Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Επίδειξη δύναμης από τον κινεζικό Nasdaq – πρεμιέρα με κέρδη έως 520%

Αυτό θα πει… έναρξη με το δεξί: με κέρδη για τις μετοχές που έφτασαν έως και το 520%(!) έκανε πρεμιέρα σήμερα ο δείκτης StarMarket του χρηματιστηρίου της Σανγκάης, ο οποίος από τους διεθνείς επενδυτές έχει βαφτιστεί ως η κινεζική απάντηση στον αμερικανικό Nasdaq.

Ο Ερντογάν φουντώνει τη διαμάχη ανάμεσα στις δύο Αμερικές

Με τους Τούρκους να συνεχίζουν να δυσφορούν και να απειλούν για τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα των F35, τα συνεχή… μπρος-πίσω από την πλευρά του Ντόναλντ Τραμπ φανερώνουν πως το όλο θέμα έχει δύο διαστάσεις ή καλύτερα δύο μέτωπα: αυτό της προφανούς κόντρας ΗΠΑ-Τουρκίας και αυτό της υπόγειας κόντρας ανάμεσα στις δύο… Αμερικές, τον Λευκό Οίκο του κυρίου Τραμπ και το βαθύ αμερικανικό κράτος που συνεχίζει να έχει καλά απλωμένα τα πλοκάμια του στις δομές του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπως βέβαια και στο Κογκρέσο.

Ευρώπη, το μεγαλείο σου!

Τι έκπληξη, αλήθεια: Οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. δεν κατάφεραν ούτε χθες, κατά την άτυπη σύνοδο του Ελσίνκι, να καταλήξουν σε ένα κοινά αποδεκτό σχήμα για την κατανομή των αιτούντων ασύλου που φτάνουν στην Ευρώπη.

Ο παράγοντας Ούρσουλα βαθαίνει το ρήγμα Λέγκας-Πεντάστερων

Η οριακή επικύρωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν έφερε άμεσα την πρώτη πολιτική… καραμπόλα στα εσωτερικά ενός από τα κράτη μέλη και συγκεκριμένα την Ιταλία, όπου η ήδη ευάλωτη συμμαχία Πεντάστερων και Λέγκας βρήκε μια ακόμη αφορμή για να κλονιστεί.

Ο σινοαμερικανικός πόλεμος και τα υπόγεια χτυπήματα στην αγορά ομολόγων

Με την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας – ΗΠΑ να κινείται με ρυθμούς… χελώνας, ο κύριος Τραμπ με νέα παρέμβαση του υπενθύμισε την απειλή του για την επιβολή ενός ακόμη πακέτου δασμών ύψους 25% σε επιπλέον εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας 300 δισ. δολαρίων.

Χαμόγελα στους επενδυτές έφεραν οι επιδόσεις της BofA

Ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές αποτέλεσαν τα αποτελέσματα της Bank of America Corp για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, που κινήθηκαν σε καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα, χάρη στις καλές επιδόσεις από την εγχώρια αμερικανική αγορά. Όμως, οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του ευρύτερου τραπεζικού κλάδου εξακολουθούν να είναι μέτριες.

Η πύρρειος νίκη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η δύσκολη επόμενη μέρα

Η Ευρώπη απέφυγε μια θεσμική κρίση που, ομολογουμένως, κανείς δεν ήξερε πως θα μπορούσε να διαχειριστεί και κέρδισε την πρώτη γυναίκα στο τιμόνι της Κομισιόν, μια συντηρητική γερμανίδα πολιτικό με προοδευτικό κοινωνικό προφίλ και μια γνήσια Ευρωπαία, που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και «μπολιάστηκε» από νωρίς στην κουλτούρα της ενωμένης Ευρώπης.

Η κρίσιμη ψηφοφορία για την Φον ντερ Λάιεν και η θεσμική πρόκληση για την Ε.Ε.

Η ώρα της αλήθειας για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ή απλά VDL, όπως ξεκίνησαν να την αναφέρουν, για συντομία, τα διεθνή media) και το ευρύτερο ευρωπαϊκό οικοδόμημα έφτασε. Η ολομέλεια της Ευρωβουλής θα κληθεί να επικυρώσει ή όχι το διορισμό της στην προεδρία της Κομισιόν, στα πλαίσια μιας ψηφοφορίας που φαίνεται ότι θα δοκιμάσει στο έπακρο την πολιτική συνοχή της Ευρώπης.  

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS