Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Φορολογικές περικοπές μαμούθ σχεδιάζει ο Τραμπ - Ώθηση στις επιχειρήσεις, μαύρη τρύπα για τα Ταμεία

Ο Ντόναλντ Τράμπ έριξε και πάλι τη βόμβα του. Αυτή τη φορά με την καλή έννοια, αφήνοντας με τη σειρά της την Wall Street να κάνει… παιχνίδι.

Και τώρα… οι δυο τους

Αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν. Όμως, αυτό δεν υποβαθμίζει τη σημασία που έχει το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης, όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά και για την Ευρώπη συνολικά. Για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, η προεδρία δεν θα ελέγχεται από κάποιο από τα μεγάλα κόμματα εξουσίας και αυτό είναι το κυριότερο μήνυμα που προκύπτει από την κάλπη, ανεξαρτήτως της ταυτότητας του τελικού νικητή.

Θα επηρεάσει η επίθεση τις πολιτικές ισορροπίες ενόψει της κάλπης;

Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκε το σύνολο των αρχών ασφαλείας στη Γαλλία μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση, με τις αρχές να «κατεβάζουν» ακόμη και τις ειδικές δυνάμεις στους δρόμους, στο πλάι περίπου 50.000 αστυνομικών προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής. Όμως, αυτό που σίγουρα δεν μπορούν να προβλέψουν είναι ο αντίκτυπος που θα έχει το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στο ίδιο το αποτέλεσμα, στο αν ο κόσμος θα προσέλθει στις κάλπες και βέβαια τι θα ψηφίσει!

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του… αντισυστημικού

Αντισυστημικός: αυτός που εναντιώνεται σε κάποιο σύστημα, συνηθέστερα πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, αλλά και εμπορικό, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό κ.λπ. Σημείωση: ο όρος προϋποθέτει αμφισβήτηση υφιστάμενου συστήματος.

Ώρα δημοψηφίσματος για την Τουρκία – Tο μεγάλο στοίχημα του Σουλτάνου

Στην Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με «hayir»… χαΐρι δεν βλέπεις. Ο σύγχρονος Σουλτάνος το έχει κάνει, άλλωστε, απολύτως σαφές, χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο έχει στη διάθεση του για να αποτρέψει το εκλογικό σώμα να ψηφίσει «Όχι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, την ερχόμενη Κυριακή.

Στρίβει προς τα δεξιά, με νέα μέτρα και η Σουηδία

Η Σουηδία διαθέτει μία από τις πιο ανοιχτές κοινωνίες στον κόσμο. Όμως, η τρομοκρατική επίθεση και η αυξημένη ανησυχία και για νέα επεισόδια στο μέλλον υποχρεώνει την κεντροαριστερή κυβέρνηση να αναλάβει επιπλέον μέτρα που θα δοκιμάσουν το προοδευτικό περιβάλλον της και την έμφαση που δίνει στις ατομικές ελευθερίες.

Η Σύνοδος του Νότου «προσγειώνεται» στη Μαδρίτη

Στην Ισπανία μεταφέρεται σήμερα η τρίτη Σύνοδος του Νότου, με τη συνάντηση να αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για τις έξι μεσογειακές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να συντονίσουν και να εντείνουν τη συνεργασία τους σε μια εποχή δύσκολη για την Ευρώπη συνολικά.

Όταν τα πολιτικά παιχνίδια μπορεί να πυροδοτήσουν παγκόσμιο πόλεμο

Με την αιφνιδιαστική επίθεση του στη Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ πέτυχε καταρχήν κάποιους από τους στόχους του σε επικοινωνιακό και πολιτικό. Όμως, θα αργήσει να φανεί αν πέτυχε τον βασικό στόχο της ίδιας της επίθεσης, που έχει να κάνει με τη διατάραξη του «θρόνου» του Άσαντ, ενώ βέβαια αφήνει αναπάντητο το «καυτό» ερώτημα που ταλανίζει την Ουάσιγκτον εδώ και αρκετά χρόνια: ποιο θα είναι το επόμενο βήμα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS