Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Real news, όχι του Χατζηνικολάου, τα άλλα…

Όταν διάβασα την είδηση, με έπιασαν τα γέλια. Το ίδιο και όταν παρακολούθησα το σχετικό βίντεο. Όμως, στην πραγματικότητα δεν είναι για γέλια. Ο πόλεμος του Ντόναλντ Τραμπ κατά των media είναι και υπαρκτός και σοβαρός και επικίνδυνος για μια δημοκρατική κοινωνία, ακόμη κι αν τα τραγελαφικά καραγκιοζιλίκια του πλανητάρχη αποσπούν δίκαια το γέλιο και την ειρωνεία.

  • Κατηγορία Γνώμες

Το πρόσωπο της γερμανικής διαπλοκής: Χέρι-χέρι καρτέλ και Βερολίνο

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στη Γερμανία, αναφορικά με την διασύνδεση της πολιτικής σκηνής (και ειδικότερα των δύο κομμάτων εξουσίας) με το καρτέλ αυτοκινήτου, παρουσιάζει τεράστιο σημειολογικό ενδιαφέρον.

Στις συμπληγάδες των… τρελών

Είχαμε έναν τρελό, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, γνήσιο τέκνο του πατέρα του. Αποκτήσαμε και έναν δεύτερο, παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί του θεωρούν τον Ντόναλντ Τραμπ «ωραίο τρελό», με την θετική έννοια του όρου (περί ορέξεως… το αν ο καθένας συμφωνεί). Σε κάθε περίπτωση, η σύγκρουση τους, που έχει όλα τα συστατικά και ενός προσωπικού, εγωιστικού μπρα-ντε-φερ, για το ποιος έχει τους… μακρύτερους πυραύλους και μπορεί να χτυπήσει τον άλλον, δεν σηματοδοτεί τίποτε καλό για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.

Ανακάμπτει η ιταλική οικονομία – O πόντος πάει στον Τζεντιλόνι

Σε ένα απρόσμενο αυγουστιάτικο μπόνους ελπίζει (διακαώς) η ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να έχει τα περιθώρια να περάσει έναν πιο ήπιο χειμώνα. Αφορμή τα στοιχεία για τους ρυθμούς ανάπτυξης του δευτέρου τριμήνου, που ανακοινώνονται σε λίγες ημέρες και τα οποία, πληροφορίες θέλουν, να επιβεβαιώνουν την σταθερή πορεία ανάκαμψης της ιταλικής οικονομίας.

Όταν μια τετράωρη στάση εργασίας προκαλεί πανικό…

Τι μπορεί να προκαλέσει μια τετράωρη στάση εργασίας; Αν μιλάγαμε για την Ελλάδα, το ερώτημα θα ήταν μάλλον αστείο. Προφανώς δεν θα.. άνοιγε ρουθούνι. Όμως, στη μακρινή Νότιο Κορέα η ανακοίνωση έφερε αναταραχή στην αγορά και τριγμούς στο χρηματιστήριο. Αν και, βέβαια, όταν μιλάμε για την πέμπτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, τα νούμερα που διακυβεύονται δεν είναι διόλου αστεία!

Δεν λέει να κοπάσει το σκάνδαλο με τα τοξικά αυγά

Τελεσίγραφο έως σήμερα στην αρμόδια υπηρεσία διατροφικής ασφαλείας έχει δώσει ο βέλγος υπουργός Γεωργίας, απαιτώντας σαφείς και πειστικές γραπτές εξηγήσεις για το γιατί απέκρυψε, για σχεδόν ένα μήνα, την υπόθεση με τα μολυσμένα με ζιζανιοκτόνα αυγά. Όμως, με το θόρυβο να φουντώνει και την μία μετά την άλλη τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία και Ελβετία να αποσύρουν ύποπτες παρτίδες, εκτιμάται πλέον ότι εκατομμύρια πουλερικά θα πρέπει να σφαγιαστούν, έστω και προληπτικά, για λόγους ασφαλείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η χαμένη Γη της Επαγγελίας

Ένα πράγμα μπορούμε να αναγνωρίσουμε στον Ντόναλντ Τραμπ. Είναι επίμονος μέχρι εκεί που δεν παίρνει άλλο. Βλέποντας, λοιπόν, ότι το αντιμεταναστευτικό μπλόκο που προσπάθησε να επιβάλλει με προεδρικό διάταγμα, στοχευμένο μόνο σε συγκεκριμένες χώρες, είναι μοιραίο να αποτύχει, καθώς η συνταγματικότητα του «μπάζει» από παντού, προσπαθεί τώρα να αναζητήσει ένα πιο νόμιμο τρόπο και μάλιστα, αυτή τη φορά, με κάποια συνεννόηση με τους νομοθέτες.

Νέο ιστορικό ρεκόρ για τον Dow Jones – πάνω κι από τις 22.000 μονάδες

Το ψυχολογικό όριο των 22.000 μονάδων πέρασε ενδοσυνεδριακά, για πρώτη φορά στην ιστορία του ο δείκτης Dow Jones. Μια επίδοση που αποδίδεται στα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη των αμερικανικών επιχειρήσεων για το τρίμηνο (αναφέρουμε χαρακτηριστικά την ευχάριστη έκπληξη των αποτελεσμάτων της Apple), αλλά και το ευνοϊκό momentum στις διεθνείς αγορές.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS