Log in

Από το πολύ… «νόμο και τάξη» καταρρέουν τα ποσοστά του Ν. Τραμπ

Το… βιολί του συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ, εμμένοντας στο δόγμα «νόμος και τάξη» και την ανάγκη να τεθούν υπό έλεγχο οι… ταραχοποιοί, οι οποίοι από την πλευρά τους συνέχισαν για έβδομη ημέρα να κρατούν ζωντανή τη φωτιά που έχει ανάψει στην Αμερική ζητώντας δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ και τερματισμό της ρατσιστικής βίας. Άλλωστε, η ανεξάρτητη νεκροψία που έγινε στον άτυχο Αφροαμερικανό επιβεβαίωσε πως ο θάνατος του οφείλεται σε ασφυξία και συνιστά ανθρωποκτονία.

Γράφει η: 

Η νέα νεκροψία ουσιαστικά αντικρούει την πρωταρχική έκθεση που είχε γίνει από το πολιτειακό γραφείο του ιατροδικαστή, που είχε ισχυριστεί ότι δεν υπήρχαν δείγματα τραύματος στο λαιμό ή ασφυξίας και πως η ύπαρξη ευρημάτων στεφανιαίας νόσου έπαιξαν ρόλο για το θάνατο του Αφροαμερικανού. Η ανεξάρτητη νεκροψία υποστηρίζει ότι ο Τζορτζ Φλόιντ δεν έπασχε από κάτι που να επιβάρυνε την κατάσταση του και πως έχασε τη ζωή του από ασφυξία, κρίνοντας πως ο θάνατος οφείλεται σε ανθρωποκτονία.  

Βέβαια ο απλός κόσμος δεν περίμενε από μια νέα νεκροψία για να διαπιστώσει αυτό που είδε με τα ίδια του τα μάτια στο μοιραίο βίντεο, με τους αστυνομικούς να πιέζουν και να συνθλίβουν το λαιμό του Φλόιντ. Έτσι ξεχύθηκε και πάλι χθες στους δρόμους, αγνοώντας την διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε πολλές αμερικανικές πόλεις.    

Άλλωστε, ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλευρά του υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός προς τους κυβερνήτες πολλών αμερικανικών πολιτειών, στη συνάντηση που είχαν στο Λευκό Οίκο, δίδοντας τους ρητή εντολή «να κυριαρχήσουν». Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε εκ νέου πως το μόνο που τον νοιάζει είναι να σταματήσουν οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια και όχι να ασχοληθεί με τους λόγους που έχουν κατεβάσει χιλιάδες Αμερικανούς στους δρόμους.

Μάλιστα, έριξε για μια ακόμη φορά την ευθύνη για τις ταραχές και τις λεηλασίες στην «ριζοσπαστική αριστερά» και απαίτησε από τους κυβερνήτες να χρησιμοποιούν το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στα χέρια τους, για να τους συλλάβουν.

«Όσο πιο σκληρός είσαι, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να πληγείς» τόνισε χαρακτηριστικά, σε μια ακόμη εμπρηστική δήλωση που έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. Αν και την ίδια ώρα ο «σκληρός» κύριος Τραμπ, παραμένει ταμπουρωμένος στον Λευκό Οίκο και μάλιστα έγινε γνωστό ότι το ΣΚ η φρουρά του τον φυγάδευσε στο ειδικό καταφύγιο στο υπόγειο της προεδρικής κατοικίας, καθώς ανησύχησε για τα οργισμένα πλήθη που είχαν αναπτυχθεί έξω από το Λευκό Οίκο.

Όσον αφορά τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τα θλιβερά γεγονότα, στο σύνολο τους επιβεβαιώνουν πως η δημοτικότητα του κυρίου Τραμπ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, γεγονός βέβαια που εξηγεί τον εκνευρισμό του.

Μάλιστα, πέρα από την σημαντική υποχώρηση στα ποσοστά αποδοχής του, εμφανίζει και μια μεγάλη πτώση στα προεκλογικά νούμερα απέναντι στον αντίπαλο του Τζο Μπάιντεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκεί που οι δύο άντρες βρίσκονταν σε στατιστική ισοπαλία, ο Δημοκρατικός υποψήφιος είδε το ποσοστό να εκτοξεύεται έως και κατά δέκα μονάδες!

Δεν είναι τυχαίο πως συνεργάτες του, πιέζουν τον Αμερικανό πρόεδρο να απευθυνθεί στο έθνος με διάγγελμα του, κάτι που μέχρι τώρα έχει εσκεμμένα αποφύγει, πιθανότατα διότι θα πρέπει να πάρει θέση για το θάνατο του Φλόιντ και το ζήτημα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας και να την καταδικάσει. Αν και ίσως είναι χειρότερο να το κάνει με μια εβδομάδα καθυστέρηση. Άλλωστε, το πόσο νοιαζόταν φάνηκε, όταν επέλεξε προ ημερών να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα του και να παρακολουθήσει από το κέντρο της ΝΑΣΑ στη Φλόριντα την εκτόξευση του πρώτου πυραύλου της SpaceX. Σαν να μην συνέβαινε τίποτε, στην υπόλοιπη χώρα…