Log in

Βασίλης Κατσαρός

Οι μπαταχτσήδες του Δημοσίου «ανακάλυψαν» τις πιστωτικές κάρτες και «φεσώνουν» τις τράπεζες

Σε …αναμμένα κάρβουνα κάθονται μεσούντος του Αυγούστου τα οικονομικά επιτελεία των τραπεζών. Ο νέος πονοκέφαλος τους, λέγεται αυτή τη φορά «άτοκες δόσεις» για την πληρωμή δόσεων προς την Εφορία. Διότι φέτος σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια όλες οι τράπεζες παρείχαν αυτή την ευκολία προς τους πολίτες, αλλά τώρα αρχίζουν να προβληματίζονται αν και κατά πόσο το κύμα των μπαταχτσήδων θα είναι μεγάλο και τι διαστάσεις θα πάρει.

Τώρα πάμε Βαρκελώνη !

Αυτό που συνέβη χθες αργά το απόγευμα στη Βαρκελώνη δεν ήταν απρόβλεπτο, ούτε αναπάντεχο. Η επίθεση που δέχονται τα ιδανικά μιας ανοιχτής ευρωπαϊκής κοινωνίας, εδώ και πολύν καιρό δεν κάνει εξαιρέσεις. Από τη στιγμή που κάποιοι φανατικοί, με δήθεν κάλυμμα την ισλαμική πίστη έχουν αποφασίσει να εκδικηθούν την Ευρώπη, οι πιθανότητες είναι ανοιχτές για οποιαδήποτε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη.

  • Κατηγορία Γνώμες

Τέστ αντοχής καταθέσεων για τις τράπεζες

Crash test για την αντοχή των καταθέσεων στις τράπεζες θεωρείται αυτή η βδομάδα και τόσο η κυβέρνηση, όσο η Τράπεζα της Ελλάδος και τα τραπεζικά επιτελεία αναμένεται να κάνουν τις επόμενες μέρες τον απολογισμό τους.

Στα 20.000 την ημέρα το όριο για τις εισαγωγές

Μικρή ανάσα από το κλοιό των capital controls θα πάρουν χιλιάδες επαγγελματίες και επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το εξωτερικό με την επικείμενη άμεση χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων αλλά και τη δυνατότητα για άνοιγμα νέων λογαριασμών.

Attica Bank: Η εξυγίανση «φέρνει» νέους πελάτες

Στην πρώτη τράπεζα που πέτυχε το στόχο της μείωσης των Κόκκινων Δανείων που έχει τεθεί για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος με ορίζοντα   το 2019 , αναδεικνύεται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η Attica Bank μετά τη συμφωνία με μεγάλο διεθνή οίκο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Έτσι η Τράπεζα έχει ήδη καλύψει το 89% των συστάσεων του SSM ( ευρωπαϊκός μηχανισμός εποπτείας ) για τα ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Κυριάκο, falar pelos cotovelos

Υπάρχει στα πορτογαλικά αυτή η υπέροχη έκφραση. Στην κυριολεξία μεταφράζεται ότι μιλά κανείς με τους …αγκώνες. Αλλά επειδή κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να μιλήσει με τους αγκώνες σημαίνει κάτι άλλο , πολύ πιο απλό : ¨Ότι μιλάει ασταμάτητα, φλυαρεί χωρίς λόγο και σκέψη , μιλάει δηλαδή μόνο και μόνο για να ακούγεται. Δίχως να ενδιαφέρεται για τα περαιτέρω.

Ο Βαρδινογιάννης επιστρέφει στις τράπεζες

Τριάντα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη είσοδο στον τραπεζικό κλάδο που σήμανε μια μικρή επανάσταση στο χώρο με την νεωτεριστική προσέγγιση στην παροχή τραπεζικών υπηρεσιών ο Όμιλος Βαρδινογιάννη παίρνει θέση στις τράπεζες αυτή τη φορά μέσω… Ρουμανίας.

Κρύβει… παγίδες η πληρωμή φόρου με 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις

To περυσινό ρεκόρ – ξεπέρασε το 20% - αναμένεται να σπάσει φέτος ο αριθμός των φορολογούμενων που θα επιλέξουν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις με την χρήση του… προνομίου των δώδεκα μηναίων άτοκων δόσεων που προσφέρουν πια όλες οι μεγάλες τράπεζες.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS