Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Κραχ στον ταξιδιωτικό κλάδο έφερε η κρίση στην Ιταλία

Κλαυθμός και οδυρμός επικρατεί δίκαια στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό κλάδο, καθώς ο πανικός που επικρατεί με αφορμή την ταχύτατη διάδοση του κορονοϊού στην Ιταλία έχει ήδη ορατές επιπτώσεις στο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα. Επιβεβαιώνει δε, τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της κρίσης σε πανδημία, με άγνωστες επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία και την ανθρωπότητα.

Ο κορονοϊός... έξω από την πόρτα μας - Σε καραντίνα μέρος της βορείου Ιταλίας

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται πλέον η Ευρώπη, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ιταλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο η Ιταλία έγινε η τρίτη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων διεθνώς μετά την Κίνα και τη Νότιο Κορέα. 

Η κάλπη του Αμβούργου και η ευκαιρία για την ανάκαμψη του SPD

Mε τη γερμανική κοινωνία μουδιασμένη από το χθεσινό μακελειό στη Χανάου που αναζωπύρωσε τη συζήτηση για τη ρατσιστική βία και τη ρητορική της, που εκφράζεται και από την ακροδεξιά του AfD, η επικείμενη κάλπη στο Αμβούργο, την Κυριακή (23 Φεβρουαρίου), αναμένεται να αποτελέσει την ιδανική ευκαιρία για μια δυναμική απάντηση των δημοκρατικών δυνάμεων.  

Ιράν: Το comeback των σκληροπυρηνικών ξεκινά από την αναμέτρηση για τη νέα Βουλή

Τη δυναμική επιστροφή των σκληροπυρηνικών απέναντι στις μετριοπαθείς φωνές, όπως ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, που προσπάθησαν να βάλουν το Ιράν σε μια νέα εξωστρεφή πορεία πιο κοντά στην… μισητή Δύση, αναμένεται να σηματοδοτήσουν οι σημερινές κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράν.

Βγήκαν μαχαίρια για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.

Η κόντρα μεταξύ πλούσιων και φτωχών στην Ε.Ε. θα αναβιώσει σε όλο της το μεγαλείο σήμερα, στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες με βασικό θέμα συζήτησης τα οικονομικά της Ένωσης και ειδικότερα το περιεχόμενου του νέου προϋπολογισμού για το διάστημα 2021-2027.

Ποιοι και γιατί στο CDU θέλουν να διώξουν και την Μέρκελ

Τη διαβεβαίωση της προς το κοινό (και το κόμμα) πως δεν σκοπεύει να ανακατευτεί στη διαδικασία επιλογής του νέου αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο, σε δηλώσεις της νωρίτερα, η Άνγκελα Μέρκελ. Όμως, το κατά πόσο οι πάντες την πίστεψαν είναι διαφορετική υπόθεση, δεδομένου ότι σιγά-σιγά το αφήγημα -ειδικά στο παρασκήνιο- δεν έχει να κάνει μόνο με την ταυτότητα του νέου αρχηγού όσο και με την πιθανότητα να αναλάβει πρόωρα την Καγκελαρία εκτοπίζοντας την ίδια την Μέρκελ.

Καμπανάκι από την Apple λόγω κορονοϊού

Σαν βόμβα έπεσε χθες στην αμερικανική αγορά η προειδοποίηση που εξέδωσε ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple για την οικονομική ζημιά που θα υποστεί λόγω του κορονοϊού, σε ένα διάστημα που οι αγορές είχαν αρχίσει κάπως να ισορροπούν από την συνεχιζόμενη ανησυχία για την έκταση της επιδημίας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS