Log in

Μαριλίζ Φασουλοπούλου

Οι τράπεζες δοκιμάζουν και πάλι τις σχέσεις Ρώμης-Βρυξελλών

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το «μπρα ντε φερ» Ρώμης και Βρυξελλών αναφορικά με τον ιταλικό τραπεζικό κλάδο, με τον χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για δύο ακόμη περιφερειακές τράπεζες που επιζητούν κρατική βοήθεια. Έχουν δε, περιθώριο μέχρι αύριο να έρθουν σε διακανονισμό με τους μετόχους τους για να μειώσουν το νομικό ρίσκο που αντιμετωπίζουν σε επίπεδα που θα ικανοποιήσουν τις Βρυξέλλες.

Γαλλία: Θα επηρεάσει η τρομοκρατία τα προεκλογικά δεδομένα;

Με το ζήτημα της τρομοκρατίας να επανέρχεται στην επικαιρότητα και συνάμα στην προεκλογική συζήτηση και μια νέα δημοσκόπηση να φέρνει μια ακόμη ανατροπή, το γαλλικό κοινό θα στρέψει σήμερα τη προσοχή του στο πρώτο τηλεοπτικό debate των προεδρικών μονομάχων.

Η μετριοπαθής στροφή της Ολλανδίας – Tι σημαίνει για τη νέα κυβέρνηση και την Ευρώπη

Ήταν ένα αποτέλεσμα που όλη η Ευρώπη ήλπιζε. Είναι, όμως, στην ουσία πολύ καλύτερο από ότι περιμέναμε, δεδομένου ότι οι ισορροπίες δυνάμεων που διαμορφώνονται στη νέα ολλανδική βουλή παραπέμπουν σε στροφή της κοινωνίας προς πιο μετριοπαθή μονοπάτια, γεγονός που πιθανότατα θα αντανακλάται στη σύνθεση και στην πολιτική της νέας κυβέρνησης.

Περιμένοντας τη Fed…

«Καυτή» η σημερινή ημέρα για το ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό, αλλά και τις αγορές διεθνώς. Στην Ευρώπη, οι πάντες περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών, ενώ οι αγορές κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα εν αναμονή της έκβασης της συνεδρίασης της Federal Reserve, το απόγευμα, και της διαφαινόμενης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι ολλανδικές εκλογές και το… θαύμα που μπορεί να φέρει ο Ερντογάν

Οι σημερινές εκλογές στην Ολλανδία επρόκειτο, ούτως ή άλλως, να αποτελέσουν ορόσημο για τις φετινές εξελίξεις στην Ευρώπη, ανοίγοντας τον κύκλο των εκλογικών αναμετρήσεων που ενδεχομένως να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό στην Ε.Ε. Όμως, η άνευ προηγουμένου τουρκο-ολλανδική κόντρα έδωσε μια διαφορετική διάσταση, που έχει να κάνει καταρχήν με την αλλαγή των δεδομένων στην ίδια την Ολλανδία, αλλά και ευρύτερα με τη δύσκολη σχέση της Ευρώπης με την Τουρκία.

Όταν η Άνγκελα θα συναντήσει τον Ντόναλντ…

Μια συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο και την Καγκελάριο της Γερμανίας πάντα αποτελεί είδηση και προσελκύει τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως, αυτή τη φορά, τα πράγματα φαντάζουν πολύ σοβαρότερα, όχι μόνο διότι το διακύβευμα της συνάντησης Τραμπ-Μερκελ είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά και επειδή πολλά και πολλοί θα επηρεαστούν από το αποτέλεσμα της.

Προεκλογικό δώρο για τον Ρούτε η έκρηξη Ερντογάν

Η διασύνδεση της τουρκο-ολλανδικής έντασης με τις κάλπες σε αμφότερες τις χώρες είναι προφανής και δεδομένη, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση. Όμως, από τους καρπούς που θα φέρει, πάντα σε εσωτερικό επίπεδο, θα καθοριστεί και το πόσο εύκολα ή γρήγορα θα οδηγηθεί σε εκτόνωση.

Θα γίνει του… Τουσκ στις Βρυξέλλες

Οι «28» δεν είναι, ομολογουμένως, συνηθισμένοι τα τελευταία χρόνια σε εύκολες και ανέφελες Συνόδους. Όμως, αυτό που θα βιώσουν σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, αποτελεί νέο χαμηλό ρεκόρ, με αφορμή τον καυγά που σκοπεύει να στήσει η Πολωνία προκειμένου να μπλοκάρει ή έστω να ματαιώσει την ψηφοφορία για την ανανέωση της θητείας του Ντόναλντ Τουσκ, που είναι και ένα από τα θέματα της ατζέντας.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS