Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 43
Log in

Λεμέρ: Η Γαλλία αντιμέτωπη με τη χειρότερη οικονομική ύφεση από το 1945

Λόγω του κορονοϊού, η Γαλλία θα βιώσει φέτος τον χειρότερη χρονιά οικονομικής ύφεσης από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Γερουσίας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η κούρσα διαδοχής του Στρος Καν(upd)

Μετά και την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν ξεκίνησε και επίσημα η κούρσα για τη διαδοχή του στην ηγεσία του ΔΝΤ. Με... διαφορά στήθους φαίνεται να ξεχωρίζει ως φαβορί η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.
Μετά και την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν ξεκίνησε και επίσημα η κούρσα για τη διαδοχή του στην ηγεσία του ΔΝΤ. Με... διαφορά στήθους φαίνεται να ξεχωρίζει ως φαβορί η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στην Ευρώπη, οι υπουργοί Οικονομικών τονίζουν ότι και ο επόμενος γενικός διευθυντής του ΔΝΤ θα πρέπει να είναι Ευρωπαίος, ενώ αντιρρήσεις έχουν οι ισχυρές αναδυόμενες οικονομίες (Κίνα, Βραζιλία, Ινδία), αλλά και οι Αμερικανοί.

Αν η κ. Λαγκάρντ διαδεχθεί τον Στρος Καν θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα γίνει γενική διευθύντρια στην ιστορία του ΔΝΤ και αυτό ίσως αποδειχθεί ένα ακόμη πλεονέκτημα για την προώθηση της υποψηφιότητας της Γαλλίδας υπουργού.

Άλλα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι ο Βρετανός Γκόρντον Μπράουν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Άλιστερ Ντάρλινγκ, ο διοικητής της Τράπεζας του Καναδά Μαρκ Κάρνεϊ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Κεμάλ Ντερβίς.

Συνολικά, 10 ονόματα έχουν κυκλοφορήσει στις αγορές ότι μπορεί να είναι υποψήφιοι για να διαδεχθούν τον Στρος Καν.

Την ίδια ώρα οι ευρωπαίοι πολιτικοί εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι θα ορίσουν έναν ισχυρό υποψήφιο, ενώ η όρεξη» των αναδυόμενων αγορών που θέλουν να δουν έναν δικό τους υποψήφιο στα ηνία του οργανισμού παραμένει ανοιχτή.

Σήμερα η Angela Merkel επανέλαβε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προτείνει έναν υποψήφιο διάδοχο του Dominique Strauss-Kahn στην ηγεσία του ΔΝΤ, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί μία γρήγορη λύση για τη διαδοχή και ότι παρά το γεγονός ότι οι αναδυόμενες χώρες ενδιαφέρονται για το αξίωμα, τα υφιστάμενα προβλήματα στην Ευρωζώνη αποτελούν έναν λόγο για να συνεχίσει ένας Ευρωπαίος στο τιμόνι του οργανισμού, καθώς το ΔΝΤ εμπλέκεται στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων.

Ευρωπαίο θέλει και ο Γιούνκερ τον διάδοχο του Strauss-Khan

Ευρωπαίος θα πρέπει να είναι ο διάδοχος του Dominique Strauss-Kahn στην ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, ο οποίος σημειώνει:

'Στην Ευρωζώνη βρισκόμαστε στο επίκεντρο μίας παγκόσμιας κρίσης, συνεπώς υπάρχουν καλοί λόγοι να αναλάβει τη θέση ένας Ευρωπαίος.

Παρά το γεγονός ότι είμαι υπέρ του να διοριστεί ένας Ευρωπαίος, θα πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα με τους εταίρους'.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανακάμπτει το ευρώ Αύξηση 11% στη ζήτηση χρυσού »