Log in

Η αντεπίθεση των Τραμπικών, οι θεωρίες συνωμοσίας και η αγωγή των 20 τρισ.

Σανίδα σωτηρίας αναζητά ο Ντόναλντ Τραμπ για να σώσει την πολιτική παρτίδα που βλέπει να χάνει από τους λανθασμένους χειρισμούς του στη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της. Οι πολιτικοί του φίλοι έχουν «ξαμοληθεί» αναζητώντας άμεσους ή έμμεσους τρόπους να τον βοηθήσουν. Και ένας από αυτούς είναι ο υπερσυντηρητικός Τεξανός δικηγόρος Λάρι Έλιοτ Κλέιμαν που κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας κατά της Κίνας επιρρίπτοντας την όλη την ευθύνη για την πανδημία.

Γράφει η: 

Καταρχάς πρέπει να εξηγήσουμε τι... εστί Λάρι Κλέιμαν. Ο Τεξανός δικηγόρος και ιδρυτής των υπερσυντηρητικών οργανώσεων «Freedom Watch» και «Judicial Watch» είναι ένα γνήσιο ακροδεξιό... μπουμπούκι. Είναι ορκισμένο μέλος των Ρεπουμπλικάνων (ενταγμένος στη σκληροπυρηνική φράξια του Tea Party) και στο παρελθόν προσπάθησε δίχως επιτυχία να εκλεγεί και Γερουσιαστής. Όμως, οι αίθουσες των δικαστηρίων ήταν και παραμένουν το πεδίο δράσης και διασημότητας του, σε σημείο που και το πολιτικό σίριαλ «West Wing» να στήσει στο παρελθόν ρόλο βασισμένο στην προσωπικότητα και τη δράση του.

Ουσιαστικά είναι, εδώ και χρόνια, ανάμεσα στους δικηγόρους του υπερσυντηρητικού κατεστημένου που αναζητούν συνεχώς τρόπους να «παρενοχλούν» το ομοσπονδιακό κράτος, ειδικά δε, όταν στα πράγματα βρίσκονται οι Δημοκρατικοί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα παρατσούκλια του είναι «η νέμεσις του Κλίντον», για τις περίπου είκοσι αγωγές που είχε καταθέσει εναντίον της κυβέρνησης Κλίντον ή και προσωπικά εναντίον του Μπιλ Κλίντον ή της Χίλαρυ για διάφορα ζητήματα. Επίσης, διόλου τυχαία ήταν ανάμεσα σε αυτούς που προσπάθησαν να μπλοκάρουν την υποψηφιότητα του Μπάρακ Ομπάμα για την προεδρία αμφισβητώντας διά της δικαστικής οδού ότι είναι γνήσιος Αμερικανός.

Με λίγα λόγια το ιδεολογικό και πολιτικό προφίλ του, οι υπερσυντηρητικές και ρατσιστικές του απόψεις, «φωνάζουν» από μακριά ότι είναι φανατικός οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ και των όσων ο νυν πρόεδρος πρεσβεύει. Οπότε ήταν φυσικό και επόμενο τώρα που ο... αγαπημένος του ηγέτης έχει στριμωχθεί να ψάξει τρόπο να τον βοηθήσει. Και ο τρόπος αυτός είναι μέσω της δαιμονοποίησης της Κίνας για τα δεινά που φέρνει η πανδημία του κορονοϊού στην αμερικανική κοινωνία. Λες και ήταν οι Κινέζοι που άφησαν τον αμερικανικό λαό απροστάτευτο, την κρατική μηχανή απροετοίμαστη και το αμερικανικό σύστημα υγείας έκθετο από τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό.

Σε κάθε περίπτωση ο κύριος Κλέιμαν έκανε το... καθήκον του για την προσπάθεια υπεράσπισης του κυρίου Τραμπ καταθέτοντας αγωγή κατά της Κίνας σε δικαστήριο του Ντάλας με το επιχείρημα ότι έδειξε απερίσκεπτη και εγκληματική αδιαφορία για την αντιμετώπιση του ιού και κακόβουλη πρόθεση, απαιτώντας έτσι αστρονομική αποζημίωση τουλάχιστον 20 τρισ. δολαρίων. Προσέξτε, το νούμερο είναι σωστό, όχι 20 δισεκατομμύρια αλλά 20 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα δε, με το κείμενο της αγωγής, που υιοθετεί όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για την... σκοτεινή δράση του Πεκίνου, το συγκεκριμένο στέλεχος του κορονοϊού δημιουργήθηκε από την κινεζική κυβέρνηση ως βιολογικό όπλο και απελευθερώθηκε εσκεμμένα στον πληθυσμό από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε και η διάδοση του ιού σε όλη την ανθρωπότητα.

Προφανώς οι ισχυρισμοί αυτοί θεωρούνται αστείοι από σοβαρούς Αμερικανούς ειδικούς, όπως και η πιθανότητα ο Τεξανός δικηγόρος να κερδίσει την αγωγή. Όμως, προφανώς ο απώτερος στόχος του είναι ο ντόρος που θα δημιουργηθεί και έχει ήδη δημιουργηθεί, δίδοντας βάση στις θεωρίες συνωμοσίας που βολεύουν τον Λευκό Οίκο για να καλύψει τα λάθη του και να αποπροσανατολίσει την προσοχή της κοινής γνώμης.

Σκεφτείτε τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου...