αποχώρηση των τραπεζών από τα Βαλκάνια

Στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα η Ελλάδα ζούσε την εποχή της μεγάλης ( και επίπλαστης όπως αποδείχθηκε) ευμάρειας. Η προσδοκία της εισόδου στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα , μετέδιδε στη χώρα άλλον αέρα, το χρηματιστήριο «πέταγε» και ο μισός ελληνικός πληθυσμός ασχολούνταν με αυτό, κάθε μέρα και μια νέα «επένδυση» εμφανιζόταν.

Στα 238 δισ. ευρώ τα χρέη στις τράπεζες

Ο αυξημένος πιστωτικός κίνδυνος εξακολουθεί να αποτελεί το σημαντικότερο εμπόδιο για την παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Πάντως τη σημαντικότερη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί η διαχείριση των Κόκκινων δανείων , όπως επισημάνει η πρόσφατη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Λύση- εξπρές για τα Κόκκινα δάνεια

Εντός της εβδομάδας – αν οι αρχικές διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών προς τις τράπεζες επιβεβαιωθούν – πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρηματικών δανείων .

H «έξυπνη περιφέρεια» του Κ. Μπακογιάννη

Η Εύβοια, όπως είναι γνωστό, ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Πριν λίγες μέρες, λόγω του απίστευτου χιονιά, το νησί κυριολεκτικά «βυθίστηκε». Τα χιόνια έφθασαν -ακόμα και στο κέντρο της Κύμης- τα τρία μέτρα.

  • Κατηγορία Γνώμες

Γιατί δεν πέταξαν -ούτε το 2016- τα υδροπλάνα

Σε ανώμαλη … προσθαλάσσωση κινδυνεύει να εξελιχθεί το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου υδροπλάνων που θα εξυπηρετεί – κυρίως τους καλοκαιρινού μήνες – τη συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ των νησιών των Ιονίων, του Αιγαίου και των Σποράδων με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι τράπεζες «ανταμοίβουν» τους μπαταχτσήδες

Ανήκουστα πράγματα συμβαίνουν με τις τράπεζες και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν ορισμένες από αυτές την πελατεία τους. Υποτίθεται ότι μια τράπεζα αποσκοπώντας – κατά κύριο λόγο – και σε δικό της συμφέρον θα έπρεπε να επιβραβεύει τους συνεπείς πελάτες της και να είναι αυστηρή με εκείνους που αμελούν τις υποχρεώσεις τους, προς αυτή!

O τελευταίος (?) σοσιαλιστής

Γνώρισα τον Μάριο Σοάρες, πριν πέντε χρόνια, μόλις. Θυμάμαι ήταν ένα μουντό απόγευμα του Φλεβάρη  με τον Ατλαντικό να έχει ξεσπάσει πάλι και η βροχή στη Λισαβόνα να μην έχει τελειωμό, που βρέθηκα στο ίδρυμα Μάριο Σοάρες στην οδό Σάου Μπέντο απέναντι από την Πορτογαλική Βουλή.

Σε... ναρκοπέδιο το ΧΑΑ (upd)

Σε μια βδομάδα που δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί καυτή – και μάλιστα εν μέσω παγετού – εισέρχεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Από την εξέλιξη της  θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό όχι μόνο η βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς αλλά και το ευρύτερο μέλλον της.

  • Κατηγορία ΧΑ
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS