Log in

Βασίλης Κατσαρός

«Αγριεύουν» οι τράπεζες για 50.000 δάνεια

Πρόβα-τζενεράλε ενόψει των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που αρχίζουν από την άλλο μήνα θεωρείται η μαζική έκδοση από τις τράπεζες εντολών πληρωμής για δάνεια που χρονολογούνται από το 2007. Τα δάνεια αυτά έχουν καταγγελθεί από καιρού αλλά οι τράπεζες μέχρι σήμερα τηρούσαν «χαλαρή» στάση προσδοκώντας ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που καταγράφεται από τις αρχές του χρόνου θα άλλαζε και τις διαθέσεις των δανειοδοτηθέντων.

Εισαγγελέας στην Τρ. Πειραιώς για δάνεια 1,2 δισ. ευρώ (upd)

Πολλά ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης από τα -φερόμενα ως- εμπλεκόμενα πρόσωπα προκαλεί αποκαλυπτικό δημοσίευμα της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο δέκα ανώτατα στελέχη της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς που οδηγήθηκαν πρόσφατα στην πόρτα της εξόδου από την νέα διοίκηση Μεγάλου, εμπλέκονται σε ένα περίεργο γαϊτανάκι πώλησης ναυτιλιακών κυρίως δανείων με εικαζόμενη ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τον Όμιλο.

Γιατί πνίγεται στα σκουπίδια η Κέρκυρα…

Να αρχίσουμε από τα καλά νέα: Μέσα Οκτωβρίου και η ηλιόλουστη Κέρκυρα συνεχίζει να δέχεται – πολλούς – επισκέπτες. Χθες στο Καλάμι δεκάδες τουρίστες έκαναν μπάνιο απολαμβάνοντας τη ζεστή για την εποχή θάλασσα ενώ λίγο μακρύτερο στο λιμάνι του νησιού έφταναν δύο κρουαζιερόπλοια μεταφέροντας πάνω από 3000 επισκέπτες. Στο αεροδρόμιο του νησιού εξακολουθούν – έστω και αραιότερα από τη συχνότητα του καλοκαιριού – οι καθημερινές πτήσεις μεγάλων ξένων αεροπορικών εταιριών. Η Κέρκυρα έχει γίνει πιά must όσο ποτέ.

  • Κατηγορία Γνώμες

Ματαίωσαν πλειστηριασμό για δεδουλευμένα ναυτεργατών!

Εμπορικά ακίνητα, κατοικίες που βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές των πόλεων και εξοχικά σε ακριβές περιοχές της χώρας είναι οι βασικές προτεραιότητες τις οποίες θα εφαρμόσουν τράπεζες και συμβολαιογράφοι κατά τα πρώτα στάδια των ηλεκτρονικών δημοπρασιών που εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να διεξάγονται από τον άλλο μήνα.

Με επιτόκιο 2,9% το oμόλογο της Εθνικής

Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Νωρίς σήμερα το μεσημέρι έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και η ζήτηση ήταν τετραπλάσια του ζητούμενου ποσού αφού οι συνολικές προσφορές υπερέβησαν τα 2 δισ. ευρώ.

Με επιτόκιο 3% βγαίνει η Εθνική στις αγορές

Μέσα στην εβδομάδα η Εθνική Τράπεζα πρόκειται να ανακοινώσει την επιστροφή της στις αγορές με την έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, τριετούς διαρκείας και με επιτόκιο που δεν θα υπερβαίνει κατά πολύ το 3%.

Ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Αγώνα δρόμου δίνουν κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως μέσα στο Νοέμβριο το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η απροθυμία που εξέφραζαν κατά το παρελθόν τα διοικητικά συμβούλια ορισμένων συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας υποχώρησε και ο κλάδος αποφάσισε να ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική, αφού διαπιστώθηκε ότι οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών είναι σε μεγάλο βαθμό υποκινούμενες και δεν εκφράζουν τα συμφέροντα φτωχών δανειοληπτών αλλά πολιτών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Τι σημαίνουν οι αλλαγές στο ΤΑΙΠΕΔ

Την διάθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν άμεσα οι θεωρούμενες ως «ώριμες» ιδιωτικοποιήσεις εκφράζει η ανακοινωθείσα χθες το απόγευμα απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) για την ανάθεση της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στον κ.  Ριχάρδο Αντώνιο Λαμπίρη.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS