Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

Rehn: Στήριξη σε όσους που πλήττονται σοβαρότερα

Η Επιτροπή πιστεύει ότι η αύξηση της αποτελεσματικότητας είσπραξης φόρων είναι αναγκαία για την κοινωνική ισότητα. Η μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη δίκαιη κατανομή των προσπαθειών αναπροσαρμογής, επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος και Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, κατόπιν σχετικής ερώτησης του Ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη.

 
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής έθεσε το ζήτημα της υιοθέτησης στοχευμένων πολιτικών για τη διασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου διαβίωσης και κοινωνικής επάρκειας.
 
Στην απάντησή του ο κ. Ρεν, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι 'η Επιτροπή θα θεωρούσε σκόπιμη τη λήψη μέτρων με στόχο την παροχή εισοδήματος σε αυτούς που πλήττονται σοβαρότερα από την ανεργία και δεν καλύπτονται από τα υφιστάμενα μέσα, εφόσον τα μέτρα αυτά είναι συμβατά με τους ευρύτερους στόχους του προγράμματος'.
 
Ο Φιλανδός Επίτροπος εξέφρασε την ανησυχία της Κομισιόν για το υψηλό ποσοστό ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι είναι σημαντικό η ανεργία να μην αποκτήσει διαρθρωτικό χαρακτήρα και επίσης να μειωθούν οι περιπτώσεις φτώχειας λόγω έλλειψης εισοδήματος που προέρχεται από την εργασία.