Log in

Βασίλης Κατσαρός

Alpha Bank: Το «μυστικό» της συναλλαγής για τα Κόκκινα δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ

Έσοδα κατά 50% υψηλότερα σε σχέση με την πώληση του αντίστοιχου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων από τη Eurobank έχει η Alpha Bank από τη συμφωνία μεταβίβασης δανείων συνολικού υπολοίπου 3,7 δις ευρώ και οφειλόμενου ποσού 2 δις ευρώ που ανακοινώθηκε χθες.

Eurobank: Αποδίδει το «χαρτί» των Κόκκινων δανείων

Το βάρος στην κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και των Κόκκινων δανείων με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για την βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων πρόκειται να ρίξει ακόμα περισσότερο κατά το τρέχον έτος η διοίκηση της Eurobank. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής που εντάθηκε ήδη από το 2017 διαφαίνονται από τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2017.

Στον Ρέμο η… ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Διαμονή σε πολυτελή ξενοδοχεία της παραλιακής ζώνης των Αθηνών. «Οδοιπορικά» για τριήμερα σε Μύκονο-Σαντορίνη και τη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Ψαρού. «’Εξοδα παραστάσεως» για νυκτερινές εξορμήσεις στα μπουζούκια με σκοπό να…ανακαλυφθεί ο «ελληνικός τρόπος ζωής». Αποδείξεις πολυτελών εστιατορίων στα οποία συνέφαγαν οικογένεια και... πεθερικά !

Η Παγκρήτια Τράπεζα δυναμικά στην νέα εποχή

 Τα πλεονεκτήματα  που προσφέρει η σημαντική ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια και τους προβλεπόμενους υψηλούς ρυθμούς  για τον τρέχον έτος είναι πλήρως έτοιμη να αξιοποιήσει η Παγκρήτια  Συνεταιριστική Τράπεζα. Το συνεταιριστικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που έχει «αγκαλιάσει» ολόκληρο το παραγωγικό δυναμικό της Κρήτης και φιλοδοξεί  σύντομα να κάνει αισθητή την παρουσία σε επιλεγμένες περιοχές όλης της χώρας, διεκδικεί την αύξηση του μεριδίου και προβάλλει απέναντι στον ανταγωνισμό τα δικά του ισχυρά «όπλα».

Ποιος φταίει για τις μπάρες;

Λένε ότι από τα μικρά μπορεί να σχηματίσει κανείς πλήρη εικόνα από την λειτουργία ενός κράτους. Δεν ξέρω αν η έννοια των «μικρών» περιλαμβάνει και τη λειτουργία του νέου συστήματος έκδοσης και επικύρωσης των ηλεκτρονικών εισιτηρίων των μέσων μαζικής συγκοινωνίας. Αν, όντως έτσι είναι, τότε  ο  βαθμός που θα εισέπραττε ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός στο σύνολό του, θα αντιστοιχούσε με την θερμοκρασία που επικρατεί στην… Αλάσκα.

Ο Σάλλας αποκαλύπτει το σχέδιο Στουρνάρα για νέο μνημόνιο

Ευθεία επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα με τη σκληρή κατηγορία ότι επιδιώκει να βάλει τη χώρα σε νέο επώδυνο μνημόνιο εξαπολύει ο επίτιμος Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Διατυπώνει ακόμα αιχμές ότι προληπτική γραμμή στήριξης έλαβε μόνο η Πολωνία που «ήταν και παραμένει εκτός του ευρώ».

Μύθος και πραγματικότητα για τον αγοραστή της έπαυλης Ψυχάρη

Επενδυτής με ελβετικό διαβατήριο -δηλαδή μεγιστάνας που μπορεί να προέρχεται από κάθε γωνιά του πλανήτη- ή Έλληνας εφοπλιστής είναι τελικά ο αγοραστής της βίλας του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι που εκπλειστηρίασε χθες η Alpha Bank; Την απάντηση την κατέχουν πολύ λίγοι, πιθανόν ακόμα και ο συμβολαιογράφος που διενήργησε τον πλειστηριασμό να μην γνωρίζει τον νέο ιδιοκτήτη της μεγαλοπρεπούς βίλας της Κορινθίας.

Στουρνάρας: Ναι στην badbank, όχι στην δραματοποίηση για προληπτικό πρόγραμμα στήριξης

Στην κατεύθυνση της δημιουργίας μιας badbank στην οποία θα μεταβιβαστούν τα Κόκκινα δάνεια των τραπεζών συγκλίνει η Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχετική αναφορά έγινε με τον πλέον επίσημο και σαφή τρόπο από τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα κατά τη σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΤτΕ.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS