Log in

Βασίλης Κατσαρός

«Σαφάρι» για νέες καταθέσεις από τις τράπεζες

Τα πρώτα θετικά σημεία από την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στην κανονικότητα επιβεβαιώνει η μείωση της εξάρτησης τους από τον ειδικό μηχανισμό στήριξης ( ELA ) κατά 1,2 δις ευρώ που ανακοινώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα. Εν αναμονή και των σημερινών εξελίξεων από το Eurogroup οι ελληνικές τράπεζες προχωρούν τώρα σε περισσότερο μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς μεταξύ των οποίων πρωτεύοντα ρόλο παίζει η προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

700 εκατ. κέρδισαν οι ελληνικές τράπεζες από την μείωση του ELA

Η νέα μείωση του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατά 1,2 δις ευρώ που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνει ότι το τραπεζικό σύστημα, εισέρχεται μετά τη συμφωνία κυβέρνησης – Θεσμών με μεγαλύτερη… ταχύτητα στην εποχή της κανονικότητας και ενισχύει έτσι τις προοπτικές για την κερδοφορία του.

Κρίση κορυφής στην Εθνική Τράπεζα

Ρήξη κορυφής μεταξύ του Προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου έχει εκδηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στην Εθνική Τράπεζα με απροσδιόριστες προς το παρόν διαστάσεις και άδηλο μέλλον καθώς οι διαφωνίες δεν εντοπίζονται μόνο σε ένα ζήτημα.

«Διεθνής» η πληροφορία της F&M Voice για έξοδο στις αγορές

Πληθαίνουν οι πληροφορίες από πολλές και διαφορετικές πηγές ότι εντός του καλοκαιριού η Ελλάδα θα απευθυνθεί για πρώτη φορά μετά το 2014 στις αγορές, προκειμένου να κάνει το πρώτο και αποφασιστικό τεστ για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων.

«Φαλίρισε» τράπεζα, αναλαμβάνει CEO στο ΤΧΣ!

O πρώην επικεφαλής μιας τράπεζας της οποία η χρηματιστηριακή αξία έφθασε το ένα ευρώ και κρατικοποιήθηκε από την αυστριακή κυβέρνηση για να μην χάσουν τις καταθέσεις τους εκατοντάδες χιλιάδες αυστριακοί πολίτες αναλαμβάνει επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Προς «ξαφνικό θάνατο» 10.000 εταιρίες

Να σφίξουν και άλλο τον κλοιό απέναντι στις εταιρίες που λειτουργούν σε καθεστώς μεταξύ νομιμότητας και …παρανομίας είναι αποφασισμένες πλέον οι τράπεζες. Περί τις 10.000 ( από τις 200.000 που διαθέτουν Κόκκινα δάνεια ) εταιρίες που είναι ουσιαστικά και τυπικά πτωχευμένες αλλά συνεχίζουν με διάφορους – πολλές φορές εφευρετικούς – τρόπους να λειτουργούν θα κληθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ξεκαθαρίσουν από μόνες τους το «τοπίο».

Αμοιβή CEO τράπεζας με μετοχές!

Κριτήρια απόδοσης και σύνδεσης αμοιβής με παραγωγικότητα για τα ανώτατα διευθυντικά στελέχη τραπεζών εισάγονται στην Κύπρο. Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα οι αποδοχές των ανώτατων στελεχών είναι σταθερές και εξαρτώνται από τις διάφορες – και συνήθως αδιαφανείς – αποφάσεις η Μεγαλόνησος πρωτοπορεί και συνδέει τις αποδοχές αυτές με τη συνολική και μετρίσιμη απόδοσή τους.

Πως η Alpha Bank στοχεύει την πρωτιά

Με στρατηγικής σημασίας κινήσεις η διοίκηση της Alpha Bankδιεκδικεί για λογαριασμό της τράπεζας, που ξεκίνησε από την Καλαμάτα και σταδιακά επιβλήθηκε στη δεκαετία του 1990 ως η μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας, ρόλο πρωταγωνιστή στον μεταμνημονιακό τραπεζικό χάρτη της Ελλάδας. 

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS