Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Οι 100 ημέρες του τυφώνα Τραμπ "απειλούν" τα πεπραγμένα Ομπάμα

Στη νικητήρια ομιλία του, το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να καθησυχάσει την προβληματισμένη αμερικανική κοινωνία και τη φοβισμένη διεθνή κοινότητα με ένα μήνυμα ενότητας, εμπλουτισμένο με κάποια ψήγματα συναίνεσης.

Ώρα Νταβός – Kεντρικό θέμα συζήτησης η προεδρία Τραμπ

Το υπονοούμενο είναι σαφές ήδη από τον τίτλο της φετινής συνάθροισης στο Νταβός, που είναι αφιερωμένος στην υπεύθυνη διακυβέρνηση, αλλά και στην ευθύνη των ηγετών προς τους πολίτες (Responsive and Responsible Leadership).  Έχει δε, πιθανότερο αποδέκτη τον μεγάλο απόντα του 47ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο οποίος, παρολ’αυτά, θα είναι και το βασικό θέμα συζήτησης σε όλες τις επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις.

Η Αμερική Πρώτη ή η Αμερική Μόνη;

Θα ξεκινήσω ομολογώντας ότι ο τίτλος δεν είναι δικός μου. Τον... δανείστηκα από συνάδελφο των Financial Times, διότι τον βρήκα εξαιρετικό και απόλυτα ταυτόσημο με τη δική μου άποψη, αν όχι απορία, για το τι θα φέρει η επικείμενη «εποχή Τραμπ».

  • Κατηγορία Γνώμες

Η Γερμανία καλπάζει, η Ευρώπη στενάζει – Tα σχέδια Σόιμπλε και ο καυγάς με ΔΝΤ

Στο δικό της ξεχωριστό, μαγικό κόσμο εξακολουθεί να ζει η γερμανική οικονομία, αν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία που βγήκαν πριν από λίγο αναφορικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης για το 2016. Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς για την εμμονή που δείχνουν οι Γερμανοί στις απόψεις τους, έχοντας κατορθώσει να εξακολουθούν να παραμένουν, σχεδόν, αλώβητοι από τη θύελλα της κρίσης.

Συνεχίζεται το πογκρόμ του Ερντογάν – O τελευταίος να... κλείσει την πόρτα

Απτόητος το… χαβά του ο Σουλτάνος. Άλλες 60 συλλήψεις επιχειρηματιών περιλάμβανε η σημερινή ατζέντα, στα πλαίσια του γνωστού, ανελέητου κυνηγιού που έχουν εξαπολύσει από το καλοκαίρι οι αρχές, αναζητώντας μέλη, οπαδούς, χρηματοδότες και κάθε είδους φιλικά προσκείμενους προς το κίνημα Γκιουλέν.

Προς αριστερό συνασπισμό στη Γερμανία;

Παράθυρο σε μια συνεργασία που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας και να σβήσει τα όνειρα της Άνγκελα Μέρκελ για μια τέταρτη θητεία στη Καγκελαρία, άνοιξαν τα κόμματα του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς.

Νέα χρονιά, ίδια διαμάχη

Τι σημασία μπορεί να έχει ένα νούμερο! Αν μιλάμε για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και το απρόσμενα σημαντικό άλμα του, σαφώς έχει τεράστια σημασία δεδομένου ότι συνδέεται άμεσα με την κατεύθυνση της στρατηγικής της ΕΚΤ και τον αέναο πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα στα περιστέρια και τα γεράκια, εντός και εκτός του συμβουλίου.

Σε θέση μάχης οι Γάλλοι Σοσιαλιστές – στην τελική ευθεία για το χρίσμα

Εξυπνότερη εφαρμογή των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας (ότι και αν σημαίνει αυτό) και μια Ευρώπη δίχως τη συμμετοχή της Τουρκίας οραματίζεται, μεταξύ άλλων, ο Μανουέλ Βαλς, εφόσον βεβαίως διασφαλίσει το χρίσμα των Γάλλων Σοσιαλιστών και το εισιτήριο για τη προεδρική κάλπη.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS