Log in

Βασίλης Κατσαρός

Τι αγνοούσε ο Σαμαράς το 1993, τι γνωρίζει ο Καμμένος το 2018

Το 1993 ο Αντώνης Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όντας υπουργός Εξωτερικών και προκάλεσε πρόωρες εκλογές. Μόλις είχε ιδρύσει την Πολιτική Άνοιξη και θεωρούσε με βάση και τα διάφορα γκάλοπ εκείνης της εποχής ότι μετά τα ογκώδη συλλαλητήρια των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας, θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσοστό των ψήφων και θα αναδεικνυόταν σε έναν υπολογίσιμο παίκτη του πολιτικού συστήματος.

Το «μυστικό» της αποχώρησης του Νίκου Καραμούζη

Συνήθως τα στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα αναλαμβάνουν καθήκοντα ή αποχωρούν από αυτά μετά από κρίση στις σχέσεις τους με τους βασικού μετόχους. Για το λόγο αυτό και η ανακοινωθείσα και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα - κάτι που δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα – αποχώρηση του καθηγητή Νίκου Καραμούζη από την θέση του Προέδρου της Eurobank , αιφνιδίασε την αγορά.

Παρέμβαση κορυφαίου υπουργού για την παραίτηση Γρατσώνη από το Υπερταμείο

Τελικά στην Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας διαβάζουν εφημερίδες και παρακολουθούν την επικαιρότητα. Μόνο που η... αποδελτίωση φθάνει κάπως αργά και έτσι πληροφορούνται τις ειδήσεις μερικές μέρες – ή και εβδομάδες – μετά την αποκάλυψή τους!

Θυμάστε, τότε, στα Σκόπια, κύριε Μητσοτάκη;

Ταξίδεψα για πρώτη φορά – και μοναδική ως τώρα – στη ζωή μου στα Σκόπια, πριν είκοσι περίπου χρόνια. Στην κυβέρνηση βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Σημίτη και γινόταν οι πρώτες προσπάθειες για την διεύρυνση των σχέσεων με την ΠΓΔΜ, μετά την άρση από ελληνικής πλευράς των μέτρων κατά των Βόρειων γειτόνων μας που είχαν αποφασιστεί μετά το ναυάγιο της λύσης που είχε τότε επιχειρηθεί.

Έρευνα της OLAF για λαθρεμπόριο προϊόντων - μαϊμού μέσω ΟΛΠ

Τον Πειραιά επέλεξε η κινεζική «μαφία» του εμπορίου ως εναλλακτική διαδρομή για την διακίνηση προϊόντων-μαϊμού με τεράστιες απώλειες για τα δημόσια και ευρωπαϊκά έσοδα. Η «αλλαγή κατεύθυνσης» έγινε πρόσφατα μετά την απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την επιβολή από τις Βρυξέλες προστίμου 2,7 δις ευρώ προς την Βρετανία για διαφυγόντα έσοδα μετά την αποκάλυψη ότι τα λιμάνια του Φίλιξστόου και του Ντόβερ λειτουργούσαν ως πύλες εισόδου κινέζικων προϊόντων -μαϊμού προς την Ευρώπη.

Alpha Bank: Ένα ακόμα τρίμηνο πρωτιάς στον κλάδο

Την πρωτιά της ως προς την κεφαλαιακή βάση μεταξύ των συστημικών τραπεζών, επιβεβαίωσε με τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου η Alpha Bank καταγράφοντας στο ρευστό από πλευράς εξελίξεων περιβάλλον σημαντικές βελτιώσεις σε πολλά πεδία και ενισχύοντας τις ισχυρές προοπτικές της για το υπόλοιπο του έτους.

Το σχέδιο για στρατηγικό επενδυτή στην Attica Bank

Tην τελική ευθεία, ίσως και μέσα στις επόμενες μέρες, για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή Attica Bank σηματοδοτεί η σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την ανάληψη της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των NPEs ύψους 700 εκ. ευρώ.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS